Zvýšené aslo, bolesti nohou, únava

Dobrý den, mám zvýšené ASLO, a několikrát jsem byla léčena pendeponem. ASLO vždy na nějakou dobu kleslo, ale opětovně se po nějaké době zvedlo. Před léčbou pendeponem jsem měla neustále anginý a mandle měla opravdu hodně zvětšené. Po léčbě se mandle o 2/3 zmenšily. Bývám ale často unavená, mám bolesti nohou a občas i dlouhých kostí a zvýšenou teplotu. Je možné, že se streptokoková infekce vyskytuje i jinde než v mandlích? Např. v kloubech, svalech, vnitřních orgánech? Pokud ano, je možné tento zánět přesně specifikovat a účelně léčit? Jsem aktivně žijící člověk, a bohužel neustála únavá mě omezuje. Hormony štítné žlázy jsou v pořádku, CRP je 0. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Streptokoková infekce může postihovat i jiné orgány než mandle, ale penicilinová terapie by ji měla zlikvidovat, ať už jde o kterýkoli orgán. Doporučuji ještě imunologické vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: