Zvýšené hodnoty crp

Dobrý den, prosím o radu. Můj otec má zvýšené hodnoty CRP 94,3 mg/l, ASLo je v normě - 18 kIU/l a zvýšené hodnoty Reumafaktoru (LATEX) 56 KIU/l. Neznamená zvýšená hodnota CRP, že je v těle bakteriální zánět a že by se měl přeléčit antibiotiky. Od praktického lékaře nedostal žádné léky ani doporučení. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Hrachovinová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je tato hodnota CRP a otec nemá žádné potíže, mělo by se sice pátrat, kde by bakterie mohly být, ale někdy se pouze nechá stav jak je a ev. se zopakuje vyšetření s časovým dostupem, aby se zjistilo, hodnoty CRP klesaji nebo stoupají. Nepíšete, zda má tatínek problémy (bolesti v krku, močové potíže...) - pokud ano, je vhodné jít na kontrolu k lékaři a dožadovat se vyšetření upřesnujícího, ev. rozboru a stanovení druhu bakterie, na kterou se potom dává antibiotikum podle citlivosti. Kdyby byly problémy ale spíše dlouhodobého charakteru a třeba ve formě bolestí kloubů a podobně, CRP by patřilo spíše do obrazu chronického zánětlivého procesu v těle a tatínek měl by být vyšetřen revmatologem. Nepíšete více upřesňujích dat ohledně stavu vašeho tatínka, proto nemohu přesněji reagovat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dlouhotrvající teplota | Od: Renáta Šťastná | 22.10.2015 19:48
Dobrý den.prosím o radu.už tři týdny mám teplotu přes
38pak zase normal a pak zase 38.mám druhou dávku atb
Klacid a necítím výrazně zlepšení.mám obavu zda je léčba
zvolena spravne.nemůže to být něco závažného?při prvním
naberu jsem měla crp 40,po atb 27 a další den jsem měla
teplotu 39.pan doktor udělal naberou a crp bylo 50.poradite
mi? Díky Šťastná
reagovat
re:Dlouhotrvající teplota | Od: uLékaře.cz | 26.10.2015 13:10
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: