Zvyseny krevni tlak v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 16. tt a byl mi nameren krevni tlak 115/90. Pred tehotenstvim a v 1. trimestru jsem mela spis nizzsi krevni tlak 115/65. Vazim 57 kg /170 cm, v tehotenstvi jsem zatim pribrala 2 kg. Je to me prvni tehotenstvi, cukrovkou netrpim ale v posledni dobe me trapi velke sucho v ustech, i kdyz dodrzuji pitny rezim. Myslite, ze vyse uvedene hodnoty jsou nejakym zpusobem rizikove pro me nebo pro miminko? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru zatím rizikové nejsou. 115 systolický tlak je naprosto v normě, 90 diastolický je sice hraniční (kdyby dál stoupal, bylo b to riziko spíš pro Vás z hlediska vysoké zátěže Vašeho srdce), ale je otázka, jak se ho podařilo změřit a jaké bude kontrolní měření. Pokud je hladina cukru v normě, sucho v ústech s tím zřejmě nesouvisí. Pitný režim- měla byste pít tolik tekutin, abyste neměla žízeň, tj. klidně tři litry denně (nepíšete, jaký pitný režim máte, v těhotenství nároky na příjem tekutin stoupají, jak stoupá potřeba tekutin v organismu). Suchost sliznic také ovlivňují hormonální hladiny a také vnější prostředí (nízká vlhkost vzduchu), to se také může podílet na problému u Vás.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: