Zvýšený tep srdce

Chtěla bych se zeptat, poslední dobou mám tep přes 80 někdy i kolem 120, tlak je v normě, před týdnem jsem se dokončila léčbu antibiotiky, měla jsem současně mononukleozu CVM, zánět středního ucha, angínu a zápal plic, měla bych s tím jít za doktorem na vyšetření nebo je tep naprosto v pořádku?

Odpověď odborníka:

Normální hodnoty pulsu jsou 50-100/min. Při infekci je normální zvýšený tep i 120/minutu. Pokud jste ještě v rekonvalescenci, tak bych lékaře nenavštěvoval. Pokud bude tep nad 100/min i po 4 týdnech od léčby, raději bych se s lékařem domluvil.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte chronickou hepatitidu? Pozor na ústa!
Články: Máte chronickou hepatitidu? Pozor na ústa!
Přibližně u 70 až 80 % lidí...
Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Články: Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Zhubnu, zlepším hospodaření...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x