Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Asentra 50

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Je možné, aby antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu?

Vnitřní lékařství Kamila 15.6.2017

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné, že by antidepresivum Asentra 50 mg ovlivňovalo testy na boreliozu? Mám podezření na boreliozu a asi za 14 dni jdu na testy Elisa a Western Blot a Asentru 50 mg beru asi 3 tydny kvuli depresim a mirné úzkosti. Je tedy možně, že by to nějak mohlo ovlivnit testy... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, antidepresivum Asentra 50 mg,které užíváte, sérologické testy na průkaz boreliové infekce... Celá odpověď

Inzerce

Asentra a vyšší nitrooční tlak

Oči Karolína 6.6.2017

Dobrý den, na poslední kontrole u očního lékaře mi byl naměřen lehce vyšší nitrooční tlak. Jiné oční vady jsem nikdy neměla a v rodině se glaukom nevyskytnul. Již dva měsíce užívám lék Asertra 50, může užívání tohoto léku souviset se zvýšeným nitroočním tlakem? Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Karolíno, nedá se to zcela vyloučit. Mezi vzácnými nežádoucími účinky léku je uváděn glaukom, což je... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Využití inhalačního analgetika u porodu

Porod Jaroslava 13.5.2017

Dobrý den, zvažuji využití inhalačního analgetika u porodu. Bohužel se mi nepodařilo vysadit léky na pp Asentra 50 mg beru v množství 1/4 ob den, nejsem si jistá, zda užívání Asentry není kontraindikací k užití inhalačního analgetika. Dále si píchám fraxiparine forte 1xden, protože mi ve 24tt těhotenství... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Jaroslavo, jako všeobecný praktický lékař nejsem schopna se k tomuto dotazu vyjádřit a proto... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Nejlepší co můžete udělat je nechat vedení porodu a tím samozřejmě i medikaci na lékaři... Celá odpověď

Polymorfní obtíže - bolesti svalů, kloubů, hlavy, píchání svalů..

Psychika Šárka 8.5.2017

Dobrý den, pane doktore, paní doktorko. Již druhým rokem trpím střídavými bolestmi svalů a kloubů na rukou i nohou. Poslední dobou se k tomu přidaly i bolesti krčních a zádových svalů. V září 2015 jsem podstoupila operaci cyst v prsu, výsledek neg. Od té doby začaly potíže, nejprve na nohou – mravenčení,... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Šárko. Vaše obtíže jsou polymorfní - od každého něco. Dle popisu jste byla podrobně vyšetřena... Celá odpověď

Trombóza v těhotenství

Gynekologie Jaroslava 27.4.2017

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a následující diagnoze. 3.3.2017 24tt mi v noze byla objevena trombóza (lýtko až do půlky stehna). Byla jsem týden v nemocnici, kde mi postupně navýšili fraxiparine při váze 76 kg, 172 cm, nejdříve 0,8 následně 1ml 2x denně,... Zobrazit více

MUDr. Petra Šmelcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Mílá Jaroslavo, Váš dotaz předávám do režie gynekologického specialisty, který Vaše dotazy jistě zodpoví.... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, rozhodně bych neměnil léčbu která byla doporučena na základě vyšetření hematologem.Co se... Celá odpověď

Reakce na Fraxiparine ?

Vnitřní lékařství Jaroslava 11.4.2017

Dobrý den před měsícem mi byla zjištěna v levé noze trombóza. Zasaženo lýtko a část stehna. Jsem těhotná nyní 30 týdnu. Týden jsem ležela v nemocnici kde mi postupně navyšovali dávku fraxiparine. Nyní jsem na 1ml/2x denně, nosím kompresivní punčochy. Zhruba 14 dní se mi po aplikaci objevují různé projevy.... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, při podávání Fraxiparinu ( heparinu ) se samozřejmě dělají velké modřiny, které mohou být... Celá odpověď

Asentra a spánek

Psychika Tomáš 23.3.2017

lupnul jsem 2 kusy Asentra 50mg zhruba kolem 16:45 prášek jsem měl poprvé a dala mi ho jedna známá kdy usnu? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Asentra jsou antidepresíva, jenom náhodné lupnutí si jich jak se Vám to zrovna hodí nebude... Celá odpověď

Otoky

Vnitřní lékařství Petr 16.3.2017

Dobrý den, mám 63 let, z léků beru Rolpryna 8mg, Controloc 20mg, Asentra 50mg, Mirtazapin15mg. Prosím o radu, kam se obrátit. Asi před půl rokem se mi na pravé ruce od lokte k ruce objevily ojediněle mírné různě tvarované otekliny. Postupně časem se zvětšily a postupně přešly přes břicho, levou... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, otoky v oblasti těla mohou být nejrůznější příčiny.Proto byste měl být řádně vyšetřen.Nejčastěji... Celá odpověď

AD a těhotenství

Psychiatrie Šárka 11.2.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor na antidepresiva asentra v tehotenstvi. Beru je už delší dobu a zjistila jsem že jsem v 2 měsíci. Beru 100mg den ne a doktorka mi řádila úplného vysadit nebo alespoň zmenšit dávku. Nezvládla bych úplně vysadit tak se snažím po stupně snizit na 5 mg.Zaroven... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud psychiatrička doporučuje vysazení, určitě by jsem toto akceptovala a léky vysadila.... Celá odpověď

Užívání Neurolu

Psychika Dana 3.2.2017

Rano beru asentru 50 ...můžu k tomu brát neurol 0.25 Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrá den, Asentra je dlouhodobý lék, je nutné ji užívat pravidelně ráno a dlouhodobě, vysazovat postupně... Celá odpověď

Úzkost po Klacidu

Praktické lékařství Šárka 26.1.2017

Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva Asentra 100 1tbl a Prosulpin 1tbl denně,nyní mi lékař předepsal na zánět průdušek antibiotikum Klacid po kterém jsem začala mít úzkosti a celkovou nepohodu a blbou náladu,úzkost je i psaná ve vedlejších účincích Klacidu je možné že to můžu... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, je možné, že se projevil nežádoucí účinek antibiotické terapie, je to častější u pacientů... Celá odpověď

Léky na spaní v těhotenství

Psychiatrie Rachel 6.1.2017

Dobrý den,léčím se už pět let s uzkostne-depresivnim syndromem,k tomu panička porucha spánku ,další dítko jsme hodně rozmysleli a chtěla jsem se vás zeptat jaký lék na spaní by byl v těhotenství nejvhodnější....Od psychiatricky mám psané 2 prothaziny plus při dlouhodobé nespavosti přidat zolpidem,děsí... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, obecně v těhotenství je lépe žádné léky na spaní neužívat (zejm. v prvním trimestru a 2 týdny... Celá odpověď

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Dobrý den, zcela souhlasím s kolegyní. Léky jsou obecně nevhodné, zejména pak léky "na spaní", tedy to... Celá odpověď

Asentra a Neurol

Psychiatrie Jan 3.1.2017

Dobrý Den ,již 3 rokem beru neurol a asentru 1 * denně poslední dobou se potykám z problémem když se sexualně vzruším tak se rozklepu nebo mám tlaky v hlavě a motani je to nebezpečna kombinace že muže mi přihodit se mrtvička nebo omdleni ? Nebo něco jinýho ?Je mi 28 let Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, neuvádíte sílu léků (zejm. Neurolu). Ale i tak, kombinace těchto léků by neměla uvedené příznaky.... Celá odpověď

Deprese

Psychiatrie Petra 2.1.2017

Přeji hezký den v novém roce, mám dotaz na odborníka ohledně interakce mezi antidepresivy a betablokátory. Vím, že se nemá kombinovat propranolol (INDERAL) s léky typu amitriptylin, melipramin, fluoxetin. V zahraničních diskuzích jsem se ale dočela, že kombinace inderal 10 mg (tu užívám, není v ČR, ale... Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

dobrý den, tzv.moderní antidepresiva,mezi něž patří např.Vámi zmíněný sertralin( Asentra) vedle podstatně... Celá odpověď

Nežádoucí účinky léčby Asentra 50

Psychiatrie Lenka 27.12.2016

Dobrý den beru Asentru 50 již měsíc a půl bylo mi již celkem dobře ale pred tydnem jakoby uplny propad uzkosti a deprese se mi vrátily tak sem zajela za psychiatrickou tak mi rekla at zkusim brát 75mg dnes sem si vzala uz 5. den tuhle davku ale moc zlepseni necitim a k tomu sem takova unavena a je mi... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, je možné, že navýšení dávky antidepresiva nevedlo k zvýšení terapeutického účinku a zlepšení... Celá odpověď

Asentra při panické poruše

Psychiatrie Iveta 26.12.2016

Dobrý den, od 10. listopadu uzivam na pan. poruchu asentru 50 , bylo mi po 3 az 4 tydnech o dost lepe, pred 4 dny jako by se to vse otocilo prestalo me zase vse bavit busilo mi srdce proste uplny propad tak sem navstivila opet psychiatricku rekla mi at vyzkousim brat 75mg dnes sem si vzala po čtvrte... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Iveto, změna dávkování tohoto léku se nemá provádět dříve než po týdnu, zatím je brzy. Dávka... Celá odpověď

Užívání pragiola a únava

Psychiatrie Iveta 16.12.2016

Dobry den,je lek PRAGIOLA 75 beru rano a večer, návykový jako třeba Lexaurin?Beru ho zaroveň s ASENTRA 100mg 12den. Kdy se může vysadit?ale mam s toho strach lékař mi ho chtěl vysadit protože se mi chce pořád spat,ale když jsem ho večer nevzala,druhý den dopoledne plačtivost a brnění končetin,tak mi... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, Pragiola s účinnou látkou pregabalin není návyková jako lexaurin nebo neurol, to se nemusíte... Celá odpověď

Deprese

Praktické lékařství Zuzana 11.12.2016

Dobrý den, můj manžel letos v lednu zkolaboval, protože měl delší dobu průjem, a odpadl na nedostatek minerálů v těle. Jenže od té doby je na tom zle psychicky. Trápily ho záchvaty úzkosti, paniky.... S tím spojené točení hlavy, bolesti žaludku, hlavy, průjmy, tlak na hrudi... apd. Podstoupil velké množství... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše situace je opravdu vážná. Psychické potíže nejsou lehké ani pro okolí. Chápu vaše obavy.... Celá odpověď

Inzerce
×