Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Trombóza v těhotenství

Gynekologie Jaroslava 27.4.2017

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a následující diagnoze.
3.3.2017 24tt mi v noze byla objevena trombóza (lýtko až do půlky stehna). Byla jsem týden v nemocnici, kde mi postupně navýšili fraxiparine při váze 76 kg, 172 cm, nejdříve 0,8 následně 1ml 2x denně, po vpichu - místa střídám paže, stehna mám reakce(boule, svědění, menší, větší modřiny). Dnes sem byla na kontrolním sonu s tímto výsledkem: vlevo vv.femor.norm.stačit., bez defektů v barevném mapování, VP dilat.,z cca 80% nestlačit., zdvoj.v.Baker.cysta(anechogenní i 2.). Na podkladu této zprávy mi dnes na hematologii změnili na fraxiparine forte 1,0 ml 1xden (nyní 78kg), ).Ráda bych věděla, zda je tato změna v pořádku vzhledem k těhotenství a užívání léku Asentra nyní v dávce 1/4 50mg, nerada bych mimčo ohrozila. Také prosím zda mohu při této diagnoze začít s používáním pomůcky aniball a masáží hráze. Zda je možnost rodit přirozeně, nebo s trombózou lze jen císařským řezem. Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Mílá Jaroslavo, Váš dotaz předávám do režie gynekologického specialisty, který Vaše dotaz...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní,
rozhodně bych neměnil léčbu která byla doporučena na základě vyšetření ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Trombóza
Dobrý den, měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...
Tromboza
Dobrý den, ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tromboza svalových větví lítkového svalu. diagnoza I808

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tuto diagnozu,byl jsem léčen na podvrtnutý...

Tromboza u užívání hormonální antikoncepce


Tromboza u ženy 24 let, HA, projev pri prujmu a dehydrataci

Dobrý den, vážený pane doktore. Můj dotaz se týká mojí přítelkyně (24 let,...

Trombóza v lýtku, znovu mě bolí noha

Dobry den,v listopadu mi byla diagnostikovana tromboza v lytku. Pourazova....

Tromboza v lýtku?

Dobrý den. Už asi třičtvrtě roku chodím 3x týdně cvičit na Vibrogym (vibrační...

Trombóza v oblasti lýtka

Dobry den. Byla mi diagnostikovana tromboza lytka po urazu. Byl podany injekcne...

Trombóza v podkolenní jamce


Tromboza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych znala i jiný názor nebo jiný způsob léčby mého problému....

Trombóza v těhotenství

Dobry den, v tehotenstvi jsem prodelala trombozu leve nohy a male panve. Zadna...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, po porodu jsem prodělala trombózu (ve vedlejší žilní větvi na levé...

Tromboza v třísle

Dobry den vcera vecer jsem byla u lekare na pohotovosti delal mi vysetreni...

Trombóza veny portae

Dobrý den, ráda bych se zeptala na onemocnění - trombózu vrátníkové žíly, tímto...

Trombóza vnějšího hemoroidu

Dobrý deň, zhruba pred dvoma týždňami som si objavil zhruba 3 cm nad konečníkom...

Trombóza x porod


Tromboza z antikoncepce?


Trombóza žil

Dobry den, jsem 14 dni po cisarskem rezu a jiz 5. den mam bolesti v levem lytku....

Trombóza žil

Dobrý den, jsem po stimulaci hormony (podstoupila jsem IVF), následoval odběr...

Trombóza žil a masáže

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na rehabilitace, masáže s krční...

Trombóza žil dolních končetin

Dobrý den, mám flebotrombozu LDK,na deset dnů Fraxiparine dvakrát denně,kompresní...

Trombóza žíly

Syn pracuje v zahraničí,často absolvuje dlouhé lety, po jednom z nich dostal...