Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Bilirubin hodnoty

Inzerce

Krevní odběr

Vnitřní lékařství tomáš 4.7.2017

Dobry den, synovi 27 let byla naměřena glukoza 3,7 takže o něco menší než ma byt a bilirubin 18 prosím je to v pořádku děkuji...

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá:

MUDr. Daniela Obrová

Pane Tomáši, hodnota glykémie je o něco nižší, nevím, jestli je syn diabetik. Dále hodnota celkového... Celá odpověď

Inzerce

Hodnoty štítné žlázy

Endokrinologie Bára 27.6.2017

Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření štítné žlázy: TSH- 2,470, FT4- 13,27, FT3- 4,1, anti-TG- 12, anti-TPO-...

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ve vyšetření máte jednak hormony centrální a periferní, jednak protilátky proti štítné žláze.... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková PhD.
Odpovídá:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Dobrý den, ano, výsledky jsou zcela v normě. Hladiny protilátek v normálních hodnotách a obraz funkčního... Celá odpověď

Hodnoty PSA

Urologie Jaroslava 19.6.2017

Dobrý den, manžel 71 let, váha 95 kg, v péči urologa, TURP v roce 2015 - histol. benigní. Dnes kontrola PSA 14/04/15 1,310,...

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Jaroslavo, tato otázka měla být mířena na ošetřujícího urologa, který Vašeho manžela zná... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, hodnota 3,4 určitě není hodnotou kritickou. Měl by být ale proveden kontrolní odběr PSA v... Celá odpověď

Vyšší hodnota kreatininu - nedostatečný pitný režim.

Ledviny Jarka 18.6.2017

dobry den, Tyden trpim na bolest kloubu a unavu. Mela jsem odber krve a kreatinin 92 mmol/l. je tato hodnota vysoka? pripadne...

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá:

MUDr. Petr Tomandl

Dobrý den, hodnota kreatininu 92 je jen velmi mírně zvýšená. Jedná se o jedno z laboratorních vyšetření... Celá odpověď

Nemoc jater

Vnitřní lékařství Kvetoslava 16.6.2017

Dobry den,v unoru jsem dostala infarkt,v nemocnici v Ostrave mi nasadili Kalnormin 2x1,Rivocor 5mg/1/2,Prestance10/5mg1x1,Trombex75mg,Anopyrin100mg,Magnezium100/2x1,Sortis80mg,Noplaza20mg.V...

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista ... S pozdravem... Celá odpověď

MUDr. Olga Králová
Odpovídá:

MUDr. Olga Králová

Dobrý den, z předepsaných léků by vskutku mohl zvýšení jaterních enzymů způsobit Sortis - poradila bych... Celá odpověď

Hodnoty výsledků štítné žlázy a co dál

Endokrinologie Marie 12.6.2017

Dobrý den, při odběru mi byly zjištěny tyto výsledky: S-Anti-tyreoglobulin 175, A-Anti-TPO 35, S-T4 volný 13,5 a S-THS 2,802....

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den MArie, hormony štítné žlázy jako takové máte v normě, ale určitě byste to řešit měla. Bylo... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková PhD.
Odpovídá:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Dobrý den, pokud se vyskytnou pozitivní protilátky proti štítné žláze, máte dispozici k rozvinutí autoimunitního... Celá odpověď

Zvýšení jaterních testů u hladovění

Dieta Iveta 8.6.2017

Zdravim, muze mit podvaha, modriny, unava vliv na jatra respektive na zvyseni jaternich testu? Dekuji

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, škoda, že jste rovnou neposlala Vaše hodnoty. Obecná odpověď zní Ano může. Standardně se... Celá odpověď

Bolest břicha

Chirurgie Mária 8.6.2017

Dobrý deň, Chcela by som sa spýtať, už vyše mesiaca mám problém v súvislosti s bolesťami brucha, v oblasti zaludka a pod pravým...

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz zodpoví specialista v naší konzultační ambulanci pro bolesti břicha, který zhodnotí... Celá odpověď

MUDr. Milan Navrátil
Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil

Bolesti břicha jsou způsobeny s velkou pravděpodobností poruchou pasáže ve žlučových cestách. Bolest... Celá odpověď

Hodnoty FSH a LH

Gynekologie Jarmila 5.6.2017

Dobry den. Rada bych se zeptala zda me vysledky testu LH a LSH jsou v norme. Je mi 38 let a toto jsou me vysledky LH je 2.9 iu/L...

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá:

MUDr. Barbora Bačová

Jarmilo, dle mého názoru jsou výsledky v pořádku, ale ještě se Vám vyjádří specialista gynekolog, vyčkejte,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, sice nevím proč vám bylo toto vyšetření děláno ale výsledky jsou v normě. Příjemný den Celá odpověď

Hodnoty krevního rozboru

Jiný problém Jana 4.6.2017

Dobrý den, můžete mi prosím zodpovědět můj dotaz,je mi 60 let a při kontrole mi byly zjištěny mimo jiné tyto výsledky urea...

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,paní Jano, jedná se o pravdu o výpočet, který pomáhá lékaři v orientaci ohledně funkce ledvin... Celá odpověď

Zvýšený bilirubin

Vnitřní lékařství iveta 12.5.2017

Dobrý den mám zýšený bilitubin 20,0,ALT 1,61,GHT 3,49,LDL cholest.3,67,NON.HDL choles.4,47děkuji za odpověď I.V.mám 46 let

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Iveto, ve VAšem dotazu není žádná otázka, nicméně předpokládám, že chcete slyšet zhodnocení... Celá odpověď

Hodnota glykemie

Dieta Hana 10.5.2017

Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota Glukozy v krvi 4,9 a dnes 10.5.2017 hodnota glukozy- 5,61 avšak jsem tento...

MUDr. Petra Kánská
Odpovídá:

MUDr. Petra Kánská

Dobrý den, Hano, pokud víte, že jste teď ve stresu, doporučila bych pro klid odběry zopakovat s časovým... Celá odpověď

Štítná žláza, hodnoty hormonů

Endokrinologie Maria 6.5.2017

Dobry den. Jsem v 9tt a prakticka doktorka ma poslala k endokrinologovi.mam zvýšenú anti peroxidazu..ma to vplyv na rast mimca?...

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, samotné zvýšení antiTPO není tak podstatné, jako celková hladina hormonů štítné žlázy, TSH... Celá odpověď

Zvýšené ALP a bilirubin

Trávení Miroslav 30.4.2017

Dobrý den, rád bych se zeptat, co znamenají zvýšené hodnoty bilirubinu a S_ALP.Byl jsem na vyšetření ohledně bolesti břicha,...

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, pane Miroslave, ALP je alkalická fosfatáza, která bývá zvýšena při onemocnění například žlučových... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Miroslave, z uvedených údajů nelze spolehlivě vysvětlit nález zvýšené koncentrace dvou biochemických... Celá odpověď

Mírně zvýšený bilirubin

Vnitřní lékařství Daniela 26.4.2017

Při posledním vyšetření krve byl výsledek AM S Bilirubin celkový 24,5, mez je do 21,0. Vždy jsem měla hodnotu 18,0. Všechny ostatní...

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá:

MUDr. Barbora Bačová

Danielo, není třeba dodržovat žádný zvláštní režim. Jedná se o velmi malé zvýšení, které neznačí žádnou... Celá odpověď

tep_ruce

Vše o srdečním pulzu: naučte se ho měřit i hodnotit!

Článek 21.4.2017 Lucie Kovářová

Tep je jedna z mála tělesných funkcí, které si můžete změřit sami doma a bez přístrojů. Poradíme vám, jak ze získaných hodnot...

Krevní obraz a jeho hodnoty

Jiný problém Jana 20.4.2017

Dobrý deň , bola som na preventívnej prehliadke a vo výsledkoch z krvi mi zistili : Stredný objem ERY 83,6 ,Trombocyty 412 a PCT...

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Jano, tyto hodnoty jsou téměř v normě, drobné odchylky od průměrů jsou normální, ovlivněné... Celá odpověď

Výsledky, doporučení při jaterní steatóze, hyperlipidémii...

Srdce a cévy Rudolf 10.4.2017

Dobrý den, je mi 54 let a byl jsem na pravidelné kontrole. Byly mi naměřeny tyto hodnoty: Obj TK 140/98 P 67 reg. reg. výška...

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, podle laboratorních výsledků máte vysoký LDL cholesterol (měl by být do 3). Dle ultrazvuku... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, doporučení paní doktorky je dostatečné. Nevím jaké přesně užíváte léky, proto Vám nemohu poradit.... Celá odpověď

Hodnoty na cukrovku

Diabetologie Sára 26.3.2017

Dobrý den chtěla bych se zeptat v jakých hodnotách se pozná cukrovka.?. V týdnu v práci byli sestřičky z nemocnice a měřily nám...

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Sáro, předpokládám, že když Vám měřili glykémii, nebyla jste nalačno, byla to náhodná hladina... Celá odpověď

Zvýšené hodnoty GMT

Vnitřní lékařství Schmiedová 23.3.2017

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v normě, až na zvýšené GGT 1,21 a Cholesterol 5,83....

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Nejedná se vůbec o nic závažného, buďte zcela bez obav. GGT je jaterní hodnota, která se sice... Celá odpověď

Potíže s játry

Trávení Petr 19.3.2017

Dobrý den, chci se zeptat ohledně problému s játry. Již v 24.letech mě byly náhodně zjištěny při laboratorním odběru vyšší jaterní...

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, co se týče stravy, určitě je vhodná strava pestrá, s dostatkem zeleniny a ovoce, samozřejmostí... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Vážený pane Petře, neodůvodněné snížení tělesné hmotnosti může být kontraproduktivní. Vývoj jaterní cirhózy... Celá odpověď

Žluté chodidlá

Kožní obtíže Anna 19.3.2017

Dobrý den, všimla jsem si už před pár dny, že mám žluté plosky chodidel - viz foto. Nikde jinde na těle jsem si žlutého zabarvení...

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, dle přiložené fotografie, si nemyslím, že se jedná o jakoukoli patologii, spíše by jsem řekla,... Celá odpověď

MUDr. Hana Pertlová
Odpovídá:

MUDr. Hana Pertlová

Dobrý den,podle přiložené fotografie a absence zbarvení kůže na těle se nejdná o patologický stav. s... Celá odpověď

srdce

Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?

Článek 8.3.2017 Hana Horáková

Někdo by si mohl myslet, že krevní tlak a pulz jsou údaje, které jdou spolu ruku v ruce. Obojí se totiž obvykle měří v ordinaci...

Jaterní testy, alkohol

Vnitřní lékařství Zdeněk 7.3.2017

Dobrý den. Je mi 40 let, měřím 172cm a vážím 82kg. Při kontrole mi na EKG byl zjištěn blok levého Tawarova raménka. Při následném...

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Zdeňku. Opatření, která jste zavedl, jsou velmi rozumná a myslím si, že v kontrolních... Celá odpověď

Únava a bolest kloubů

Vnitřní lékařství Barbora 17.2.2017

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již delší dobu (rok a půl) mne trápí bolesti kostí a kloubů(i na dotyk), velká únava,...

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Barboro, jelikož jste absolvovala všemožná vyšetření s negativním výsledkem, mohly by vaše... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená paní/slečno Barboro, mohlo by se jednat o složitější poruchu vnitřního prostředí, např. nedostatek... Celá odpověď

Zvýšená hodnota CRP

Praktické lékařství Lenka 17.2.2017

Dobry den , chtela bych se prosim zeptat mam zvseny crp 18 . A muze se s timito hodnotama operovat?. Jdu na laparoskopickou...

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, CRP je hodnota zánětlivého parametru. Pokud je Vaše operace z indikace opakovaných zánětů,... Celá odpověď

Steatosa jater, bolesti v podžebří

Trávení Marek 8.2.2017

Dobrý den, mám již několik let steatozu jater, jsem po LCHE 2010 (kvůli velkým konkrementům). Na vánoce 2016 jsem měl jednodenní...

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, podle popisu to opravdu vypadá na poruchu jater- po infekci trávicího traktu se stává, že... Celá odpověď

Vyšetření jater

Praktické lékařství Marek 6.2.2017

Dobrý den, nedávno jsem absolvoval vyšetření moči kvůli vyšetření jater (zejména U-bilirubin). První ranní (či spíš noční) moč...

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, výsledek může být zkreslený, pokud se opravdu jedná o diagnostiku, kde se lékař opírá... Celá odpověď

Hodnoty štítné žlázy

Praktické lékařství Nikola 3.2.2017

Dobrý den prosím vás jsou tyto hodnoty v normě? Děkuji

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, vaše hodnoty jsou v pořádku, hodnota TSH je hraniční, ale vzhledem k ostatním výsledkům... Celá odpověď

Hodnoty štítné žlázy

Endokrinologie Zuzana 2.2.2017

Dobrý den, před otěhotnění mě doktorka poslala na krev a ultrazvuk, protože mám viditelný zduřelí krk v místě štítné žlázy. Výsledky...

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, některé Vaše hodnoty jsou vychýlené, ale ne všechny- máte zvýšenou hodnotu TSH, ale fT4 v... Celá odpověď

Poškození jater

Vnitřní lékařství Marek 1.2.2017

Dobrý den, jsem po LCHCE 2010, v roce 2013 mi byla zjištěna steatoza jater. Tehdy BMI 33. Žádné potíže jsem neměl. Očkován proti...

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den, Vámi popisované stravovací výkyvy určitě jistý vliv na funkci jater mít mohly. Hodnoty jaterních... Celá odpověď

Hodnoty PSA

Urologie T 28.1.2017

Hezký den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala na prognózu. Táta byl v říjnu 2015 operován s karcinomem prostaty, kdy mu...

MUDr. Petra Chrobáková
Odpovídá:

MUDr. Petra Chrobáková

Dobrý den, hodnotu PSA hodnotíme vzhledem k věku. PSA 0 - 49 let by měla být do 2,5 ng/ml 50–59 let... Celá odpověď

Zvýšený bilirubin

Trávení Zuzana 25.1.2017

Dobrý večer, prosím vás, je mozne aby léky/doplnky ako napriklad Livinorm a Essential Forte alespon castecne znizili hladinu...

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, zvýšený bilirubin je většinou příznakem nějakého onemocnění a mělo by se jako první zaléčit... Celá odpověď

Bolesti břicha

Trávení Marek 22.1.2017

Dobrý den, bude to trochu delší, i když jde o 4 týdny. Mám BMI 33, steatozu jater diagnostikovanou několik let, LCHE 2010, od...

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, po tzv. "střevní chřipce" mohou potíže s trávením přetrvávat i měsíc (ale u většiny lidí se... Celá odpověď

Hodnoty EMG - je možné zhoršení během měsíce?

Mozek a nervy Lenka 21.1.2017

Dobrý den. V práci při roční preventivní prohlídce mi byly na EMG naměřeny pouze hraniční hodnoty. Je opravdu možné aby mi o měsíc...

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, takovéto zhoršení během jednoho měsíce mi přijde méně pravděpodobné. Také záleží na Vašem... Celá odpověď

MUDr. Magdaléna Hlavačková
Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Dobrý den, podobná situace je spíše méně pravděpodobná, tím spíše, pokud klinický stav je stále stejný.... Celá odpověď

Hodnoty krevního obrazu

Praktické lékařství vlasta 12.1.2017

prosim o odpoved.mam neutrofily leukocity b 72.7 lymfocyty leukocyty b 18.8. jaka ma byt jejich spravna hodnota. čemu tento vysledek...

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, bohužel ve Vašem dotazu se jaksi ztrácím a nerozumím hodotám, které uvádíte a k čemu vlastně... Celá odpověď

Anemie z nedostatku železa

Hematologie Matej 21.12.2016

Dobrý deň Môj problém je ľahko opísateľný, trpím neustálim znižovaním hemoglobínu. Musím každý deň brať doplnok železa, aby...

MUDr. Jana Fischerová
Odpovídá:

MUDr. Jana Fischerová

Dobrý den Matěji. Pravděpodobně nedokážete železo z běžné potravy využít. I u zdravého člověka dochází... Celá odpověď

Možnost nákazy žloutenkou u očkovaných

Imunita Jana 16.11.2016

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkování a hepatitidy B. Byla jsem očkovaná v roce 2009 3 dávkami vakcíny Engerix B. V současné době...

MUDr. David Folprecht
Odpovídá:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás...bohužel žádné očkování není zcela stoprocentní a myslím že i účinné očkování vás ochrání... Celá odpověď

MUDr. Marcela Vorlíčková
Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Dobrý den, souhlasím s panem doktorem, doporučovala bych provést kontrolní hladinu protilátek proti hepatitidě... Celá odpověď

Vysoké hodnoty bilirubinu

Trávení Hana 14.11.2016

Dobrý den, jsem dívka, je mi 14 let. Mám časté bolesti břicha, jak kdy silné. Byla jsem s tím u lékařky a ta mě poslala na odběry...

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den slečno, zvýšení bilirubinu - tedy žlučového barviva v krvi může mít velké množství příčin.... Celá odpověď

pacient_lekat_ordinace_anamneza

Jak se hodnotí rakovina prostaty

Článek 20.6.2016 MUDr. Tereza Kopecká

Stadium neboli rozsah karcinomu prostaty je jeden z nejdůležitějších faktorů při volbě léčby a odhadu prognózy. Abyste se v terminologii...

Obezita, tloušťka,váha,hmotnost,

Přestáváte kouřit? Ručička na váze může zůstat na stejné hodnotě jako dosud

Článek 16.9.2013

Praxe ukazuje, že lidé, kteří skoncují s tabákem, mají tendenci začít nabírat na váze. I proto je pro mnohé osoby tak těžké s...

Cholesterol

Cholesterol pod lupou: víte, co přesně znamenají naměřené hodnoty?

Článek 20.12.2012

Hladina této látky patří k nejsledovanějším hodnotám, ze kterých se usuzuje na zdravotní stav člověka. Do středu pozornosti se...

Dospívající dvojice

Jak se léčí virová hepatitida C

Článek 2.10.2009

Léčba "céčka" spočívá v zamezení dalšímu poškozování jaterních buněk a urychlení obnovy jater.

centrifuga,zkumavka, krev, laboratoř

Biochemické vyšetření

Článek 7.6.2008

Biochemické vyšetření je laboratorní stanovení přítomnosti a množství chemických látek ve vzorcích odebraných ze živého organismu....

Inzerce
×