Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hematom v těhotenství

Reklama

Slabé krvácení nebo špinění doprovázené bolestmi v podbřišku. Takto se může v těhotenství projevit hematom neboli krevní sraženina. Návštěvu lékaře není vhodné v žádném případě odkládat. Jedině odborník totiž na základě ultrazvukového vyšetření určí závažnost stavu a navrhne vhodný léčebný postup.

Popis nemoci

  • Jedná se o poměrně častý problém, který může postihnout ženu již v prvních týdnech těhotenství.
  • Hematom vzniká částečným odloučením plodového vejce od stěny dělohy.
  • Do tohoto prostoru se vylije krev, která se změní v krevní sraženinu.
  • Osud těhotenství je závislý na síle krvácení a míře odloučení plodového vejce.

Obvyklá léčba

  • Základem terapie je klid na lůžku.
  • Často se současně podávají hormonální přípravky podporující těhotenství.

Rizika neléčení nemoci

  • Velký krevní výron může způsobit odumření plodu.

Potrat

Gynekologie Kristýna 5.7.2017

Dobrý den pane doktore/doktorko, jsem v 10. Tydnu těhotenství a vse probiha v poradku. Plod ma srdecni ozvy, prosperuje. Nicmene včera jsem slabe zakrvacela tmavym hnedym vytokem. Na UTZ mi diagnostikovali hematom 4x2 cm, ktery se nachází nad hlavou plodu. Lekar predepsal Utrogestan, magnesium a Ascorutin.... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Na váš dotaz odpoví lékař specialista v oboru gynekologie, ještě vyčkejte odpovědi a v nejbližším... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Bez vyšetření těžko odpovědět o co se jedná více řekne kontrolní ultrazvukové vyšetření... Celá odpověď

Reklama

Bolesti břicha

Gynekologie Michaela 9.6.2017

Dobrý den, mám takový problém, mívala jsem mnoho zánětů ženských orgánů, prodělala jsem slepák. Jsem v 17. týdnu rizikového těhotenství (3x velké krvácení z hematomu, který se již nyní vstřebal; 3x spontánní potrat vždy do 9. týdne těhotenství). Už cca 10 dní mě trápí mravenčivé až ostré bolesti až... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, jistě existuje jako možná příčina Vašich bolestí srůsty po operacích. Ale jelikož jste na... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, každá bolest břicha zvláště v graviditě vyžaduje vyšetření aby se odlišila banalita od... Celá odpověď

Prospívání těhotenství po KETu

Neplodnost a IVF Irena 6.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně prospívání těhotenství po KETu. Dne 28.4.2017 (17 den cyklu) jsem podstoupila transfer 1 hatchující blastocysty kvality jedna. KET jsem měla stimulovaný estrofemem, jelikož jsem měla výšku děložní sliznice jen 7 mm. KET byl prováděn o den dříve z důvodu zavřené laboratoře.... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, na Váš dotaz bude odpovídat specialista - gynekolog- z naší konzultační ambulance. Jeho odpověď... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

již bylo zodpovězeno Celá odpověď

Hematomy v děloze při těhotenství

Gynekologie Monika 5.6.2017

Dobry den, muzete mi prosim vysvetlit jaka jsou rizika pro plod . Mam dva hematomy 6x2 cm, 5x3cm. Umisteny nahore vedle plodu. Jsem 14 tydnu tehotenstvi. Muze se stat ze hematom odlouci placentu ? Nebo jake htrozi riziko pro plod ? stale spinim jedna se o hnědé spineni a mirne krvacim tmavou krvi znamena... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Moniko, jako praktická lékařka pro dospělé nejsem kvalifikována na Váš dotaz odpovědět, lépe by... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, při této velikosti hematomu není možno dělat prognózu o dalším vývoji slabé krvácení může... Celá odpověď

Umělé oplodnění

Neplodnost a IVF Irena 1.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně prospívání těhotenství po KETu. Dne 28.4.2017 (17 den cyklu) jsem podstoupila transfer 1 hatchující blastocysty kvality jedna. KET jsem měla stimulovaný estrofemem, jelikož jsem měla výšku děložní sliznice jen 7 mm. KET byl prováděn o den dříve z důvodu zavřené laboratoře.... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Ireno. Dotaz je určen pro specialistu v oboru gynekologie a porodnictví, proto Vaši otázku... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Ireno, výška sliznice 7mm je naprosto dostačující a není třeba přidávat estrogeny (u... Celá odpověď

Krvácení v graviditě

Gynekologie Monika 2.5.2017

Dobry den, mela by jsem dotaz jsem v 9 tydnu tehotenstvi a zacala jsem krvacet, jasna cervena krev. Byla jsem na pohotovosti dle ultrazvuku vse v poradku sdicko bije. Byl mi narizen klidovy rezim. Askorutin, ultrogestan. Za den znovu krvaceni ale jen trochu s jednou velkou srazeninou cca 5cm. Mohl to... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, paní Moniko. Významnější hematom placenty by měl být na UZ vidět, sraženina, kterou jste při... Celá odpověď

Průběh těhotenství

Gynekologie Lenka 27.4.2017

Dobrý den, jsem po 2 porodu a je mi 25 let, mé první celé těhotenství probíhalo bez problému, 2 už tak veselé nebylo, ve 13 tt jsem skončila v nemocnici s krácením, zjišťen hematom, déle jsem měla několikrát zjištěné masivní záněty od bakterii jako je E-coli, mininimálně 5 přeléčené atb,od 29 tt jsem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, každé těhotenství je jedinečné a jiné (jak jste ostatně sama poznala). K průběhu dalšího případného... Celá odpověď

Záměna ??

Léky Michaela 18.4.2017

Dobrý den, jsem v 10 týdnu těhotenství a lékařka mi předepsala tablety Macmiror 500 a říkala, ze je mám užívat orálně díky spineni z malého hematomu, který je pod plodem. V přívalovém letáku se ale píše, ze globule se pouze zavádějí vaginalne nikoli polykají orálně. Myslíte, ze budou mít účinek... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, lék existuje i v tabletách ale má přece jen trochu jiné složení než ty vaginální globule,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Vážená paní Macmiror je lék k léčbě infekce a nikoliv k rezorbci hematomu domluvte se... Celá odpověď

Mutace MTHFR a užívání hormonálního přípravku

Gynekologie Henrieta 17.3.2017

Dobrý den, je mi 23 let, chtěla bych se zeptat, na gynekologii mi našli na levém vaječníku cystičky o velikosti 5 mm, vaječník je malinko zvětšený a v levém boku mě trochu pobolíva, ne moc. Předepsali mi Duphaston 10 mg, mám ho brát 2x denně (ráno a večer ) 18.-24.den menstruačního cyklu. No jsem heterozygot... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, ve Vašem případě se nejdná o žádnou závažnou vadu koagulace, není tedy důvod proč Duphaston... Celá odpověď

Hematom na začátku těhotenství

Gynekologie Romana 14.3.2017

Dobry den, po větším krvácení v 7tt mi byl doktorkou zjištěn hematom cca 3x3cm. Velký jako plodové vejce v tu chvíli. Plod jinak prosperuje. Už nekrvacim ani nešpiním. Moje gynekoložka mi zakázala pohlavní styk, vyvarovat se nárazu a žádné velké přemáhání. Do práce prý můžu v pohodě, ale pokud budu chtít... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, hematom v 1.trimestru je častá komplikace. Je potřeba čas a klidový režim na vstřebání hematomu.... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Pokud již nekrvacite a hematom se vstřebává máte sedave zaměstnání pak by neschopnost nutná... Celá odpověď

Hematom pod prsem a komplikace

Kožní obtíže martina 4.3.2017

Dobrý den, můj dotaz zní asi směšně ale přesto se zeptám, byla jsem u lékaře a nechala jsem si vyříznout pihu pod prsem, včera a večer jsem si všimla když jsem to odlepila, že tam mám fialovočervenou modřinu cca 1- 1,5 cm velkou nebo podlitinu nevím jak se tomu říká, no a můj dotaz zní za jak dlouho... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, můžu Vás uklidnit, že nic z jmenovaného Vám nehrozí. Jedná se o hematom, který je způsobený... Celá odpověď

Placenta preavia

Gynekologie Lucie 9.2.2017

Dobrý den, ráda bych se prosím poradila. Dnes jsem byla na kontrole u svého gynekologa, jsem 12+0. Pan doktor mne ale vyděsil tím, že mám placentu přes VB, že mám dodržovat klidový režim, bez sexu.... pořádně mi ale nevysvětlil, co to přesně znamená? jen že je to vážná komplikace a že s trochou štěstí... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Lucie, jedná se o poruchu uložení placenty. Její nejčastější komplikací je krvácení - snížit riziko této... Celá odpověď

Hematom na začátku těhotenství

Gynekologie Barbora 17.1.2017

Dobrý den, jsem v 6+2tt a byl mi zjišťen menši hematom. Byl mi předepsán utrogestan 3x1 a zajímá mne, zda mohu i bez doporučení lékaře k tomu přidat ascorutin, jako prevenci před špiněním/krvácením, které zatím neproběhlo nebo to nemá smysl, když ani nešpiním. Popřípadě jak jej dávkovat. Moc Vám děkuji... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, Ascorutin má v scp napsáno, že se nemá podávat u gravidních žen. Vím, že jej gynekologové... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Ascorutin v tomto dávkování můžete bez obav přidat Příjemný den Celá odpověď

Dušnost v těhotenství a zásobení kyslíkem

Vnitřní lékařství Alena 7.1.2017

Dobrý den. Nyní jsem ve 24.tt a již 3 týdny se mi špatně dýchá, jakoby něco leželo na hrudi a nemohla jsem dodýchnout, někdy se mi chce zakašlat.. Nejhorší to je vleže, trochu lepší v sedě a nejlepší, když se pohybuji. První 4 měsíce jsem musela ležet nejdřív kvůli hematomu a pak vcestné placentě.... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, dítě by mohlo mít nedostatek kyslíku v placentární krvi při Vašich problémech s dýcháním,... Celá odpověď

Anální sex po zavedení embrya

Gynekologie Nika 5.1.2017

Dobrý den, jsem 3.den po zavedení 5-ti denního embryjka - Ket. První 3.měsíce máme zakázaný pohlavní styk - protilátky proti spermiím a ena protilátky. Navíc se mi vždy v cca 7tt vyvoří hematom a krvácím. Bohužel jsme to s manželem nevydrželi a měli anální styk. Mám strach, že jsem tak mohla ublížit... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, domnívám se, že ani anální styk není v tuto dobu vhodný pro blízký vztah konečníku a dělohy.... Celá odpověď

Krvácení v graviditě

Gynekologie Petra 16.12.2016

Dobry den, jsem na zacatku 12 tt. Pred tremi dny jsem mirne zaspinila, pro jistoutu jsem.zajela na.pohotovost, plod vitalni se srdecni akci, pricina krvaceni nezjistena. Nasazen utrogestan 0-0-2. Dnes jsem.byla na kontrole u sveho gynekologa, ktery nasel hematom ( nevim jak veliky) s tim, ze tam uz ale... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud lékař již neviděl čerstvou krev, ale jenom hematom, znamená to, že již krvácení ustalo... Celá odpověď

Gestační váček

Gynekologie Karol 3.11.2016

Dobry den, mam dotaz ohledne me situace a potrebuji znat i jiny nazor nez me doktorky. V tomto roce jsem jiz jednou prodelala samovolny potrat a telo se vycistilo samo cca v 10 tydnu tehotenstvi. Jednalo se o jen o prazdny gestacni vacek a nic uvnitr. Takze ho telo vyloucilo a vse bylo v poradku. Plod... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Karol, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, hodnota HCG 38 000 je skutečně dosti vysoká takže při dalším vyšetření ultrazvukem by již... Celá odpověď

tehotná, mašle

Těhotenství s kýlou

Článek 26.11.2015 MDDr. Karolina Jezdinská

Pokud čekáte miminko a dozvěděla jste se, že máte tzv. těhotenskou kýlu, zůstaňte klidná....

Botičky na břiše

Těhotenství

Článek 18.7.2011

Těhotenství je fyziologický stav, kdy se v organismu ženy vyvíjí nový člověk. Probíhá...

žena, těhotná

Chřipka a těhotenství

Článek 28.8.2008

Chřipka si své oběti nevybírá. Ve chřipkovém období stačí jen krátký pobyt mezi lidmi...

Reklama