Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Prospívání těhotenství po KETu

Neplodnost a IVF Irena 6.6.2017

Dobrý den,
mám dotaz ohledně prospívání těhotenství po KETu. Dne 28.4.2017 (17 den cyklu) jsem podstoupila transfer 1 hatchující blastocysty kvality jedna. KET jsem měla stimulovaný estrofemem, jelikož jsem měla výšku děložní sliznice jen 7 mm. KET byl prováděn o den dříve z důvodu zavřené laboratoře. Hcg mi rostlo velmi pomalu, 14 den 105, 19 den 676 a 27 den 3368 U/l. 19 den po transferu jsem také silně jednorázově zakrvácela a o dva dny později výsledky z UTZ 19.5.2017: amenorea 5+5 dle termínu KETu, E S 10 mm, v dut. děl. 1xGS 5,9 mm a ve F děl. zastřená struktura 5mm, která tam již následující týden nebyla a prý to mohl být hematom. O šest dní později 25.5.2017 UTZ: dle termínu KEtu amenorea 5+6, dle termínu PM amenorea 6+5, E S 10 mm, v dut. děl. 1xGS 8,5 mm, odp. 5+5, v GS patrné embryo 3,4 mm, AS dnes +. A dnes 1.6.2017, tedy opět po týdnu jsou výsledky z UTZ tyto: dle termínu KETu amenorea 6+5, dle termínu PM amenorea 7+4, v dut. děl. 1xGS 8,5mm, odp. 5+5, v GS patrné embryo 6,2 mm, odp. 6+1, AS jasně +. Bylo mi řečeno, že se jedná o mizerně prosperující těhotenství, o 10 dní opožděné a mám počítat s revizí. Je to dle výsledků opravdu tak zlé a embryo tento vývoj již nedožene? A proč gestační váček vůbec nevyrostl a plod o trošku ano? Poslední menstruace byla 12.4.2017 a nadále užívám Utrogestan 2-2-2 a estrofem 1-1-1 + injekce Zibor. V roce 2009 jsem prodělala 2x za sebou s měsíčním odstupem konizaci čípku a dle současného gynekologa to ten předchozí zanedbal, protože špatně vyhodnotil výsledky z cytologie. V roce 2015 jsem porodila mrtvé miminko po IUI z důvodu zaškrcené pupeční šňůry ve 29tt a vloni po 1 IVF ET při transferu 1 přirozeně oplodněného embrya ve 22 tt předčasně porodila jednovaječná dvojčata. Jako důvod byl určen právě čípek a jeho nedostatečnost. Nyní jsem po druhém KET z loňského IVF, ale použitá embrya jsou již díky metodě ICSI. První KET v březnu nevyšel a nyní se už opravdu bojím, co mě opět čeká...bude mi 38 let. Předem moc děkuji za odpověď. Irena

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, na Váš dotaz bude odpovídat specialista - gynekolog- z naší konzultační ambulance. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční lékařství Pracoviště: Sanatorium Helios

již bylo zodpovězeno

Související dotazy

Umělé oplodnění
Dobrý den, mám dotaz ohledně prospívání těhotenství...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat. V září 2015 jsem měla první...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...
Těhotenství?
Dobry den, chtela bych se zeptat. Beru HA Bonadea a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Prosím, o Váš názor

Dobrý den, KO mého syna: FW 30/62, KO: 8,9 Eo3 T1 seg 45 Ly49 Mo1 LR reakce...

Prosím,nezveřejnujte můj dotaz,Děkuji

Dobrý den,můj problém je,že se 7měsíců snažíme s přítelem o otěhotnění,ale nedaří...

Prosím.:)

Dobrý den je mi to velice trapné a stydím se s tím zajít ke svému lékaři.Už...

Prosla potravina

Dobrý den, omlouvám se, že vyrusuji, ale jsem v 28.týdnu těhotenství a dnes...

Prosperita těhotenství

Dobry den mam prosbu ohledne prosperity tehotenstvi. Z ultrazvuku mam zprávu...

Prosperující těhotenství

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně pomalu stoupající hladiny HCG. Dne...

Prosperující těhotenství dle hladiny progesteronu

Dobrý den,jsem 15.den po KET 2 6-ti dennich blastocyst,vcera hodnota hcg 853,ale...

Prospívání 16-ti měsíční dcery

Dobry den, obracim se na Vas s prosbou o radu ohledne sve 16m dcerky a jejiho...

Prospívání kojence

dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda prospívá má dcera.je plně kojena, narozena...

Prospívání kojence

dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor, zda má dcera dobře prospívá....

Prostat

Dobrý den. Již 3.rokem mi stoupá PSA z 5,2 na nynějších 8,2. 2x jsem byl...

Prostata

Dobrý den,chtěla bych se zeptat za manžela.Je mu 51 let a začal mít mírné potíže...

Prostata

Pri začínajúcich bolestiach slabých pod pupkom- takých slabých tlakoch a močení...

Prostata

Dobrý den! Mám prosbu-jak dlouho může trvat případný rozvoj nádoru do stavu,kdy...

Prostata

Dobrý den. Jsem přes dva měsíce po operaci zvětšené prostaty. Vše j O.K. Jen...

Prostata

mal som bolesti v podbrušku, lekár povedal že mám prostatu, predpísal mi lieky...

Prostata

Vážený pane doktore, prosím o radu. jak mám postupovat když mám hodnoty PSA...

Prostata

V reportáži o prevenci nemoce prostaty jsem slyšel, že jako negativní faktor...

Prostata

manžel, nyní 55 let, se v r.2014 podrobil biopsii prostaty (PSA 3,63 f/t 17,65%)-...

Prostata

Dobrý den,je mi 71 let, vážím 79kg a měřím 177cm,byly mi zjištěny tyto hodnoty:...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Extrasystoly

Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania srdca moj problem trva cca...

Bolest kyčle při chřipce

Dobrý den, ve středu mě začala virosa(bolest v krku, kašel, horečka do 38,4),...

Bolest zad i v boku

Zdravím vás, potřebovala bych poradit, již asi 3 měsíce mě bolí v bederní části...

Prekolapsový stav

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem ohledně potíží manžela. Už několikrát...

Chirurgické odstranění panenské blány

Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá panenská blána nechat nějak odstranit...

Antibiotika a pocit těžkých nohou

Dobrý den chci se zeptat měl jsem crp 43,8 a mám antibiotika je mi už celkem...

Sexuální úchylka

Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se sexuálních úchylek. Začnu postupně....

Mrtvení končetin

Dobrý den,ráda bych se zeptala,jak mohu pomoci svému otci,který má problémy...

Svědění zevních rodidel

Dobrý den, ještě než jsem začala sexuálně žít, měla jsem problémy se svěděním...

Pozitivní těhotenský test před termínem menstruace

Dobrý den, jsem týden před ms ale připadám si jako nafouklí balón a mám pocit...

Bolest v zádech a bílkovina v moči


Operace nadledviny

Dobrý den, Jsem měsíc po retroperitone­oskopické operaci nadledviny pro adenom....

Pokakávání

Dobrý den paní doktorko. Potřebovala bych radu ohledně dcerky. Je jí sedm let,...

Bolest svalů a šlach po užívání antibiotik

Dobrý den, v návaznosti na léčbu fluorochinolovým atb Ofloxin se u mne v...

Tepová frekvence v noci


Monovisc


Opar

Dobry den, poslednich par dni jsem mel rymu, ale vcera ustoupila. Vcera vecer...

Bolest horního patra v ústech


Svědění pochvy

Dobrý den už týden mě svědí pochva...Ale jen v vnější strany...Jsem bez výtoku...

Červené fleky na žaludu


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.