Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Umělé oplodnění

Neplodnost a IVF Irena 1.6.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,
mám dotaz ohledně prospívání těhotenství po KETu. Dne 28.4.2017 (17 den cyklu) jsem podstoupila transfer 1 hatchující blastocysty kvality jedna. KET jsem měla stimulovaný estrofemem, jelikož jsem měla výšku děložní sliznice jen 7 mm. KET byl prováděn o den dříve z důvodu zavřené laboratoře. Hcg mi rostlo velmi pomalu, 14 den 105, 19 den 676 a 27 den 3368 U/l. 19 den po transferu jsem také silně jednorázově zakrvácela a o dva dny později výsledky z UTZ 19.5.2017: amenorea 5+5 dle termínu KETu, E S 10 mm, v dut. děl. 1xGS 5,9 mm a ve F děl. zastřená struktura 5mm, která tam již následující týden nebyla a prý to mohl být hematom. O šest dní později 25.5.2017 UTZ: dle termínu KEtu amenorea 5+6, dle termínu PM amenorea 6+5, E S 10 mm, v dut. děl. 1xGS 8,5 mm, odp. 5+5, v GS patrné embryo 3,4 mm, AS dnes +. A dnes 1.6.2017, tedy opět po týdnu jsou výsledky z UTZ tyto: dle termínu KETu amenorea 6+5, dle termínu PM amenorea 7+4, v dut. děl. 1xGS 8,5mm, odp. 5+5, v GS patrné embryo 6,2 mm, odp. 6+1, AS jasně +. Bylo mi řečeno, že se jedná o mizerně prosperující těhotenství, o 10 dní opožděné a mám počítat s revizí. Je to dle výsledků opravdu tak zlé a embryo tento vývoj již nedožene? A proč gestační váček vůbec nevyrostl a plod o trošku ano? Poslední menstruace byla 12.4.2017 a nadále užívám Utrogestan 2-2-2 a estrofem 1-1-1 + injekce Zibor. V roce 2009 jsem prodělala 2x za sebou s měsíčním odstupem konizaci čípku a dle současného gynekologa to ten předchozí zanedbal, protože špatně vyhodnotil výsledky z cytologie. V roce 2015 jsem porodila mrtvé miminko po IUI z důvodu zaškrcené pupeční šňůry ve 29tt a vloni po 1 IVF ET při transferu 1 přirozeně oplodněného embrya ve 22 tt předčasně porodila jednovaječná dvojčata. Jako důvod byl určen právě čípek a jeho nedostatečnost. Nyní jsem po druhém KET z loňského IVF, ale použitá embrya jsou již díky metodě ICSI. První KET v březnu nevyšel a nyní se už opravdu bojím, co mě opět čeká... Předem moc děkuji za odpověď. Irena

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková


Dobrý den paní Ireno. Dotaz je určen pro specialistu v oboru gynekologie a porodnictví, proto Vaši otázku přeposílám dále. Prosím o strpení při čekání na odpověď. S pozdravem

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Ireno,
výška sliznice 7mm je naprosto dostačující a není třeba přidávat estrogeny (u nás říkáme, že stačí 6mm). To, že laboratoř v některé dny nepracuje a musí se upravovat dny transferů, není vůbec optimální. CAR má zajistit službu 7 dní v týdnu, jinak nemůže pracovat ve prospěch pacientů, ale řídí se svým pohodlím.

Pokud plod roste, je na UZ vidět v děloze a má srdeční akci, pak Vám držím palce, ať vše dobře dopadne a zdárně se dále vyvíjí. Zůstaňte v klidu a psychické pohodě. Komentáře typu "mizerně prosperující" jsou velmi nevhodné. Pokud je srdeční akce vidět, pak můžete pomalu vysadit estrogeny a ponechat jen Utrogestan 2-0-2, který se užívá až do 12. týdne. Věřím, že to bude dobré.

Ohledně provedené konizace v minulosti - pokud máte k dispozici dokumentaci, mohu Vám postup zhodnotit. Pokud je však čípek příliš krátký, je dobré již od 12. týdne graviditu sledovat v perinatologickém centru a eventuálně zvážit provedení cerclage (zašití čípku), dodržovat klidový režim, pravidelné kontroly event. preventivní hospitalizaci.

Vzhledem k tomu, co již máte za sebou, Vaše obavy chápu. Pokud by se nezdařilo, uvažujte o jiném centru. Tohle Vaše nepracuje optimálně.

S pozdravem a přáním hezkého dne
prim MUDR Pavel Texl

p

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Umělé oplodnění
Dobrý den. Chtěla sem se zeptat, ve 23 letech sem přišla...
Umělé oplodnění
Dobrý den chtěla bych se zeptat na umělé oplodnění...
Umělé oplodnění
Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli se můžu objednat...
Objednání se na umělé oplodnění
Dobrý den chtela jsem se zeptat jestli muzu se obednat...
Umělé oplodnění
Dobrý den, Zajímalo by mě za jakých okolností nelze...
Umělé oplodnění
Dobrý den, je velký problém pokud jsem se v den transféru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Umělá vagina- dezinfekce

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na poněkud intimní otázku. Zakoupil jsem...

Umělá výživa

Dobrý den paní doktorko,mám 2,5 měsíčního synka.Nekojím a dáváme po dohodě s...

Umělá výživa

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám 2 měsíce starého syna. Je jen na umělé...

Umělá výživa

Dobrý den, mám dotaz k podávání umělé výživy. Dcera je na UM BEBA HA od narození....

Umělá výživa a ublinkávání

Dobrý den, mám 2-měsíční miminko. Už v porodnici jsem musela přikrmovat (pomocí...

Umělá výživa a zácpa

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn 7tydnu je plně na UM používáme Nutrilon...

Umělá výživa kojence

Dobrý den, dcera 3 měsíce, ze zdravotních důvodů jsem musela přestat kojit,...

Umělé mateřské mléko

Dobrý den,mám 15ti měsícního syna,který nechce pít UM i když mu ho přisladím.Jinak...

Umělé mléko

Dobrý den, ráda bych Vás touto cestou požádala o radu. Syn, 13. měsíců odmítá...

Umělé nehty

Dobrý den, mám dotaz omylem jsem zavadila několikrát o nehet, mám umělé, ale...

Umělé oplodnění

Dobry den, chtela bych se vas zeptat jiz mam doma 4 deti s predesleho manzelstvi...

Umělé oplodnění

Dobrý den pane doktore chtěla jsem se zeptat zda je možné jít na umělé oplodnění...

Umělé oplodnění

Dobrý den,je mi 42 let,mám 2 děti z prvního manželství a to obě císařským řezem...

Umělé oplodnění

Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli se můžu objednat na umele oplodneni...

Umělé oplodnění

Dobrý den chci se zeptat zdali je možné umělé oplodnění i po přechodu kdyz uz...

Umělé oplodnění

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš odborný názor. Můj partner je transžena,...

Umělé oplodnění

Dobrý den je mi 29 a mám 2. Děti přítel žádné a už to bude rok co nám nejde...

Umělé oplodnění

Dobrý den, už rok se snažíme s manželkou o miminko, ale bohužel bez úspěchu....

Umele oplodneni

Dobry podvecer, chci se zeptat. Ve stredu jsem absolvovala umele oplodneni a...

Umělé oplodnění

Dobrý den, právě jsme podstoupili naše první IVF. Měla jsem 17 vajíček, proto...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Jehla v zadečku

dobrý den, nedávno jsem si nechtěně sedla na jehlu a mám ji v zadečku co s tím...

Tarlowovy cysty

Dobrý den pane doktore, jiz behem mesice rijna jsem vám psala, o svych potizich...

Rivotril 0,5 mg denně a závislost


Tarka

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je nějaká náýhrada za léky tarka na vysoký...

Štítná žláza a aloe vera gel

Dobrý den, lečím se s uzlem na štítné žláze, krev mám dobrou a beru rano 1/2euthyroxu....

Závislost na Tramalu

Dobrý den Chtěl bych poprosit o radu jak se zbavit závislosti na tramalu. Tři...

Tardyferon Fol

Prosím Vás potřebuji poradit s užitím léků Tardyferon Fol v nadměrným množství....

Tlak v pochvě

Dobrý den, v úterý jsem byla u své gynekoložky a informovala jsem ji, že mě...

Tantum gel - vnitřní užití

Dobrý den, lze aplikovat Tantum gel také vnitřně? V příbalových informacích...

Změny na EKG

Dobrý den, prosím o vysvětlení zprávy z vyšetření: "EKG: PSR 70/min., osa +20,...

Tantrický sex - dotaz

Dobry den, mam dotaz s pritelkyni se kterou bydlim jsme se casto milovali bez...

Píchnutí jehlou, hepatitida C

píchla jsem se v práci o jehlu použitou u novorozence s pozitivním BWR a žloutenkou...

Dokáže gynekolog přímo diagnostikovat druh chlamydií z děložního čípku?

Dobrý den vážená paní doktorko, moc pěkně Vás prosím o pomoc. Na imunologii...

SYNDROM NEKLIDNÝCH NOHOU

DOBRÝ DEN,CHTĚL JSEM POŽÁDAT O RADU,JIŽ DELŠÍ DOBU MÁM V NOCI USTAVIČNÉ CUKÁNÍ...

Syndrom neklidných nohou

..syndrom neklidných nohou,jako diagnozu stanovil neurolog..projevuje se u mne...

Píchnutí o jehlu

dobrý den, píchla jsem se při úklidu o jehlu, která nevím, komu patří, kam mám...

Syndrom neklidných nohou

Dobrý den pane doktore, byla jsem s babičkou (77 let) u neuroložky, která po...

Zánět potních žláz

Dobrý den. Patrně mě postihl zánět potní žlázy... Ač jsem četl, že to z 99%...

Výrustek patní kosti

Dobry den,,,mam problem s vyrustkama na pate byla jsem na rentgenu a ted chodim...

Již 5 měsíců nemám menstruaci

Dobrý večer, je mi 23 a už 5 měsíců jsem nemenstruovala, pan doktor mi řekl...

Inzerce
×