Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Nemoci v těhotenství

Reklama
Reklama

Léky v těhotenství

Gynekologie Mila 7.7.2017

Dobry den, v 8tt jsem krvacela mela jsem hematon asi dva dny byla jsem na luzku v nemocnici. Byl mi predepsan Ascorutin 2-2-2 , Detralex 1-0-1 a od zavedeni embrya beru Utrogestan 2-0-2 a Prednyson 1/2 rano. Ted jsem ve 13tt obcas zaspinim. Chci se zeptat jestli mam leky uzivat i nadale? Muj lekar mi... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Paní Mílo, indikace užívání těchto léčiv je plně v kompetenci ošetřujícího gynekologa, a pokud léčiva... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Váš gynekolog zná nejlépe váš stav proto by jste mu měla důvěřovat a řídit se jeho pokyny... Celá odpověď

Bechtěreovova nemoc a těhotenství

Revmatologie lucie 28.6.2017

dobry den. je mi 22 let a diagnostikovaly mi bechtererovu chorobu s perifernim postizenim. ikdyz HLA B 27 je negativni a spise se jedna o sakroileiridu s perifernim postizenim. chtela bych se zeptat jaky by zo melo vliv na tehotenstvi lelar mi doporucil co nejdrive ale s finacnim duvodu je to opravdu... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Lucie. Dotaz je určen spíše pro specialistu a proto Vaši otázku posílám dále k zodpovězení.... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená slečno/paní Lucie, vzhledem k nedostatku údajů týkajících se konkrétní léčby Vašeho onemocnění... Celá odpověď

Nové těhotenství

Gynekologie Jana 31.5.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném stádiu těhotenství jsem byla na potratové pilulce, která zabrala a už před druhou pilulkou mi v nemocnici řekli, že už tam gravidita není, ale potřebuje se ještě vyčistit vysoká sliznice, po té jsem týden krvácela jako při menstruaci a pak už nic,... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Jano, myslím si, že je málo pravděpodobné, že byste byla zase těhotná. Úplně vyloučit to ale... Celá odpověď

Lék na alergii v těhotenství

Léky Andrea 30.5.2017

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli mohu vzít Cezera 5mg na alergii v těhotenství,jak přijdu ven, okamžitě celé dny kýchám,jsem 16tt,moc děkuji za odpověď Andrea Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Andreo. Jak už asi víte, s lékami v těhotenství je to těžké. Lék Cezera -tedy levocetirizim... Celá odpověď

Potíže v diagnostice těhotenství

Gynekologie Jana 29.5.2017

Dobrý den, před týdnem jsem byla u svého gynekologa s tím, že jsem těhotná. Dělal mi UTZ břicha i dutiny, nakonec mi bral krev, protože řekl, že plod není vidět tak, jak by měl. Druhý den jsem volala na výsledky. Sdělil mi, že mám vysoké hodnoty hcg a tudíž to bude muset pryč, vypsal mi žádanku do nemocnice... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jano, nepíšete, ve kterém jste týdnu, nicméně postup Vašeho gynekologa je při nejmenším zvláštní. Že... Celá odpověď

Potíže po odstranění vejcovodu pro mimoděložní těhotenství

Gynekologie Lenka 23.5.2017

Dobrý den, chtěla by se jen zeptat zda-li je možné přehlédnout těhotenství při provedené laparoskopii- ukončení mimoděložního těhotenství a následné odstranění již druhého vejcovodu. První odstranění bylo v roce 2017 a před 8týdny jsem zjistila, že jsem opět těhotná. Bohužel jsem měla silné bolesti a... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Lenko, moc tomu nerozumím, poprvé bylo embryo na UZ v děloze, poté odstraněný vejcovod pro mimoděložní... Celá odpověď

Průběh těhotenství

Gynekologie Lenka 27.4.2017

Dobrý den, jsem po 2 porodu a je mi 25 let, mé první celé těhotenství probíhalo bez problému, 2 už tak veselé nebylo, ve 13 tt jsem skončila v nemocnici s krácením, zjišťen hematom, déle jsem měla několikrát zjištěné masivní záněty od bakterii jako je E-coli, mininimálně 5 přeléčené atb,od 29 tt jsem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, každé těhotenství je jedinečné a jiné (jak jste ostatně sama poznala). K průběhu dalšího případného... Celá odpověď

Těhotenství

Gynekologie Marie 23.3.2017

Dobrý Den . má vnucka je 3o tydnu A 3 dny gravidni.cervix score ma 1 ale pokleslou Delohu . Lékař doporučil klid domaci .Může dojit k predcasnemu porodu Při tomto nalezu?Je treba striktni setreni aby neporodila predcasne?Děkuji za odpoved. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Riziko předčasného porodu je vždy, to se nedá nikdy zcela vyloučit. Určitě lékař doporučuje... Celá odpověď

Syfilis v těhotenství

Pohlavní nemoci Nina 22.3.2017

Dobrý den. Mohu poprosit o radu. Jsem ve 13 TT těhotenství na zajišťovací lecbe Syfylis který u me proběhl v roce 2010. Lékaři mi stanovili preleceni injekcemi penicilinu po dobu 21 dni. Momentalne jsem hospitalizována protože injekce špatně snasim. Zmínili se ze je ještě varianta léků v tabletách ale... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Nino, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi na pohlavně... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Vzhledem k závažnosti této nemoci bych preferoval injekční léčbu jako účinnější Příjemný... Celá odpověď

Nepotvrzené těhotenství

Vnitřní lékařství Ondrej 9.3.2017

Pěkný den chci se zeptat zda může byt přítelkyně těhotná.. Meli sme pohlavni styk pritelkyne užívá antikoncepci...pri pohlavnim styku jsem se nikdy neudelal do ni...ale obavam se zda muze byt těhotná protože v dobu kdyz sme meli pohlavni styk uzivala antibiotika na chripku anyni uz je sice nebere ale... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud užívá přítelkyně antikoncepci pravidelně a léky nevynechává, tak těhotná být nemůže.... Celá odpověď

Plané neštovice v těhotenství

Infekce Michaela 7.3.2017

Dobrý den, ve 32 týdnu těhotenství jsem prodělala plané neštovice (v dětství jsem je neměla). Asi 2-3 den po prvním výsevu vyrážky mi v nemocnici nasadili antivirový lék Herpesin, po kterém se výsev vyrážky zastavil a nemoc začala celkově ustupovat. Herpesin jsem užívala asi 5 dní. Nyní jsem ve 34 tt,... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Michaelo, nemějte obavy, plané neštovice jsou nebezpečné v prvním a druhém trimestru, kdy hrozí... Celá odpověď

Zázvor v těhotenství

Gynekologie Lucie 28.2.2017

Dobrý den, jsem v 18 týdnu těhotenství. Nevěděla jsem, že se od druhého trimestru nesmí zázvor a včera jsem v čajovně vypila cca 1 - 1,5 silného zázvorového čaje během dvou hodin. Když jsem byla nemocná pár týdnů zpátky, tak jsem také pila zázvorový čaj, ale ne tak často. Včera večer jsem s hrůzou zjistila,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Lucie, pokud je jinak vše v rámci těhotenství v pořádku, obávat se nemusíte. Jestli se cítíte normálně,... Celá odpověď

Mimoděložní těhotenství ??

Gynekologie Martina 24.2.2017

Dobry den, chtela bych se zeptat dnes jsem byla u ginekologie a rikala mi ze jsem tehotna na 100% procent v 6 tydnu a 1 dni. No a pak se divala dale a na prave strane vajecniku se mi nasla cysta. pak mi sesticka odebrala krev a nekde ji poslala . Zitra budou vysledky ale chtela jsem se zeptat to tehotenstvi... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no pokud to správně chápu, tak těhotná jste normálně, jen je tam navíc ta cysta, kterou... Celá odpověď

Možné těhotenství?

Gynekologie Emílie 22.2.2017

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem měla menstruaci (bude mi 17, pravidelně menstruuji poslední půlrok) a při ní užívala antibiotika, i pár dní poté. S přítelem spolu spíme pouze s ochranou a nestala se žádná nehoda, že by kondom praskl nebo podobně. Už 8 dní mi meškají měsíčky, je možné být těhotná?... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, tak určitá pravděpodobnost otěhotnění je zde vždy, ani kondom není 100%. Měsíčky mohou... Celá odpověď

Těhotenství a funkce štítnice

Gynekologie Iveta 22.2.2017

Dobrý den, jsem již v 31tt těhotenství. Je mi 26let. Můj dotaz se týká ŠTÍTNÉ ŽLÁZY. Jsem astmatik, alergik - peckoviny, pyl, roztoci, prach.. Upřímně nevím jak mám poznat příznaky ŠŽ.. Nikdy mi ji nevyšetřovali nebo si toho nejsem vědoma. S prominutím si připadám jako idiot (těhotenská demence:)) K... Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, pokud se cítíte zdráva a vy i miminko jste v pořádku, nic jste nezanedbala a nemáte se čeho... Celá odpověď

Těhotenství?

Gynekologie Aneta 8.2.2017

Dobry den pred mesicem jsem mela sex (Chraneny) ani dlouho nerval! Za 3 tydny jsem dostala pravidelnou mentruaci. Menstrace trvala pouze 2 dny. Hodne jsem pred mentruaci byla nemocna a hodne Jsme pila citronu a sportovala. Muzu byt tehotna?! Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, nejspíše těhotná nebudete, ale pokud chcete mít sto procentní jistotu udělejte si těhotenský... Celá odpověď

Těhotenství?

Gynekologie Alena 1.2.2017

Dobrý den. Mám takové trápení. MS nemám dlouho a mám ji nepravidelnou. Někdy ji dostanu 14dní po termínu, někdy dříve. V listopadu a v prosinci jsem dostala MS 25. Podle kalendáře jsem měla dostat MS 25.1. Dnes je 1.2 a MS jsem nedostala. Mohu být těhotná? 29. A 30.1. jsem měla průjem. Nebylo mi na zvracení,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud nechráněný pohlavní styk byl, odpovídal cca. období kolem ovulace, menstruace se doposud... Celá odpověď

Těhotenství?

Gynekologie Hedvika kostova 24.1.2017

Dobry den chtela bych se zeptat milostnej pomer jsem mela zacatkem prosince a mesicky koncem prosince ted v lednu se mesicky nedostavily.tehotensky test je negativni.dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, v prosinci proběhla menstruace, těhotenský test v dalším měsíci je negativní, těhotná nejspíše... Celá odpověď

Ovlivní nemoc pozitivitu těhotenského testu?

Gynekologie Veronika 21.1.2017

Dobry den, prosim Vas, asi 10 dni mam spozdeni s menstruaci a porad me boli podbrisek a prsa. Celou noc jsem zvracela a tak mi to nedalo a udelala jsem si teh.test a vysel pozitivni. Jenze jsem od vcerejska nemocna, mam i teplotu tak se chci zeptat jestli muze nemoc ovlivnit pozitivni test? Radi bychom... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, vzhledem k zpoždění menstruace, popisovaným příznaků a pozitivitě těhotenského testu - těhotná... Celá odpověď

Tropické nemoci

Praktické lékařství Lenka 14.1.2017

Dobrý den, 2.1.2017 jsem se s manželem vrátila z 2 týdenní svatební cesty a bylo nám přes odjezdem (když jsme se nechávali očkovat) doporučeno ještě nějaký čas nezkoušet otěhotnět - to pro případ, že bychom tam něco chytli a začalo se to projevovat až delší dobu po příjezdu. Nevíte, na které nemoci... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Očkování znamená, že tělo si vytváří ochranné protilátky proti nemocem, proti kterým byla... Celá odpověď

Lemtrada a těhotenství

Mozek a nervy Lucia 10.1.2017

Dobrý deň. Neviem aké máte skúsenosti s Lemtradou, ale ja som ju absolvovala 5.12 - 9.12.2016 - 5 dávok s pobytom v nemocnici a teraz si pár týždňov, mesiacov oddýchnem doma, kým telo nadobudne svoju imunitu a ja opäť silu.. Mňa však najmä zaujíma jedna vec. Plánujeme s partnerom svadbu aj bábätko a... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, určitě by jsem akceptovala doporučení Vaší ošetřující lékařky, jedná se o lék vázaný na centra,... Celá odpověď

Vysoký tlak v těhotenství

Srdce a cévy NIKOL 26.12.2016

Dobry den je mi 19.let.. V tehotebnstvi me Tyden me bolela strasne hlava, v pondeli rano jsem doma omdlela jeli jsme hned do nemocnice tam mi rekli ze mam vysoky TK a musi mi udelat akutni cisarak lekari jsi myslely ze po ukonceni tehotentvi se tlak opet snizi,ale naopak porad se jen zvysuje .. uz je... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Nikolo, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku kardiologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, při těhotenství a v době kojení se doporučuje užívat lék Dopegyt. Maximální dávka je 8 tbl.,... Celá odpověď

Zaniklé těhotenství

Praktické lékařství Kristýna 19.12.2016

Dobrý den, Dne 8.12 jsem byla na revizi dělohy po zamlklem těhotenství. Dnes jsem dostala výsledky histologie píše se tam těhotenská decidua, hypersekční endometrium, trofoblast, choriové klky vaskularizovane, s fetálními erytroblasty. Pan doktor v nemocnici nebyl moc sdílný jen řekl že je to ok. Dnes... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Dle histologie se jedná o normální nález, jsou popisovány jednotlivé histologické struktury,... Celá odpověď

Možné těhotenství?

Sex Kristyna 6.12.2016

Dobrý den Den po menstruaci do mě pritel 2x vjel bez ochrany a den než mi mela přijít mentruace jsme spolu spali a prasklo mu to, ale vytáhl včas, mensruace mi mela dorazit včera, ale pořád nic , mam tam docela sucho jen velmi slabý výtok, dělala jsem si těhotenský test a vyšel negativne, tak jedině... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, během cyklu ženy jsou takzvané plodné dny - tedy dny přibližně kolem ovulace, kdy je žena... Celá odpověď

Možné těhotenství

Gynekologie Zuzana 6.12.2016

Dobry den, dnes je to uz 10ty den co mam opozdenou menstruaci. Mam 21 let. Menstruaci jsem nikdy nemela presne pravidelnou, nekdy jsem ji mela o tyden pozdeji a nekdy zas o tyden driv. S pritelem jsme pred tremi tydny meli pohlavni styk, ale vzdy byl chraneny, presto se bojim, zda nejsem tehu. V te dobe,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, ke zpoždění menzes došlo velice pravděpodobně právě následkem recidivující angíny a opakované... Celá odpověď

Štítná žláza v těhotenství

Endokrinologie Barbora 18.11.2016

Dobrý den, jsem v 11 týdnu těhotenství. S ničím se neléčím, jen mi moje gynekoložka poradila odběr hormonů ŠŽ. Výsledky hormonů jsou v normě - FSH 0,05, FT4 - 11,76, FT3 - 5,47, TSH - 1,970, T3 - 1,74, T4 - 100,9, TRAK 0,30. Pouze TPO mám lehce zvýšené - 18,65. Bohužel každý endokrinolog v mém okolí... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, při vyšetření TPO se za pozitivní nález považují hodnoty vyšší než dvojnásobek horní hranice... Celá odpověď

Mimoděložní těhotenství

Gynekologie Petra 25.10.2016

Dobry den, prosim o radu. 11.9. prvni den posledni menstruace. Kolem 30.9.jsem mela asi tri dny bolesti v podbrisku a casto jsem chodila na zachod. 12.10.jsem ocekavala menstruaci. Mela jsem jen malinko krve na toaletnim papire a pote nic. 17.10.jsem si udelala tehotensky test, ktery byl pozitivni, oznaceni... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím Vás...ano lékař myslím že pokud na ultrazvuku nic nevidí, tak nemůže dojít k nějaké vážné komplikaci,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Pokud není na ultrazvuku vidět gravidita v děloze ale ani mimo dělohu bylo by vhodné za... Celá odpověď

Těhotenství po potratu

Mateřství Lucie 20.10.2016

Dobrý den, je mi 20, studuji vysokou školu a přes antikoncepci jsem otěhotněla, dnes tomu je 3 měsíce. Mojí nervozitou a strachem jestli dítě uživím byla následovná, že jsme se rozhodli dát dítě pryč. Byla to chyba. Chtěla bych se zeptat kdy mohu znovu otěhotnět?! Děkuji moc za odpověď Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, ve Vašem dotazu jste velmi stručná, nepíšete kdy Vám dělali zákrok, ani jaký přesně a zda... Celá odpověď

OCD a těhotenství

Psychiatrie Anežka 16.10.2016

Dobrý den.Již je tomu rok,co se léčim s ocd nemocí.Ta se u mě začala projevovat 6 měsíců po porodu syna.Začala jsem mít vtirave myšlenky,bála jsem se,abych nějak neublížila synovi.Pořád se mi hlavou honila myšlenka,jak mne snadné takovému bezbrannemu.miminku ublížit.Tyto myšlenky mi vyvolávali i úzkosti.Přitom... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den Anežko, OCD je onemocnění chronické, zásadním způsobem zhoršující kvalitu života pacientky,... Celá odpověď

Tehotná žena

Srdce ženy v jiném stavu

Článek 5.10.2011

Čekáte miminko a s úžasem sledujete svoji proměnu? Během těhotenství opravdu dochází v...

Botičky na břiše

Těhotenství

Článek 18.7.2011

Těhotenství je fyziologický stav, kdy se v organismu ženy vyvíjí nový člověk. Probíhá...

Reklama
Zavřít