Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mimoděložní těhotenství

Gynekologie Petra 25.10.2016

Dobry den, prosim o radu. 11.9. prvni den posledni menstruace. Kolem 30.9.jsem mela asi tri dny bolesti v podbrisku a casto jsem chodila na zachod. 12.10.jsem ocekavala menstruaci. Mela jsem jen malinko krve na toaletnim papire a pote nic. 17.10.jsem si udelala tehotensky test, ktery byl pozitivni, oznaceni na testu 1-2 (3-4tydny).objednala jsem se k lekari a vcera jsem byla na kontrole. Doktor na ultrazvuku nic nevidel. Rikal, ze by to mohlo byt mimodelozni. Mam prijit za tyden znovu na kontrolu. Sestricka me objednala az za 14 dni, drive neni volno. Dnes jsem si udelala test a ukazuje 2-3 (4-5tyden).cetla jsem si clanky o mimodeloznim tehotenstvi a jsem trochu nervozni, ze jdu na kontrolu az za 14 dni. Docetla jsem se, ze je to celkem rizikove.Doktor mi nebral krev. Pokud bych zacala krvacet, mam jit hned do nemocnice.Chtela jsem se prosim poradit, zda je to spravny postup. Zda nemam radeji zajit na odebrani krve? Celou dobu citim tlak v podbrisku. jde o prvni tehotenstvi.Dekuji

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

zdravím Vás...ano lékař myslím že pokud na ultrazvuku nic nevidí, tak nemůže dojít k nějaké vážné komplikaci, tedy prasknutí a krvacení...takže postup je myslím v pořádku, pokud by se jednalo o vyšší stadium těhotenství, pak by samozřejmě již nějaký útvar na UZ viděl a ihned by vás poslal na operaci k odstranění, jinými slovy, když nic nevidí na UZ tak nemá co prasknout a ohrozit vás...a za těch 14 dní už třeba bude situace jiná a dříve by to zase nemělo smysl... no když řekl že máte přijít za týden, tak běžte za týden a sestra do toho nemá co mluvit !! a vyřiďte jí že vás lékař pozval za týden a běžte... jinak vždycky je velká pravděpodobnost, že mimoděložní těhotenství zanikne a vstřebá se samo bez komplikací či nějakého zákroku...odběr krve nic neřeší, potvrdí jen výsledek těhotenského testu, nic víc... díky, pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
Pokud není na ultrazvuku vidět gravidita v děloze ale ani mimo dělohu bylo by vhodné za týden udělat kontrolu krevního HCG které je přesnější protože je kvantitativní a kontrolní ultrazvuk, 14 dní bych viděl jako příliš dlouhou dobu.
Pokud by se během tohoto týdne objevily bolesti v podbřišku nebo silnější krvácení bylo by vhodné vyšetření na lůžkovém oddělení kde je služba 24 hodin denně.
Příjemný den

Související dotazy

Mimoděložní gravidita
Dobry den, Chtela jsem se zeptat - roste pri mimodeloznim...
Mimoděložní těhotenství ??
Dobry den, chtela bych se zeptat dnes jsem byla u ginekologie...
Potíže po odstranění vejcovodu pro mimoděložní těhotenství
Dobrý den, chtěla by se jen zeptat zda-li je možné...
Mimoděložní těhotenství
Dobry den..Jsem 3tydny po laparoskopii(mimodelozni...
Mimoděložní těhotenství
Dobrý den jen bych mela dotaz začalo to tím že sem...
Mimodelozni tehotenstvi
Vazeny pane doktore, jsem na konci 6 tydne tehotenstvi....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mimodelozni tehotenstvi

dobry den jsem 2den po laparoskopii mimoděložního těhotenství stale boli bricho...

Mimodelozni tehotenstvi

dobry den jsem 2den po laparoskopii mimoděložního těhotenství stale boli bricho...

Mimodelozni tehotenstvi

Vazeny pane doktore, jsem na konci 6 tydne tehotenstvi. Mela jsem od zacatku...

Mimoděložní gravidita

Dobry den, Chtela jsem se zeptat - roste pri mimodeloznim tehotenstvi delozni...

Mimoděložní otěhotnění?

Dobrý den,dne 17.1. jsem měla podle ovul testu ovulaci a 27.1. jsem si dělala...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den. Prodělala jsem nedávno zákrok odebrání vejcovodu (mimoděložní těhotenství)....

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den jen bych mela dotaz začalo to tím že sem otěhotněla "těhotentví bylo...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den paní doktorko, poslední menstruaci jsem měla 30.10. Včera jsem byla...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den, Chtela bych se poradit ohledne podezreni na mimodelozni tehotenstvi,...

Mimoděložní těhotenství

Dobry den, mám par otazek, ktere me velice tíží. V prosinci jsem prodělala laparpskopii...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den, v dubnu letošního roku jsem měla mimoděl.těhotenství, chci se zeptat...

Mimoděložní těhotenství

Dobry den..Jsem 3tydny po laparoskopii(mimodelozni tehotenstvi).Byl mi odstranen...

Mimoděložní těhotenství

Dobry den,chtela jsem se zeptat...jsem 9tyden po odebrani leveho vejcovodu kvuli...

Mimoděložní těhotenství

dobrý den chtěla jse se zepta poslední měsíčky jsem měla 13. 9 2009 těhotenský...

Mimoděložní těhotenství

Vážená paní doktorko, ráda bych Vás požádala o radu. Letos jsem prodělala (prodělávám)...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den, před 5 dněma jsem navštívila gynekologa a ten mi oznámil, že jsem...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem zeptat. Včera jsem byla na gynekologii s tím, že jsem...

Mimoděložní těhotenství

Dobrý den, chtěa bych se zeptat jestli je mimoděložní těhotenství dědičné, jelikož...

Mimoděložní těhotenství - hCG test

Dobrý den, pane doktore, ráda bych prosím znala váš názor na následující věc:...

Mimoděložní těhotenství ??

Dobry den, chtela bych se zeptat dnes jsem byla u ginekologie a rikala mi ze...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest po prvním pohlavním styku

Dobrý den, s přítelem jsme spolu už dlouho a asi před měsícem jsme po prvé zkoušeli...

Remood a sex

DOBRÝ DEN,MÁM DOTAZ SEXUÁLNĚ ŽIJI AKTIVNĚ,ALE BĚHEM BRANÍ LÉKU REMOOD MÁM PROBLÉMY...

Zvětšení stydkého pysku

Dobry vecer rada bych se zeptala.muj partner mi pri pohlavnim styku sal trochu...

Renální angiomyolipom

Dobrý den, jsem maminkou již dvou dětí (8,6) a chtěli by jsme s manželem třetí...

Isoprinosin a covid-19

Dobrý den. Mám dotaz týkající se braní isoprinosine během onemocnění covid-19. Beru...

Chlamydie


Pití kávy a motání hlavy

Pekny den chcem sa spitat na jednu otasku ...do teras som pil kafe a nic mi...

Beďar na nose

Dobry den, obcas (tak 1-2 do roka) se mi uvnitr v nose udela jakoby bedar vetsinou...

Zlomený nos

Dobrý den, před měsícem jsem utrpěla zlomeninu nosu. Byl mi srovnán, zavedena...

Možnost přenosu HIV při orálním sexu

Dobrý den. Asi před 2ma měsíci jsem měl sexualní styk s ženou která v tomto...

Duševní i tělesné vyčerpání na mateřské dovolené

Dobrý den, jsem na mateřské dovolené a jsem celkem často hodně vyčerpaná, jak...

Podrážděné oči, conjunctivitis acuta oc. v.s. part. allergica;myopia levis oc.utrq.

Dobrý den, pane doktore, Absolvovala jsem před pár dny vyšetření očí na jedné...

Renální glykosurie v těhotenství - hodnoty cukru v moči

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké jsou tabulkové hodnoty pro množství cukru...

Statiny a

Dobrý den, prosím o radu-konzultaci. Muž-věk 43 let, výška 167cm, váha 78kg....

Odpanění - bolest / krvácení

Dobrý den, zajímalo by mě, zda při protržení panenské blány přetrvává bolest...

Necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení

Dobrý den, necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení. Glykemii...

Vysvětlení lékařské zprávy

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz - prosbu o vysvětlení lékařské zprávy. Mám...

Pocit vibrací "na srdci"

Dobry den, Mám už asi měsíc podivný pocit na hrudi (u srdce) - popsal bych...

Renální kolika

Dobrý den, omlouvám se,že opět píšu. Diagnózu mám konečně jasně stanovenou....

Nekrvácím po kyretáži

Dobrý den, jsem 3 den po kyretáži ( zákrok byl proveden v pátek 19/7/2013)...

Reklama