Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza v těhotenství

Endokrinologie Barbora 18.11.2016

Dobrý den,
jsem v 11 týdnu těhotenství. S ničím se neléčím, jen mi moje gynekoložka poradila odběr hormonů ŠŽ. Výsledky hormonů jsou v normě - FSH 0,05, FT4 - 11,76, FT3 - 5,47, TSH - 1,970, T3 - 1,74, T4 - 100,9, TRAK 0,30. Pouze TPO mám lehce zvýšené - 18,65. Bohužel každý endokrinolog v mém okolí má stop stav a nikde mě vzít nechtějí.
Ráda bych se chtěla zeptat, zda lehce zvýšená hladina TPO může ovlivnit plod, jestli je to na nějakou medikaci, nebo si mám radši pravidelně nechat dělat odběry na ŠŽ.Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

Dobrý den, při vyšetření TPO se za pozitivní nález považují hodnoty vyšší než dvojnásobek horní hranice normy udávané v konkrétní laboratoři (nevím, jak to bylo u Vás). Na léčbu žen s normální hodnotou TSH a lehce pozitivními TPO není jednotný názor. Léčba hormony štítné žlázy se doporučuje spíše ženám s potraty aj. těhotenskými komplikacemi v anamnéze. Rozhodnutí by měl učinit endokrinolog. Vaše miminko by tedy nemělo být vážně ohroženo, určitě užívejte denně jód a trvejte na konzultaci u endokrinologa (hlašte, že jste těhotná- měli by Vás vzít přednostně, ev. zkuste najít endokrinologa v nemocnici, popř. v jiném městě). S pozdravem BB.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Štítná žláza, operace
Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítna žláza u děti

dobrý večer, mám problém u svého syna má 7 let je obézní paní doktorka udělala...

Štítná žláza u dítěte

Vážená paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala na problematiku štítné žlázy...

Štítná žláza uzly

Dobry den prosim můžete mi do řeči ktere budu rozumět přeložit tuto lékařskou...

Štítna žľaza v tehotenstve

chcem sa spýtať, som v 17tt a prišli my výsledky krv.testov.mám znížený hormón...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den,mám TSH 1,260 a fT4 11,94.Nejsou tyto hodnoty nízké.Jsem v 17.týdnu...

Štítná žláza v těhotenství

Dobry den, rada bych znala vas nazor ohledne namerenych hodnot: TSH 5,920,...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den,je mi 38 let,jsem ve 20 týdnu těhotenství a mám poruchu ( hypo)št.žlázy.Beru...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, dříve jsem měla problém s mírně sníženou funkcí štítné žlázy, problém...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, před pár dny jsem pokládala dotaz ohledně mírné hypofunkce v těhotenství....

Štítná žláza v těhotenství

Dobry den. Jsem ve 26tt a bylo me zjisteno pomalejsi cinnost stit zlazy. Zadne...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den,měla bych takový dotaz. V 6. týdnu těhotenství jsem měla hodnotu TSH...

Štítná žláza v těhotenství

Dopbrý den, chci se zeptat na toto. Dlohodobě jsem v péči endokrinologa, před...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, Jsem v 5TT a cca měsíc užívám femibion s obsahem jódu. Bohužel...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ve 14. tt mi byla zjištěna subklinická hyperthyreoza...

Štítná žláza v těhotenství

Dobry den,byl mi zjisten mirny autoimunitni zanet stitne zlzy s normalni funkci...

Štítná žláza v těhotenství

Vážená p.doktorko,jsem v 11 týdnu těhotenství.Byla mi zjištěna Autoimunitni...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych požádat o Váš názor na průběh léčby na endokrinologii....

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 22. týdnu těhotenství, od začátku těhotenství chodím zhruba...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem týkajícím se snížené činnosti štítné...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu.3.1 2014 jsem si nechala(jako samoplatce) udělat testy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oheň

Dobrý den, od narození mám na zádech jinou zbarvenou pigmentaci. Tuším že se...

Křupání v kolenou

Je mi 15 a už něco přes rok mi křupe v kolenech, někdy i bolí.Byla jsem s tím...

Masturbace

Dobrý den, mohla bych Vás požádat o vysvětlení, co je to u člověka masturbace....

Skolióza a brnění prstů

Dobrý den, je mi 19 let, měřím cca 197 cm a mám skoliózu. Asi již 9 let necítím...

Hypertenze ??

Dobrý den, Mám posledních několik týdnů problémy s krevním tlakem. Měřím si...

Srostle male styd.pysky

Dobry den mužete mi prosim poradit jak poznam jestli ma naše 21 měs dcera srostle...

Bolest pod kotníkem na vnější straně

Dobrý den, koncem září mě strašně začala bolet oblast pod kotníkem vnější...

Fraktura člunkové kosti - léčba, komplikace

Dobry den, v praci pri zasahu jsem upadl v behu a mam zlomeninu clunkove kosti....

Vliv diabetu 1.st.na bolesti nohou(zejména pat)

Od r.2004 mám dvoj.bypass(Nem.Vinohrady),v r.2009 ablaci komor v Ústí),od května...

Užívání antikoncepce

Dobrý den,prosím Vás užívám antikoncepci Minisiston, po dobrání poslední pilulky...

Chornický průjem

Dobrý den, rád bych požádal o Vaší pomoc. Jde o problém, který trvá už přes...

Dýchání výparů ze Sava

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, či vdychnutie alebo dýchanie prostriedka...

Bolest dásně a zubní protéza

Již delší dobu se potýkám s nepříjemnou citlivostí dásní v levé vnitřní části...

Váček

Dobrý den, už nějakou dobu mám nad 1. zubem nahoře na dásni takový malý bíly...

Bolesti zad a kloubu,nespavost

Dobrý den,již jsem zoufala z mych neustalych potíži.Je mne 51let,nyni nepracuji.Asi...

Dysartikulace

Dobrý den, začala jsem mít lehčí problémy s artikulací. Hlavně r a ř mi dělá...

Mozoly

Dobrý den, již několik měsíců mám na nohách zvláštní suchou kůži ve tvaru bulky,...

Oteklý nárt a bolest

dobry den,prosim o radu asi jiz3tydny me poboliva noha v oblasti nartu nekdy...

ATB a střevní potíže

Dobrý den, od pondělí beru antibiotika Zinnat 500mg na rozšířený katar dých....

Otlak,zánět

Dobrý den mám na vás dotaz.Na malíčku mám otlak a zánět a nevím co stím mám...

Reklama
Zavřít