Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Příbalový leták

Reklama

Norethisteron

Gynekologie Iveta 11.7.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu brát Norethisteron, když jsem před 2 roky prodělala mozkový infarkt a beru prášky na ředení krve Stacyl 100 mg. Četla sem příbalový leták a mám docela strach to zkusit, ale příští týden bych měla dostat menses zrovna na dovolené. Děkuji za odpoveď. Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, domnívám se, že krátkodobé užití k posunutí menstruace sebou nese minimální riziko. Samozřejěm... Celá odpověď

Reklama

Porucha erekce

Sex Petr 30.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně poruchy erekce. V kombinací s psychickými problémy se to bohužel projevuje tak, že používám podpůrné léky na erekci. A to konkrétně Tadalift - generikum Cialis, 10 mg denně. Díky tomu mám zcela pohodlný sexuální život, ale mám dotaz, zda je nějaká jiná možnost, jak pomoci... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, léky by neměly mít vliv na plodnost. Další informace k dotazu Vám sdělí specialista (sexuolog)... Celá odpověď

MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Dobrý den, pokud máte psychogenní poruchu erekce nebo dysfunkci při užívání psychiatrické medikace, tak... Celá odpověď

E. Coli a léčba vaginálními čípky

Gynekologie Katerina 28.6.2017

Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsem byla u sveho gynekologa pro vysledky z kultivace a v nich se ukazalo, ze mam bakterii Eschericia coli. Dostala jsem na to čípky Nitrofurantoin 0,2 ale v krabicce tohoto leku neni zadny pribalovy letak a ani na internetu neni o techto cipkach zadna zminka. Lekarnice... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Kateřino, čípky jsou určeny jistě k vaginálnímu použití, tedy do pochvy, co se týče délky užívání,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená slečno, čípky se zavádí nejlépe večer hluboko do pochvy a je dobré využívat všechny. Příjemný... Celá odpověď

Pribalovy letak cipralexu mne vydesil

Psychika Lucie 14.6.2017

Dobry den! Dnes jsem dostala od lekarky lek cipralex. Rok se trapim s prechodnym tlakem na hrudi. Rtg plic v poradku, ekg v poradku, pobolivaji mne ramena spis trochu stuhla. Vysetreni u neurologa, pocinajici neuropatie. Kdyz se citim dobre jsem stastna, ale porad se obavam, ze se to vrati. Citim se... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pokud Váš lékař uvážil, že antidepresiva jsou aktuálně pro Vás nejlepší alternativou, která... Celá odpověď

Posunutí očkování hexavakcínou 2+1

Očkování Soňa 12.6.2017

Dobrý den, prosím o informaci, zda je možné v případě očkování Hexacimou přejít na schéma 2+1, když rozestup mezi 1. a 2. dávkou byl pouze 4 týdny. Zkoušela jsem kontaktova přímo výrobce vakcíny Sanofi Pasteur ve Francii, nicméně mi odepsali, že takovéto informace poskytují pouze zdravotním pracovníkům,... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, na Vaši otázku Vám nejerudovaněji odpoví pracovníci Státního ústavu pro kontolu léčiv. Doporučuji... Celá odpověď

Itakem

Psychiatrie Jan 4.5.2017

Dobry den, nove jsem zacal brat itakem. Zaroven s nim uzivam na hypertenzi valsacombi a mam transpozici velkych tepen. Pribalovy letak me docela vydesil, a tak bych se chtel zeptat, zda mohu itakem dale uzivat. Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, pane Honzo, u pacientů se stabilizovaným srdečním onemocněním by se mělo před zahájením léčby... Celá odpověď

Vaginální tablety a menstruace

Gynekologie Markéta 26.4.2017

Dobrý den, v pondělí mi doktor předepsal vaginální globule a dnes jsem dostala menstruaci, chtěla jsem se zeptat jestli globule mohu používat dál? Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Markéto, nepíšete jaké vaginální tablety jste dostala. Pokud myslíte vaginální tablety antimykotické,... Celá odpověď

CALTRATE 600mg/400 IU D3 a ledvinové kameny

Vnitřní lékařství Libuše 8.4.2017

zdravím. Chci se optat zda mohu brát bez obav lék CALTRATE 600mg/400 IU D3. Je mi 69 let a již jednou mi byl vyjmut z ledviny kamének, a ve druhé mám opět jeden malinkatý, asi mám tendenci k tomu ,aby se mi dělaly. Četla jsem přibalový leták k tomu CALTRATE, a tam píšou, že komu se dělají kaménky ledvinové,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, dle SPC je kontraindikací k nasazení těchto léků ledvinové kameny (nefrolitiáza, nefrokalcinóza).... Celá odpověď

Schizofrenie

Psychiatrie Roman 6.4.2017

DObrý den , můj dotaz se týká vedlejších účinků antipsychotik.Naše dospělá dcera (nyní 27 let ), která trpí duševní poruchou už od svých 14 let )se před měsícem vratila domů z půlroční hospitalizace na psych.klinice s diagnozou f209 schizofrenie simplex.Z nemocnice vyšla s těmito leky : Amisulprid 200mg... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, kombinace antipsychotik a antidepresív, které má dcer nasazeny, je poměrně rozsáhlá, pokud... Celá odpověď

Tablety na posílení imunity

Doplňky stravy Petr 27.3.2017

Dobrý den, prosím Vás o radu. Koupil jsem si v lékárně šumivé tablety REVITAL na posílení imunity. Mám však DM1 na inzulinu a až doma když jsem si pročetl příbalový leták, jsem zjistil, že tento doplněk stravy není určen osobám s autoimunitním onemocněním..což diabetes je. Mohu tento přípravek užívat?... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Petře, pokud byl v příbalové informaci napsán tento údaj, šumivé tablety na posílení imunity... Celá odpověď

Hormonální léčba

Gynekologie lefulina30 25.2.2017

Dobrý den, již cca 7 let trpím neustálými gynekologickými záněty, které se vracejí, ať dělám cokoliv. Za tu dobu jsem zkusila snad všechny dostupné volně prodejné přípravky na trhu - gely na úpravu poševního prostředí, laktobacily, krémy, čípky a masti...záněty se pořád vrací. Prakticky mám nulovou obranyschopnost... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, je velký rozdíl v cestě podávání léků. POdáváním léků lokálně (v podobě krémů, mastí apod.)... Celá odpověď

Nitrofurantoin

Praktické lékařství Milan 14.2.2017

Dobrý den. Proč se nedoporučuje brát Nitrofurantoin v případě polyneuropatie ? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Z důvodu nežádoucích účinků a možnosti zhoršení polyneuropatie. Každý lék má provedeny klinické... Celá odpověď

Nebilet+Citalec

Vnitřní lékařství Dáša 25.1.2017

DObrý den,chci se zeptat,zda se mohou současně užívat léky Nebilet,tableta a Citalec 10mg. Předepsal mi je kardiolog a v příbal.letáku Citalecu je uvedeno,že se nemá kombinovat s léky upravujícími srdeční rytmus. Nechci zpochybňovat léčbu,jen bych ráda měla jistotu,že je to v pořádku. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Dobrý den, v prvé řadě Vás musím pochválit,že před užitím léku čtete příbalový leták.Oba uvedené léky... Celá odpověď

Kancerogenita metronidazolu

Léky Lenka 25.12.2016

Dobrý den, začala jsem užívat perorální tablety Entizol a nyní jsem si přečetla příbalový leták, kde je uvedeno, že "metronidazol u myší a potkanů působí kancerogenně", z toho důvodu se nesmí podávat při kojení. Kojení jsem z důvodu léčby předčasně ukončila, chtěla bych se ale zeptat, zda je tato látka... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, ano kojení je vhodné při léčbě metronidazolem přerušit, popřípadě prokonzultovat s ošetřujícím... Celá odpověď

Psychika

Praktické lékařství Eva 24.12.2016

Dobrý večer, vím, je zvláštní, že píši zrovna dnes ale už to nejde vydržet. Chci se, prosím, zeptat. V roce 2009 mi obvodní lékař nasadil na latentní tetanii, krom hořčíku také léd Remood. V té době jsem netušila, co je to za lék a v té době jsem také neměla žádné příznaky úzkostí. Lékař mi nevysvětlil,... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Latentní tetanie, ač se to hned tak nejeví, je poměrně závažný, pro pacienta nepříjemný stav,... Celá odpověď

Vreya

Praktické lékařství Lucie 18.11.2016

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, dlouhodobě beru antikoncepci Vreya, ale doposud jsem ji brala je z důvodů akné, nepravidelné menstruace apod. Nyní mám stálého přítele a chtěla bych vědět jestli se na ni v tomto ohledu mohu plně spolehnout. Znejistil mě příbalový leták, kde se uvádí, že přímo k této... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Lucie, dle SPC ( lze stáhnout z webových stránek SÚKL) Vreya účinkuje také jako perorální... Celá odpověď

Antikocepční účinek - kdy po nasazení antikoncepce?

Antikoncepce Jana 13.11.2016

Dobrý den, chci se zeptat na něco ohledně antikoncepce. Dostala jsem antikoncepci Verezana a ať pročítám příbalový leták ze všech stran, tak nemůžu najít, po jak dlouhé době užívání pilulky jsem chráněná před otěhotněním. První menstruace by měla brzy dorazit, v ten den kdy mi začne si vezmu prášek..A... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, chráněná proti otěhotnění jste ihned po nasazení antikoncepce již během prvního měsíce jejího... Celá odpověď

Těhotenství a menstruace

Sex Tereza 11.11.2016

Dobrý večer mám dotaz toho že jsem dělala náhradní matku ale neúspěšně a od včera beru antikoncepci pořád krvácím a dnes jsem měla nechráněny pohlavní styk můžu být těhotná? V době pokusu o náhradní mateřství jsem měla léky utrogestan estrofem kyselina listová prednison aspirin díky za odpověď Tereza Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Terezo, těhotenství je velmi nepravděpodobné, nejplodnější je ovoluce - druhý týden cyklu,... Celá odpověď

Opakované vaginální mykozy

Gynekologie Anna 2.11.2016

Dobrý den, už dva roky trpím na opakující se mykózy. Na gynekologii mi vždy předepsali nějaké léky a mastičky, které sice zabraly, přibližně měsíc byl klid a pak zase. Jediné co mi trošku pomohlo, byl tea tree olej, avšak si myslím, že mám ten organismus tak "zanesený" a možná až přeléčený různými druhy... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Anno, co se týče opakovaných vaginálních mykoz, napíši Vám určité zásady, které zřejmě již... Celá odpověď

Očkování

Očkování Lucie 26.10.2016

Dobrý den, je mi 20 let , do konce roku mám být očkovaná proti klíšťove encefalitidě. Slyšela jsem že očkování probíhá tak, že se malé množství látky, ve které je v podstatě sama nemoc vpichne a tělo si na nemoc vytvoří obranné látky. Mám slabou imunitu po borelióze, kterou jsem překonala asi dva roky... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den Lucie, v očkovací látce proti klíšťové meningoencefalitidě (KME) je malá dávka inaktivovaného... Celá odpověď

Vitar_uvodni_obrazek_vycerpani

Jak jste na tom s hořčíkem?

Článek 10.4.2016

Trápí vás problémy se zády nebo trpíte častými bolestmi krční páteře? Možná by vás to...

stop_koureni_krabicka

Opravdu chcete přestat kouřit?

Článek 18.1.2016

Mnoho z nás začíná nový rok předsevzetím. Chceme být lepší, hezčí, zdravější. A zapřisáhle...

srdce na pláži

Atopické kůži uleví moře

Článek 11.5.2015 MUDr. Ivana Hufová

Už to nepotrvá dlouho a začne sezóna letních dovolených. Rádi byste jeli k moři za sluníčkem,...

dítě s horečkou

Horečka

První pomoc 30.8.2011

Horečka je poměrně běžný stav. Vždy však vyhledejte lékaře, pokud dítě mladší tří měsíců...

očkování, očkovací látka,injekce, prevence

Kdo by se neměl očkovat

Článek 11.9.2008

Pokud přemýšlíte o očkování sebe nebo své rodiny proti klíšťové encefalitidě, je vhodné...

Reklama
Zavřít