Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Psychika

Praktické lékařství Eva 24.12.2016

Dobrý večer, vím, je zvláštní, že píši zrovna dnes ale už to nejde vydržet. Chci se, prosím, zeptat. V roce 2009 mi obvodní lékař nasadil na latentní tetanii, krom hořčíku také léd Remood. V té době jsem netušila, co je to za lék a v té době jsem také neměla žádné příznaky úzkostí. Lékař mi nevysvětlil, jak ho mám užívat, tak jsem začala jednou tabletkou denně. Dostavily se u mne ..přepokládám, že deprese (nechtělo se mi vylézt z postele, vstát, jít se najíst, jen jsem brečela a brečela). Byla jsem zničená. Kamarádka mi dala tel. č. na svou neuroložku a ta mi jen poradila, že si mám snížit dávku. Tak jsem začala brát půlku a vše se upravilo. Podotýkám, že jsem užívala i Magnosolv. Obodní lékař mi tyto léky psal dál a nic neřešil a na nic se neptal. A tak to šlo dál a dál celých "x" let až do letošního roku do léta, kdy se mi začala docela dost točit hlava a měla jsem pocit, že mi ruce jedou rychleji jak mozek. Docela jsem i špatně viděla, zlobila mě krční páteř, měla jsem tam tlaky. Nechápala jsem, co se se mnou dějě. Prošla jsem plno lékařů a všechny výsledky v pořádku. Tak jsem si řekla, že mi to může dělat ten Remood, když ho beru tak dlouho a vysadila jsem ho...na konci Srpna. Můj stav je momentálně takový, že závratě mám docela silné, chvílemi mám pocit, že odpadnu. V noci mám stavy bušení srdce a bolestí na hrudi...už dvakrát jsem myslela, že mám infarkt. Svírá se mi krk, svírá se mi žaludek. Nevím, zda tento lék mám začít brát znovu. Dne 3.1.2017 jsem objednána k psychiatrovi. Nikdy jsem si nemyslela, že takto dopadnu. Nemám pocit, že by jsem byla postižená na hlavu. Žiji spokojený život, mám hodného manžela i dítě. Prosím, poraďte mi, zda si mám ten lék nasadit. Já už ale chci být pod dohledem specializovaného lékaře, který mi poradí a dohlédne na léčbu. Samozřejmě, že jsem si přečetla příbalový leták ale netušila jsem, že se tento lék vysazuje třeba i půl roku. Já jsem tomu dala tak tři týdny. Vím, že jsem udělala chybu ale za kým jsem měla jít. Teď už se na mně nemohla dívat má lékařka ortopedka a tak mě doporučila dál. Moc děkuji za odpověď a přeji krásné vánoce.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Latentní tetanie, ač se to hned tak nejeví, je poměrně závažný, pro pacienta nepříjemný stav, kdy podstata je v psychice a je nutno řešit co nejdříve. Myslím, že v r. 2009 lékař udělal velmi dobře, když vám nasadil Magnosolv a Remood. Měl vás poučit, že začnete užívat antidepresivum a že nástup účinku může být delší dobu a musí se dávka zvyšovat postupně. Nic nevadí, že jste lék brala 7 let. V každé krabičce je příbalový leták, u Remoodu je napsáno, že se jedná o antidepresivum, k lékaři jste musela pro recept tolikrát, kdykoliv jste se mohla zeptat, jak lék funguje, domnívám se, že lékař si myslel, že znáte podstatu léku. Ani mě by nenapadlo, že by tak dlouho pacient o svých tabletách nic nevěděl. Každopádně to teď není váš problém, vy se potřebujete zbavit nepříjemných příznaků, určitě se k Remoodu vraťte a začněte vysazovat velmi postupně, například snížit o 1/4 tablety za měsíc, po 3 měsících vysadíte. Psychika je strašně složitá a ani spokojený život nezaručuje, že se nějaká psychická diagnoza nedostaví. V současné době jděte opět za praktickým lékařem pro recept na 1 až 2 krabičky Remoodu, dále navštivte psychiatrii, ale o všech lécích se pečlivě informujte a spíš další antidepresiva nebo antipsychotika nenasazujte. Přechodně zkuste nějaké anxiolyticum - například dobře snášený Lexaurin, upozorňuji je NÁVYKOVÝ, ale při krátkodobém užívání - 1 měsíc, nic neudělá a je opravdu dobře snášený. Myslím, že ve vašem stavu je to lepší řešení než nasazení nějakého antipsychotika (pacienti často udávají, že jsou jakoby vyměnění), hodí se až už vážnějších stavů. Dále můžete vyhledat psychologa. Hlavně bez stresu, dostatek spánku, moc vám držím pěsti, ať to dobře dopadne, bojujte, s pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Psychika
Dobrý den, jednou se mi stalo ze se mi začalo špatně...
Psychika
Dobry den.uz dlho ma trapi bolest na lavej strane hrudnika..je...
Psychika
Dobrý den,měl bych dotaz související nejspíše s mou...
Psychika
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující -...
Nemoc nebo psychika
Dobrý den, už asi měsíc mám problémy se zadýcháváním,...
Psychika
Dobrý den, od 18ti let jsem denně užívala Olanzapin...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

PSYCHIKA

Dobry den.Mam k vam prosbu a prosim o radu,mam manzela je mu 40 let a uz leta...

Psychika

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Předevčírem jsem byl na endoskopickém vyšetření,...

Psychika

Dobrý den. Měla bych prosbu. Už asi 2 měsíce mne trápí pocit úzkosti či stresu....

Psychika


Psychika

Dobrý den, potřebuji poradit o věci, týkající se mé přecitlivělosti. Stane-li...

Psychika

Dobrý den, Prosím Vás mám problém.26.9 jsem v práci měla nejspíš nějaký nervový...

Psychika

Dobrý den.. CCA rok a půl zažívám problémy s erekcí.. Je mně 30 a nikdy předtím...

Psychika

Dobrý den, již léta beru antidepresiva, nejprve cipralex, po 7 letech mi byl...

Psychika

Dobrý de, je mi třináct let a jsem na ZŠ. Mám jen jednu nejlepší kamarádku....

Psychika

Dobrý den,velmi Vás prosím o radu.Před třemi týdny mi psychiatrička předepsala...

Psychika

Dobrý den,už dlouhou dobu mám problémy s psychikou.Když mi bylo asi 12 let,pohádali...

Psychika

Dobrý den, Můj problém spočívá ve vícero věcech. Mám diagnostikovanou úzkostně...

Psychika

Dobry den, prosim a radu..mam 11 mesicu od porodu a stupnuji se u me uzkosti,...

Psychika

Psychiatrie,psychologie: Dobry den, pane doktore. Nevim uz moc co mam se sebou...

Psychika

Dobrý den, mám problém s jednou věcí a to s ovládnutím svého vzteku při hádce...

Psychika

Dobrý den, je mi 51 let a asi rok a půl beru hormony na zmírnění příznaků menopauzy....

Psychika

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jeden dotaz, jenž mě trápí. Jsem vcelku...

Psychika

dobrý den , chtel by sem se vás zeptat, jesli patrím k neurovegetativně labilním...

Psychika

dobrý den mám problém prosím poradtě mi.psychicky mně deptá jedna sprominutím...

Psychika

Dobrý den, v r,2016,jsem měla klíště, po měsíci odběr krve,lékař mi zavolal...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení, svědění kůže

Dobry den, mam dotaz ohledne paleni, svedeni, bodano a rezani kuze ktera naslednne...

Stužkovitá stolice

Dobrý den, trápí mě stužkovitá(zúžená) stolice. Někdy výrazně, jindy téměř...

Bolesti zad, prsou, rezistence v prsu

Dobrý den, chtěla bych znát názor. Můj dotaz bude trochu obsáhlejší, abych zmínila...

Vliv antikoncepčního tělíska na rozvoj akné, cysty a mastné vlasy

Dobrý den, cca 13 let jsem brala antikoncepci. Poslední cca 4 roky jsem ji brala...

Dlouhodobá příliš měkká až průjmovitá stolice

Dobrý den! Je mi 21 let, od dob (cca 6 let nazpět), kdy se aktivně zajímám...

Potíže s dýcháním při skolióze páteře

Dobrý den, Podle neurologa mám velmi těžkou skoliózu páteře v hrudni oblasti....

Uvíznutý tampon

Dobrý den,mám dotaz ohledně uvíznutého tamponu. Když jsem si šla vyndat tampon,...

Zápach z úst od žaludku?

Dobrý den, Mám takový problém, kterého si všímá hlavně můj přítel. Říká, že...

Myorelaxancia

Dobrý den, aktuálně již dva týdny ber myorelaxant (nejprve mydocalm poté přechod...

Axonální polyneuropatie


Beru Klacid 500 2 krát denně a mám neustále hořko v ústech.


Nespavost


RTG plic - astma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se z RTG plic pozná např.astma, zánět...

Bolest břicha po odstranění žlučníku

Dobrý den, prosím o radu. Před dvaceti lety jsem byla na operaci žlučníku, který...

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, prosím o váš názor resp. radu. Moji dceru již několik týdnů bolí...

Anovulace

Dobrý den, už rok se snažíme o druhé dítě, poprvé jsem otehotnela hned první...

Bolesti žaludku


Narovnání zakřivení penisu


Hematologie - nadbytek železa v krvi

Dobrý den, předem se omlouvám, zda-li jsem špatně vybrala oblast potíží, avšak...

Musím mít doporučení od mého stomatochirurga?

Dobrý den, já jsem se jen chtěla zeptat jenom na jednu věc (už jsem se se svou...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.