Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kancerogenita metronidazolu

Léky Lenka 27.12.2016

Dobrý den, začala jsem užívat perorální tablety Entizol a nyní jsem si přečetla příbalový leták, kde je uvedeno, že "metronidazol u myší a potkanů působí kancerogenně", z toho důvodu se nesmí podávat při kojení. Kojení jsem z důvodu léčby předčasně ukončila, chtěla bych se ale zeptat, zda je tato látka při užívání potenciálně nebezpečná i pro mě? Po ukončení léčby plánujeme početí druhého dítěte, je nějaká doba, po kterou bychom měli raději počkat, aby plod nebyl zasažený přítomností této látky v těle?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
ano kojení je vhodné při léčbě metronidazolem přerušit, popřípadě prokonzult...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Ekzém na rtech
Dobrý den pane doktore, již dlouhou dobu mě trápí...
Klostridiová enterokolitida
Dobrý den, potřebovala bych se s Vámi poradit. Můj...
Chronická trichomoniáza - diagnostika
Dobrý den. Včera jsem byla po dvou letech na preventivní...
Perianální píštěl
Dobrý den, zdvořile se na Vás obracím s prosbou o odpověď...
Těhotenství a menstruace
Dobrý večer mám dotaz toho že jsem dělala náhradní...
CALTRATE 600mg/400 IU D3 a ledvinové kameny
zdravím. Chci se optat zda mohu brát bez obav lék...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, celý minulý týden jsem měl rýmu a kašel, které obojí už ustaly....

Kancerofobie

Dobrý den, dneska jsem zpozoroval, že jsem měl takovou tmavší stolici, místy...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie - nádor jícnu


Kancerofobie (nádorové onemocnění varlat)

Dobrý den. Poslední dobou mě trápí strach z rakoviny varlat. Mám levé varle...

KANCEROFOBIE lymfom, leukemie, nádor pankreatu aktuálně

Dobrý den, ještě k mému předchozího dotazu, který zopakuju: dnes jsem si...

Kandida

Dobrý den, před 4 měsíci mi lékař řekl, že jsem prodělal mononukleózu, někdy...

Kandida


Kandida?

Dobrý den, letos jsem prodělala několik infekci dých.cest, z toho v září zápal...

Kandidová infekce

Dobrý den, poslední dva měsíce trpím na to že mě praská z venku z vrchu předkožka....

Kandidová infekce

Dobrý den, už třetím rokem trpím gynekologickými záněty, které se několikrát...

Kandidová infekce

Dobry den. Mam uz pres týden na penisu pupinky tvářící se jako akné. Ze zacatku...

Kandidová infekce

Dobrý den, muj přítel si stěžoval na suchou, lehce rozpraskanou kůži v oblasti...

Kandidová infekce

Dobrý den, dostala jsem klasickou (pravděpodobně) kvasinkovou infekci, vyléčena...

Kandidová infekce

Dobrý večer, občas se mi, asi den po nechráněném pohlavním styku se stejnou...

Kandidová infekce penisu

Dobry den , koukal sem na priznaky hiv protoze se mi udelala kvasinkova infekce...