Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

První příznaky těhotenství po oplodnění

Reklama
Reklama

Možná preeklampsie

Gynekologie Zuzana 27.6.2017

Dobrý den, jsem v 18+2 tt a byla sem na kontrole našli mi dnes bílkovinu v moči tlak mi naměřily 125/81 otoky nemám žádné při prvním velkém ultrazvuku mi napsali prášky anopyrin které mám užívat to 34 ukončeného týdne těhotenství. Když sem se zeptala gynekologa co to znamená ta bílkovina v moči tak... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Zuzano, bílkovina v moči v těhotenství může být známka zhoršené funkce ledvin, což je jedním... Celá odpověď

Možnost otěhotnění

Gynekologie Tereza 19.6.2017

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na pár otázek. Mám první antikoncepci (neberu ji ani ne měsíc). Už jsem několikrát vynechala (víkend tento) a můj přítel se do mě udělal. Dneska jsem si zakoupila těhotenský test. A vzala antikoncepci. Bohužel se obávám, že v tom jsem. Začala jsem špinit a dnes ráno... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, pokud jste nějaký prášek z antikoncepce vynechala, a přítel do Vás ejakuloval, je možnost... Celá odpověď

Nepotvrzené těhotenství

Gynekologie Renata 4.6.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Na konci března jsem vysadila HA a menstruaci jsem měla v pořádku, až v květnu se mi zpozdila o 2 dny, poté proběhla standardně. Teď se mi zdá, ze se mi zvětšilo trochu brisko (spis spodní část) a mám narůžověly výtok. Doprovází to ještě neskutečný hlad hlavně tedy po... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, pravděpodobně těhotná nejste, test by vyšel pozitivní a ne negativní. V prvních týdnech... Celá odpověď

Umělé oplodnění

Neplodnost a IVF Irena 1.6.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně prospívání těhotenství po KETu. Dne 28.4.2017 (17 den cyklu) jsem podstoupila transfer 1 hatchující blastocysty kvality jedna. KET jsem měla stimulovaný estrofemem, jelikož jsem měla výšku děložní sliznice jen 7 mm. KET byl prováděn o den dříve z důvodu zavřené laboratoře.... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den paní Ireno. Dotaz je určen pro specialistu v oboru gynekologie a porodnictví, proto Vaši otázku... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Ireno, výška sliznice 7mm je naprosto dostačující a není třeba přidávat estrogeny (u... Celá odpověď

Zpoždění menstruace

Gynekologie Lucie 30.5.2017

Dobrý den, poprosila bych vás o radu. Je mi 24let a antikoncepci jsem brala 9let (3x se mi měnila, vždy jsem měla ms na den přesnou). Nyní jsem se rozhodla o úplné vysazení, jelikož bych ráda miminko do těch 2-3let a je mi jasné, že hned se nezadaří a tak to beru i jako očistu těla. Nicméně hned po vysazení... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá Lucie, těhotenský test je vhodné si udělat od 10. dne po nechráněném pohlavním styku, pak bývá poměrně... Celá odpověď

Malý těhotenský váček na UZ

Gynekologie Radka 23.5.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Nevím přesně, kdy byla OVU, MS jsem měla vždy 1x za 5 týdnů (ne na den přesně), ze začátku 35 DC, pak 33 DC, 32 DC. Nyní jsem 34 DC. 28 DC jsem měla pozitivní test (dříve jsem netestovala), který sílí. 29 DC jsem měla HCG 124,2. Digitální test ukázal 32DC 2-3 týden.... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, jste teprve na začátku těhotenství (4.-5. týden) a váček je malinký (roste ale poměrně rychle-... Celá odpověď

Kdy udělat těhotenský test

Gynekologie Michaela 21.5.2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak dlouho od pohlavního styku trvá než je možné zjistit těhotenství pomoci gravidniho testu. Docetla jsem se ze hormon hCG je přítomny v krvi hned po početí, test pomoci moci by mohl potvrdit těhotenství už po 7 dnech ale ze první test si mám udělat po tydnu vynechání... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Michaelo, je to brzy, proto nic nezjistí. Těhotenský test, volně dostupný, který zjišťuje hladinu... Celá odpověď

Pravděpodobnost otěhotnění

Gynekologie Andrea 21.5.2017

Dobrý den, 5.5. (4 dny před očekávanou menstruací) jsem měla menší nehodu s přítelem, do dvou hodin jsem užila Postinor, podle rady lékarnice obě pilulky zaráz. Po pěti dnech se objevilo slabší hnědé špinění, ale menstruace stále nikdy. Dělala jsem si dva těhotenské testy, první byl negativní a ten druhý... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Andreo, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená slečno, v tomto případě je gravidita krajně nepravděpodobná. Příjemný den Celá odpověď

Vermox v těhotenství

Infekce Nikola 14.5.2017

Dobrý den nakazila jsem se od syna a mam roupi doktorka předepsala celé rodině wermox 100 mg /5 ml dnes jsem 29 dnů od oplodnění a dnes jsem si wermox vzala take. Ale zjistila sem že se smí užívat až ve druhém trimestru může to vážně poškodit plod? Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, Vermox se skutečně nedoporučuje v prvním trimestru pro možné negativní účinky na plod. Vyčkejte... Celá odpověď

Těhotenství po sterilizaci

Neplodnost a IVF Hana 14.5.2017

Dobry den, chtela bych se zeptat. Mam 3deti a vsechny cisarskym rezem. Prvni dve nedonosene v 7 mesici a treti donosene ale musela jsem take cisarem z duvodu ze byli predtim dva a normalni porod nebyl mozny. U tretiho cisare mi automaticky udelaly sterilizaci ,a ze ji delaji automaticky po tretim cisari.... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Hano, i po sterilizaci je možné otěhotnět, samotná sterilizace má asi 99% antikoncepční účinnost,... Celá odpověď

Opakované špinění a těhotenství

Gynekologie Vanesa 13.5.2017

Dobrý den. Před dvěma týdny jsem si nevzala jednu pilulku. S přítelem spolu spíme jen o výkendu a já mám poslední dobou bolesti břicha, je mi velětšinou nevolno (ráno nejvíc) ale nezvracím. Taky jsem pořád unavená a sem tam mě píchne v zádech. Pár dní po vynechané pilulky jsem měla menstruaci( spíš... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den, první špinění mohlo přijít jako následek náhlého poklesu hladiny hormonů. Z dotazu není jasné,... Celá odpověď

Placenta praevia centralis (totalis)

Gynekologie Blanka 9.5.2017

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zprávy z ultrazvuku v 17+4tt. Je to mé 3. těhotenství. Není mi úplně jasné, co znamená a zda to není nějaká komplikace: Děloha v hyper AV, IU 1 plod ASP+, poloha variabilní, placenta na celé přední stěně, překrývá vnitřní branku, s paracentrálním úponem. Je zde... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, na ultrazvuku je popsána placenta praevia centralis (totalis), jedná se o patologické uložení... Celá odpověď

Myslíte, že by mohlo jít o kvasinky?

Kožní obtíže Zdenka 9.5.2017

Dobrý den , mam dotaz ohledně kvasinkové infekce/candidózy. Dá se nejak zjistit a jaké ma příznaky ? Delala jsem si test se slinamy, který mi vyšel pozitivně a mám vaginální výtoky bílé barvy bez zápachu a po holení a podráždění kůže se mi delaji červené pupinky. Dříve jsem nosila krajkove spodní... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, kvasinky se přirozeně vyskytují na naší kůži, na sliznicích dutiny ústní, trávicího traktu,... Celá odpověď

Opožděná menstruace

Gynekologie Vanesa 5.5.2017

Dobrý den,mám 4 dny zpoždění a taky přítele se kterým normalne spime ,jelikož neberu antikoncepci tak pokaždé má kondom . Jak uz jsme psala tak se mi 4 dny nedostavila MS a bojím se ze bych mohla byt těhotná. Ale někdy se mi stává ze mám zpoždění a navíc na sobě pociťují všechny příznaky před MS(akné,nafoukle... Zobrazit více

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Dobrý den Vaneso. Pokud jste neměla nechráněný pohlavní styk a kondom Vám nepraskl těhotenství je spíše... Celá odpověď

WPW syndorm a těhotenství

Vnitřní lékařství Monika 24.4.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je při vrozeném WPW syndromu nutná před plánovaným těhotenstvím ablace srdce. WPW syndrom mi byl zjištěn při předoperačním vyšetření - sama nemám žádné příznaky nebo potíže, jsem asymptomatická, tudíž bez léků a jakýchkoli omezení. Je mi 27 let a do 30ti plánuji... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Moniko, WPW syndrom se před plánovaným otěhotnění řeší buď radiofrekvenční ablací či... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, myslím si, že by bylo lepší provést radiofrekvenční ablaci. Problém by se tím vyřešil. Během... Celá odpověď

Panenská blána-jak poznat protržení, příznaky těhotenství.

Gynekologie Kristýna 7.4.2017

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Je mi 14 let a již jsem zkoušela masturbaci prsty. Je možné protrhnout panenskou blánu při tomto stylu masturbace? Jestli ano, jak je možné zjistit jestli k protrhnutí došlo, aniž bych musela na gynekologii? Někde jsem četla že je možné zjistit to pomocí zrcátka. Jak... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, pokud jste neměla pohlavní styk, těhotná být nemůžete. U mladých dívek, jako jste Vy, dochází... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená slečno, hymen je možno při masturbaci poškodit, ale jeho tvar je individuální někdy jen úzky... Celá odpověď

Nepravidelnost menstruace

Gynekologie Sona 21.3.2017

Dobrý večer píší neboť už asi víc jak týden jsem měla něco jako menstruaci, normálně u mne bývá 6-7 dní a od porodu dcery což je skoro osum let dost silnou, nyní 3-4 dny a dost slabou až jako by červenou vodu bez kousků krve po víc jak týdnů, při sexu mám divný pocit a trochu citlivá jsem uvnitř i pocit... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, konkrétní dotaz jste nepoložila, tak nevím co přesně ás zajíma, ale z popisu Vaších symptomů,... Celá odpověď

Těhotenství?

Gynekologie Soňa 21.2.2017

Dobrý den. Je mi 43 let a mám otázku jeli možné v tomto věku ještě otěhotnět. Vzhledem k věku neberu už ani žádnou antikoncepci. Mám pravidelný menstruační cyklus 26-27,jsem zdravá.Nyní mám 12 dní zpoždění, nemám žádné příznaky těhotenství,jen občas pobolívání v podbrišku při námaze ale v klidu to zas... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, samozřejmě, že i ve Vašem věku při pravidelném menstruačním cyklu můžete být těhotná, určitě... Celá odpověď

Bolest zad

Záda, páteř Martina 15.2.2017

Dobrý den pane doktore/doktorko, ráda bych se zeptala. V posledních 10-ti letech se mi objevuje bolest v kyčlích. První příznaky v těhotenství 2 dítěte, kdy jsem nemohla na nohy ani došlápnout a přenést váhu. Bolest je prudká, nebolí z třísel, ale zezadu. Po porodu příznaky odezněly a objevily se opět... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Martino, neurologické a ortopedické vyšetření včetně zobrazovací metody (CT bederní páteře)... Celá odpověď

MUDr. David Bludovský
Odpovídá lékař:

MUDr. David Bludovský

Dobrý den, popisované obtíže i kopie vyšetření ukazuje spíše na bolesti z oblasti sakroiliakálního skloubení... Celá odpověď

Je možné těhotenství?

Gynekologie Honza 23.1.2017

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. S přítelkyní jsme měli první chráněný sex před 2 měsíci. Vše proběhlo bez problému. Ejakuloval jsem až venku. Nemá žádné příznaky těhotenství, je úplně v pořádku, nic se nezměnilo. Pouze už ji 4. měsícem vynechala menstruace a mám tím pádem trochu obavy. Myslím, že to... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, také si myslím, že těhotenstvím to nebude, jelikož menstruaci Vaše přítelkyně nemá 4 měsíce,... Celá odpověď

Hodnoty TSH, anémie

Endokrinologie Nana 5.1.2017

Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel zajímavý kolotoč. Byla mi sdělena mírná chudokrevnost a "porucha" štítné žlázy. K chudokrevnosti se MUDr. vyjádřila receptem na Sorbifer Durules - 1tbl/denně. Přiznávám, že jsem z těch, co mají k ládování se prášky averzi, jelikož jsem jich jako... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den. Nejdříve k první části- Sorbifer je přípravek, obsahující železo, užívá se při anémii (nedostatek... Celá odpověď

Problém s početím, špatný spermiogram

Neplodnost a IVF Aneta 12.12.2016

Dobrý den, je mi 30 let, snažíme se s manželem (34 let) o druhé dítě 8 měsíců, již před prvním těhotenstvím mu vyšel velmi špatný spermiogram (varikokéla, málo spermií, celková šance na oplodnění pouze 5%). Přesto jsem ihned otěhotněla, ale bohužel mimoděložní tubární těhotenství, poté ihned napoprvé... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Váš dotaz bude zodpovězen specialistou, gynekologem v naší konzultační ambulanci pro neplodnost... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Aneto, s nadváhou určitě doporučuji bojovat i před těhotenstvím, pokud jste otěhotněla... Celá odpověď

Vaginální zánět, Macmiror a možné těhotenství

Gynekologie Eva 8.12.2016

Dobry den, mam vaginalni zanet, lekar mi predepsal Macmiror 500. Mela jsem tento mesic nechraneny styk, takze bych mohla byt tehotna, ale menstruaci mam mit az pristi tyden, tak to nemohu zjistit. V pribalovem letaku je napsano, ze by lek nemel byt pouzivan v prvnich trech mesicich tehotenstvi. Nevim,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, pokud byste byla těhotná, bylo by to jen pár dní. Po oplodnění se popisuje, že prvních 14... Celá odpověď

Gestační váček

Gynekologie Karol 3.11.2016

Dobry den, mam dotaz ohledne me situace a potrebuji znat i jiny nazor nez me doktorky. V tomto roce jsem jiz jednou prodelala samovolny potrat a telo se vycistilo samo cca v 10 tydnu tehotenstvi. Jednalo se o jen o prazdny gestacni vacek a nic uvnitr. Takze ho telo vyloucilo a vse bylo v poradku. Plod... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Karol, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, hodnota HCG 38 000 je skutečně dosti vysoká takže při dalším vyšetření ultrazvukem by již... Celá odpověď

Menstruace a těhotenství

Gynekologie Jana 2.11.2016

Dobrý den mám takový dotaz. Antikoncepci jsem vysadila před 4 měsíci. První dva cykly jsem měla pravidelné, Třetí mi přišel o dva dny později vždy však stejné příznaky Ms- klasicka bolest celého podbřišku a MS poté proběhla zcela klasicky. V době ovulace jsem měla nechráněný sex s přítelem který nikdy... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Jano, pokud jste měla nechráněný pohlavní styk kdykoli během cyklu, těhotná být můžete. Opakujte... Celá odpověď

Infekce močových cest

Urologie Kamila 26.10.2016

Asi před týdnem jsem měla s přítelem nechráněný styk. Dva dny na to jsem začala mít nucené močení, i když jsem skoro vůbec nic nevymočila. Nic jiného jako zvracení , bolení břicha či hlavy nemám ale Je možné aby jsem byla těhotná? Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, pravděpodobnější než těhotenství je infekce močových cest (příznaky: nucení na močení, bolesti... Celá odpověď

Brnění prstů PHK

Mozek a nervy Michaela 14.10.2016

Dobrý den, již pár měsíců mě občas brní prsty na pravé ruce, nejvíce malíček a prsteníček. Je to ale jen když něco déle držím v ruce. Mám 11-ti měsíčního syna, kterého pořád nosím, hlavně na pravé ruce, má přes 10 kg. Přisuzovala jsem to právě této jednostranné námaze. Nikdy jsem tenhle problém neměla,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, příčinou brnění prstů ruky bývají ve Vašem věku dvě nejčastější příčiny, na které je potřeba... Celá odpověď

Botičky na břiše

Těhotenství

Článek 18.7.2011

Těhotenství je fyziologický stav, kdy se v organismu ženy vyvíjí nový člověk. Probíhá...

Struktura kosti

Osteoporóza

Článek 18.7.2011

Osteoporóza v doslovném překladu znamená „děravá kost“ – z řeckého „osteon“, což znamená...

Žena ve vaně

Sexuální zdraví ženy

Článek 18.1.2010

Mnohdy se pod pojem sexuální zdraví zahrnuje ochrana proti sexuálně přenosným nemocem...

12
Reklama
Zavřít