Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možná preeklampsie

Gynekologie Zuzana 27.6.2017

Dobrý den, jsem v 18+2 tt a byla sem na kontrole našli mi dnes bílkovinu v moči tlak mi naměřily 125/81 otoky nemám žádné při prvním velkém ultrazvuku mi napsali prášky anopyrin které mám užívat to 34 ukončeného týdne těhotenství. Když sem se zeptala gynekologa co to znamená ta bílkovina v moči tak mi řekl že v tak nízkém týdnu nic že když by to bylo ve vyšším tak už to něco znamená. Tak se chci zeptat na info co mám třeba omezit atd...Děkuji moc

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den Zuzano, bílkovina v moči v těhotenství může být známka zhoršené funkce ledvin, což je jedním z několika příznaků u poruchy zvané preeklampsie. Preeklampsie je stavem změněného průtoku krve v cévách placenty, což může vést mimo jiné k poruše růstu miminka v děloze. Mění se i jiné laboratorní hodnoty, které vyhodnotí váš ošetřující lékař.
Mezi další varovné příznaky patří náhlý velký přírůstek na váze u maminky a vysoký krevní tlak, který vy máte normální. Pokud byste skutečně preeklampsii měla, je nutné těhotenství předčasně ukončit, jelikož je ohrožen život maminky i miminka.
Nyní se ale prosím ničím nestrachujte, Váš lékař Vás bude jistě pečlivě kontrolovat, bílkovina v moči neznamená nutně preeklampii, ale pokud ji tam žena má, musí se častěji sledovat, hlídat krevní tlak. Preventivně můžete udělat to, že se nebudete stresovat, nebudete kouřit, budete zdravě jíst. S pozdravem, K. Jiříčková

Související dotazy

Preeklampsie
Dobrý den,při prvním tehu jsem mela zvýšený tlak a...
Preeklampsie
Dobrý den,před dvěma lety jsem při porodu své dcery...
Preeklampsie?!
Dobrý den, jsem ve 35. týdnu těhotenství (34+3tt) a...
Gravidita ve 34, preeklampsie
Dobrý den, je mi 34 let a uvažuji o 3.ditěti. První...
Může to naznačovat preeklampsii?
Dobry den, od 4/2019 se lecim a inunitni trombocytopenii,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná nákaza od klíštěte


Možná nákaza od prarodičů


Možná nákaza pohlavní chorobou


Možná nákaza toxoplazmózou

Dobrý den, jsem ve 13tt a omylem jsem snedla kus salamu rukou, kterou jsem předtím...

Možná nákaza vzteklinou-očkování


Možná nákaza z rozšlápnutí klíštěte


Možná neuroborelióza

Dobrý deň. Chcel by som Vám opísať môj problém. Pred pol rokom som bol hospitalizovaný...

Možná ovulace?

Dobrý den,chci se Vás zeptat,zda je možné od 20.2 ovulovat,PM byli 7.2 a menstruační...

Možná panická porucha,Motání hlavy

Dobrý den , je mi 14 let za 2 měsíce 15 ... Jednou se mi strašně zamotala hlava...

Možná pohlavní nemoc

Mám dotaz před více jak 3 měsíci jsem měla nechráněný pohl. styk. Velmi jsem...

Možná přirostlá předkožka

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli nemám přirostlou předkožku k žaludu. Při...

Možná radikulopatie?

Dobrý den.Před 3měs. mě náhle přepadla velice silná bolest vystřelující z místa...

Možná rakovina vaječníku

dobrý den, jak dlouho trvá, než je vaječník postižen nádorem ? Je možné, že...

Možná rakovina?


Možná reakce na Encepur?

Možná reakce na Encepur? Byla jsem přeočkovaná Encepurem po pěti letech. Po...

Možná reakce na očkování silgard

Dobrý den, dcera, 13 let, je den po třetím očkování proti rakovině děložního...

Možná revma-přírodní cesta?


Možná roztroušená skleróza?

lékaře: Dobrý den. Chci se zeptat na svého přítele. Před dvěma týdny ho propustili...

Možná Seborea

Dobrý den, už nějakou dobu mám na hlavě, okolo pusy, na zádech, hrudi, a na...

Možná seronegativni artritida, jake doplnky stravy?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Špinění v těhotenství

Dobrý den. Jsem v 6tt. (Na ultrazvuku ještě nebylo vidět srdíčko)Včera mi doktorka...

Mám pod paži bulku

Dobry den, mam pod paži bulku,neni vubec bolestiva je hned pod kuži ma asi 1cm...

Bolest kolene

Dobrý den, delší dobu mne bolí levé koleno. Nepropnu jej, neudělám dřep, nemohu...

Konec pánevní

Dobrý den, ráda bych se zeptatala, zda je možný manuální obrat zevními hmaty,...

Nízký tlak a kolaps

prajem dobry neskory den pani doktorka, minule som mal kolaps a musel som si...

D-diméry, jednotky

Prosím o vysvětlení jednotek, v nichž se měří D-dimery. V různých dotazech ve...

Bolesti nohou a borelióza

Dobry den,chtela bych se zeptat.Asi pred pěti lety jsem prodelala Boreliozu.Od...

Tlak v uších a hlavě, pálení pod kůží

Dobrý den, asi před dvěma a půl měsíci jsem byla na pohotovosti, neboť se mi...

Koleno

Dobry večer,jsem po operaci kolene-altroskopie 15dni a uklouzla jsem venku..Koleno...

Pálení pravého stehna


Spolknutí kosti

Zdravím, dnes sem rychle jedla kuře a spolkla sem malou kost. Asi po minutě...

Horké tváře a uši


Slinná test na HIV

Zdravím, Mám dotaz ohledně slinných testů na HIV ORAQUICK. Zhruba před 1.5...

Oslabená imunita při menstruaci

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem ohledně imunity. V předešlých...

TSH

Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH 7,408 paní doktorce jsem...

Krev a bílkovina v moči


Nález ložiska na plicích

Dobrý den, tatinek bylkoncem ledna na CT, dnes obdržel zprávu od neurologa....

Vliv brusinek na sílu pseudomenstruace


Zánět močových cest a průjem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nyní zánět močových cest a doprovází ho...

Červené fílčky na penisu

Zasílám foto - na penisu se mi udělali červené fleky s malinkatými vystupky...bojím...

Reklama