Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

S-tsh

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67

Endokrinologie Ivana 27.6.2017

Dobrý deň,som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67. Sú to moc nízke hodnoty? K endokrinologovi som objednaná až o 3 týždne, bojím sa, že je to dosť neskoro. Nemôže to dovtedy ohroziť plod?? Ďakujem pekne za odpoveď. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, hladina TSH je skutečně nízká, ale neuvádíte v tomto dotazu hladinu fT4, která je důležitá... Celá odpověď

Reklama

Padání vlasů

Kožní obtíže Jana 1.6.2017

Dobrý den,mám problém s padáním vlasů.Jsem v přechodu,užívám Minapent,dále užívám již druhé balení 3měsíční kůry Forcapil,vlasy si meju šamponem Plantur 39.Večer si do vlasu masíruji Alpicor.Hladina železa S-Fe je 17,0 umol/l,štítná žláza S-TSH 3,252 mlU/l,S-fT4 10.7 pmol/l. Ráno při česání si vyčešu... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista ... S pozdravem MUDr.... Celá odpověď

MUDr. Andrea Vocilková
Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Vocilková

Dobrý den, v době přechodu slábnou a vypadávají u žen vlasy hlavně v oblasti temene, podobně jako u mužů,... Celá odpověď

TSH v krvi

Jiný problém Lucie 31.5.2017

dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají krevní testy kvůli tomu ze se mi ještě nevyloučila toxiplazmoza. Poznaji v krvy THC ? Když jsem ji pouzila vcera? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Lucie, pokud se dělají krevní rozbory je na toxoplazmozu,pak nikdo v krvi TSH prokazovat... Celá odpověď

TSH

Endokrinologie Martina 10.5.2017

Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH 7,408 paní doktorce jsem říkala ,že mám jakou dobu bílý povlak na jazyku,sucho v puse a píchání pod levým žebrem vystřelující do zad.Chtěla bych se zeptat jestli je to dobré nebo ne předem děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, paní Martino, dle TSH máte hypotyreózu, uvedené příznaky s ní nemusí souviset. Vhodné je vyšetření... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Léčím se se štítnou žlázou

Endokrinologie Lucie 5.5.2017

Dobrý večer, mám na Vás pár dotazů, už 17 let se léčím se štítnou žlázou,moje maminka je už po dvou operacích vzali ji i hlasivku. Já mám nyní asi půl roku velké problémy, jsem unavená zhubla jsem 10kg, někdy je mi zima pak zase teplo. Pracuji v nemocnici na směny, občas ani nevím jak dorazím domů jak... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, přesnější odpověď by jsem Vám dala, kdyby jste přiložila výsledky odběrů a ultrazvuku štítné... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková PhD.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Dobrý den, dle ultrazvukového obrazu a odběrů vyplývá, že máte autoimunitní onemocnění štítné žlázy,... Celá odpověď

Snížená funkce štítné žlázy a její léčba

Endokrinologie Vladka 27.4.2017

Dobrý den, ráda bych se na Vas obrátila s dotazem. Před cca rokem mi byla diagnostikovana snížená funkce štítné žlázy​ - primarna hypothyreoza - autoimunitni tyrepatatia bez strumy​, nasazen mi byl Euthyrox 75, po ca třech měsících zvýšená dávka na 125mg, následně po par týdnech při udávání potíží, bušení... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Vlaďko , děkujeme za Váš dotaz, který vzhledem k problematice předávám k zodpovězení odborníkovi... Celá odpověď

MUDr. Hana Jandíková PhD.
Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.

Dobrý den, jak píše paní doktorka Pitaková, dávka se má titrovat a to především u citlivějších jedinců... Celá odpověď

Zvýšená hladina TSH

Endokrinologie Kateřina 25.4.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem dvakrát dělanou laboratoř, v rozmezí asi dvou a půl měsíce. V prvním případě TSH 4,5, v druhém případě 7. Chci se zeptat, zda je možné, že by produkci tyreotropinu ovlivnily kortikosteroidy užívané kvůli atopickému ekzému. Během těch dvou a půl měsíce... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den, slečno Kateřino, kortikoidy spíše hladinu TSH snižují, nevím, jaká konkrétiní léčiva užíváte... Celá odpověď

Porucha štítné žlázy ??

Endokrinologie Tomas Vacek 15.4.2017

Zdravim mam zvetsenou stitnou zlazu, zjisteno pohmatem. Krev vysledky S-TSH 0,540 S-T4V 13,13 S-T3V 6.36 unava, slabost, nevolnosti nadmerne poceni. Oc jde? A cim lecit? Na endokrinologii jsem objednan poprve za mesic. Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, vaše hodnoty jsou sice hraniční ale pořád ještě v normě, ale mohlo by se jednat o počínající... Celá odpověď

Výsledky, doporučení při jaterní steatóze, hyperlipidémii...

Srdce a cévy Rudolf 10.4.2017

Dobrý den, je mi 54 let a byl jsem na pravidelné kontrole. Byly mi naměřeny tyto hodnoty: Obj TK 140/98 P 67 reg. reg. výška 172 váha 105kg Ekg SR 68/min a QRS+20 R/S V5 PQ 0,10 QT 0,38 TV2-6 pozit za nespecif. změny. Urea S 3,7 Kreatinin serum S 97 GF Výpočet CKD-EPI 1,27 Bilirubin celkový 13,9... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, podle laboratorních výsledků máte vysoký LDL cholesterol (měl by být do 3). Dle ultrazvuku... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, doporučení paní doktorky je dostatečné. Nevím jaké přesně užíváte léky, proto Vám nemohu poradit.... Celá odpověď

Užívám ráno Letrox 100 a nyní hodnoty TSH 15.961a S-T4 voný 8.37

Endokrinologie Radka 3.4.2017

Dobrý den, v listopadu 2016 mi byla vyoperovába štítná žláza kvůli více uzlům v obou lalocích. Vše beningní. Užívám ráno Letrox 100 a nyní hodnoty TSH 15.961a S-T4 voný 8.37. Letrox zvýšen na 150. Na kontrolu mám přijít za 2 měsíce. Potíže nemám. Jsou výsledky v pořádku ? Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vysoká hodnota TSH značí, že substituční dávka Letroxu nebyla dostatečně vysoká, proto endokrinolog... Celá odpověď

TSH

Endokrinologie Lenka 13.3.2017

Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79 Ft 4 10,44 Ca 2,17 chtěla bych se optat na TSH jaká má být hodnota děkuji s pozdravem Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, normální referenční rozmezí u TSH u dospělého pacienta se pohybuje od 0,35 - 4,94 v závislosti... Celá odpověď

Hodnoty štítné žlázy

Endokrinologie Zuzana 2.2.2017

Dobrý den, před otěhotnění mě doktorka poslala na krev a ultrazvuk, protože mám viditelný zduřelí krk v místě štítné žlázy. Výsledky dopadly v pořádku a vše bylo v normě. Po 4 letech co máme 2letého syna mě polslala zas a výsledky dopadly tak to: S-TSH ultrasenz. 4,720mU/l, S-fT4 13,51pmol/l, S-anti... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, některé Vaše hodnoty jsou vychýlené, ale ne všechny- máte zvýšenou hodnotu TSH, ale fT4 v... Celá odpověď

Snížená funkce štítné žlázy

Endokrinologie Marie 1.2.2017

Dobrý den, byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860 S_fT4 19,53 S_fT3 6,0. Chtěla jsem se zeptat. Co to znamená? A slyšela jsem ze při těchto hodnotách se u štítné žlázy přibírá. Chtěla jsem se ještě zeptat, pokud budu muset brát léky, budu i po nich přibírat? A jak je to prosím s těhotenstvím? Na internetu... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, podle hodnot máte subklinickou hypotyreózu (sníženou funkci štítné žlázy, kdy je zvýšeno TSH,... Celá odpověď

Mírně snížená hodnota fT3

Endokrinologie Eva 25.1.2017

Dobry den, me vysledky testu na stitnou zlazu jsou nasledujici: S-TSH (thyreotropin) - 1,610 mIU/l S-FT4 (volný tyroxin) - 12,36 pmol/l S-T3 - 1,20 nmol/l (normalni rozmezi je 1,30-3,10) Tj. TSH a FT4 v ramci rozmezi, T3 o neco snizene. Mohu pozadat o radu, jestli jde o nejaky problem se stitnou... Zobrazit více

MUDr. Zuzana Bisová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Bisová

Dobrý den, pokud je TSH v normě-a to dle Vaší laboratoře píšete ,že ano,tak se pak ani fT3 nemusí z... Celá odpověď

Hodnoty TSH, anémie

Endokrinologie Nana 5.1.2017

Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel zajímavý kolotoč. Byla mi sdělena mírná chudokrevnost a "porucha" štítné žlázy. K chudokrevnosti se MUDr. vyjádřila receptem na Sorbifer Durules - 1tbl/denně. Přiznávám, že jsem z těch, co mají k ládování se prášky averzi, jelikož jsem jich jako... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den. Nejdříve k první části- Sorbifer je přípravek, obsahující železo, užívá se při anémii (nedostatek... Celá odpověď

Zvýšené TSH v těhotenství

Endokrinologie Kateřina 3.1.2017

Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv problémů, hned. V rámci krevních testů mi byly mi zjištěny zvýšené hodnoty TSH - 5,4. Doktorka mi nasadila euthyrox 50/půlka denně. Jsem objednána na endokrinologii. Jak velké je riziko poškození plodu? Děkuji Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, riziko poškození plodu je minimální. V prvních týdnech těhotenství se plod vyvíjí dle... Celá odpověď

Štítná žláza v těhotenství

Endokrinologie Veronika 21.11.2016

Vážená p.doktorko,jsem v 11 týdnu těhotenství.Byla mi zjištěna Autoimunitni chronická thyreoiditida výsledky krve S Ca 2,31;S TSH 3.21;S FT4 15,34;S ATPO 514.8.O p.doktora mě byl nasazen euthyrox 50 1-0-0.A chci se zeptat zdali při těchto hodnotách je nezbytné užívání léku.Jelikož před otehotnenim jsem... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, léky určitě užívejte. V těhotenství jsou přísnější normy, je to kvůli děťátku, protože při... Celá odpověď

Užívání Gynexu při hyperthyreose

Praktické lékařství Vladislava 20.11.2016

Endokrinologie Dobrý den, je mi 43 a léčím se na autoimunitní hypertyreózu již dva roky. Užívala jsem thyrozol. Poslední vyšetření hormonů štítné žlázy bylo následující - S-TSH: 6,28 mlU/l a S-FT4: 15,40 pmol/l. Thyrozol mi byl vysazen. Trpím hormonální nerovnováhou, která se projevuje disfunkčním... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Gynex není léčivo, jeho doporučení z pohledu lékaře není postup lége artis a k jeho užívání... Celá odpověď

Bolesti hlavy

Endokrinologie Kristýna 15.11.2016

Dobrý den, řeším s neurologií víc jak měsíc téměř každý den tupou bolest hlavy na čele. Odeslala mě k očařovi, než mi příjdou výsledky CT, také na štítnou žlázu kterou jsem měla diagnostikovanou před 2 lety jako sníženou. Jsem na dávce euthyrox 150 každý den. Hlava mě moc trápí, společně s hlavou mám... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, Vaše laboratorní hodnoty jsou v pořádku. Příčina tedy bude jinde, vyčkála bych výsledku... Celá odpověď

Hodnota TSH

Endokrinologie Iveta 4.11.2016

Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku, kde mi byla zjištěna zvětšená hypofýza s rozměry CC 8mm, LL 13mm, AP 10mm. Vše bylo lékařem uzavřeno tak, že vzhledem k věku pacientky je hypofýza ještě v normě. Chtěla bych se zeptat, jestli by se neměla hypofýza nějak sledovat ať už z hlediska... Zobrazit více

MUDr. Nikola Klímová
Odpovídá lékař:

MUDr. Nikola Klímová

Dobrý den, nejsem endokrinolog, ale z mého hlediska bych Vás doporučila sledovat. Hodnota TSH je zvýšená,... Celá odpověď

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Dobrý den hypofýza se teoreticky zvětšovat může (adenom apod) a zjistit to lze opakovaným MR vyšetřením.... Celá odpověď

Zavřít reklamu