Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Štítná žláza v těhotenství

Endokrinologie Veronika 21.11.2016

Vážená p.doktorko,jsem v 11 týdnu těhotenství.Byla mi zjištěna Autoimunitni chronická thyreoiditida výsledky krve S Ca 2,31;S TSH 3.21;S FT4 15,34;S ATPO 514.8.O p.doktora mě byl nasazen euthyrox 50 1-0-0.A chci se zeptat zdali při těchto hodnotách je nezbytné užívání léku.Jelikož před otehotnenim jsem žádné léky neuzivala a nedělají mi dobře ráno na zaludek. Mohla bych nějak ohrozit sebe i miminko pokud je nebudu užívat?Děkuji vám za odpověď Veronika

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

Dobrý den, léky určitě užívejte. V těhotenství jsou přísnější normy, je to kvůli děťátku, protože při špatném vývoji funkce štítné žlázy hrozí její snížená funkce (nazýváno též kretenismus = vývojová porucha způsobená vrozenou hypothyreózou). Je možné, že žena před otěhotněním neužívá léky, ale v těhotenství se nasazují, právě z výše uvedeného důvodu (stejně tak léčené ženy v průběhu těhotenství zvyšují dávku užívaného léku). Hranice normy pro TSH v těhotenství jsou 1.trimestr: 0,1-2,5 mIU/l, 2.trimestr: 0,2-3,0 mIU/l, 3.trimestr: 0,3-3,0 mIU/l. Vaše TSH je tedy zvýšené a léčba byla zahájena správně, dodržujte pokyny lékaře a léky užívejte. S pozdravem BB.

Související dotazy

Štítná žláza
Dobrý den, 12 měsíců jsem podstupovala intenzivní...
Štítná žláza
Dobrý den, 9.12.16 mi byla vyoperována štítná žláza...
Zvětšená štítná žláza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená nález...
Štítná žláza hubnutí
Dobry den. Mám dotaz ohledně štítné žlázy už dva roky...
Štítná žláza
Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz...
Štítná žláza, operace
Dobrý den, od roku 2009 se léčím se štítnou žlázou,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den,je mi 38 let,jsem ve 20 týdnu těhotenství a mám poruchu ( hypo)št.žlázy.Beru...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, dříve jsem měla problém s mírně sníženou funkcí štítné žlázy, problém...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, před pár dny jsem pokládala dotaz ohledně mírné hypofunkce v těhotenství....

Štítná žláza v těhotenství

Dobry den. Jsem ve 26tt a bylo me zjisteno pomalejsi cinnost stit zlazy. Zadne...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 11 týdnu těhotenství. S ničím se neléčím, jen mi moje gynekoložka...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den,měla bych takový dotaz. V 6. týdnu těhotenství jsem měla hodnotu TSH...

Štítná žláza v těhotenství

Dopbrý den, chci se zeptat na toto. Dlohodobě jsem v péči endokrinologa, před...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, Jsem v 5TT a cca měsíc užívám femibion s obsahem jódu. Bohužel...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ve 14. tt mi byla zjištěna subklinická hyperthyreoza...

Štítná žláza v těhotenství

Dobry den,byl mi zjisten mirny autoimunitni zanet stitne zlzy s normalni funkci...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych požádat o Váš názor na průběh léčby na endokrinologii....

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 22. týdnu těhotenství, od začátku těhotenství chodím zhruba...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem týkajícím se snížené činnosti štítné...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu.3.1 2014 jsem si nechala(jako samoplatce) udělat testy...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 21. týdnu těhotenství, před otěhotněním jsem měla štítnou...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý večer paní doktorko, mám jednu prosbu o vysvětlení laboratorních výsledků...

Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, jsem ve 12.týdnu těhotenství a při odběrech krve...

Štítná žláza v těhotenství - hodnota TSH

Dobrý den, jsem ve 13 tt, byla jsem na endokrinologii: hodnota TSH je 0,00,...

Štítná žláza vs.svědění genitálií

Dobrý den, pane doktore , před půl rokem mi byla zjištěná špatná funkce štítné...

Štítná žláza zvýšené hodnoty

Dobrý den, ráda bych se zeptala zdali je potřeba začít brát léky na štítnou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výtok z pochvy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na výtok z pochvy. Mám ho už asi 3 roky (je...

Bulka mezi penisem a stehnem

(3.7 2017) Asi před třemi dny jsem si v rozkroku mezi penisem a pravým stehnem...

Tepání v uchu

Dobrý den, už skoro měsíc bojuji s tepáním (ťukáním) v levém uchu. Nejedná...

Špinění mimo cyklus, pálení močové trubice

Dobrý den, za měsíc mi bude 41 let. Mám dotaz ohledně špinění mimo cyklus....

Popis RTG páteře

Dobrý den,prosím o vysvětlení co znamená:dextroskoliosa osy C páteře,napřímení...

Bolák na ušním boltci

Dobrý den. Udělal se mně na boltci ucha takový malý "neřád". Nemění se, nebolí,...

Pálení močové trubice

Dobrý den, chtěl bych se poradit, už od února mám problémy s močovou trubicí....

Zlatý stafylokok v nose

Dobrý den, mám 8 týdenní miminko, od 2. týdne má rýmu, teprve teď ji doktor...

Bolesti břicha a častá stolice

Dobrý den, už delší dobu trpím bolesti břicha ,častou stolici někdy i 3x nebo...

Hepatitida

Dobrý den. Syn 15let onemocněl AIH, je mu předepsán prednison. Jake vedlejší...

Preventivní vyšetření krve

Dobrý den,zajímalo by mě na co všechno se dělají výsledky z krve při preventivní...

Bolest po zavedení nitroděložního tělíska

Dobrý den, je mi 23 let, nikdy jsem nerodila. Před 5 dny jsem si nechala zavést...

Rychlý tep

Dobrý deň Chcem sa opýtať je to normálne že už 3 dní mám stále tlak okolo 130/100...

Bílé skvrny na penisu

Dobrý den, už delší dobu mám bílé skvrny na penisu v oblasti žaludu, zkoušel...

Snížená funkce štítné žlázy - je dědičná? hrozí poruchy sluchu?

Dobrý den paní doktorko, mám už téměř 6 let zjištěnou sníženou funkci štítné...

Pískání v uchu

Dobrý den, mám 18 let a trpím pískáním v pravém uchu. To pískání už trvá non-stop...

Vysoké CRP

Dobrý den, prosím je hodnota CRP 374 hodně vysoká a je nutné hospitalizovat...

Hypodenzita v bílé hmotě....

Dobrý den. Můj 76 letý otec je po vážné autonehodě. Přímo po autonehodě "vypadal"...

Čípek v ústech

Dobrý den , na čípku v ústech mám výrůstek, také se mi zdá že jeden menší na...

Chronické bolesti

Dobrý den, bolesti mi začaly před 5ti lety úplně z ničeho nic. Hned pár týdnů...

Reklama
Zavřít