Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stav po léčbě nádoru prsu, nález na plicích

Onkologie Nikola 6.12.2018

Dobrý den, Moje maminka onemocněla rakovinou prsu přesně před rokem, je po ablaci pravého prsa, kde ji vzali i skoro všechny lymfatické uzliny. Má za sebou radioterapii, která ji skončila před 4 měsíci. Teď šla na celkovy rentgen, kde ji zjistili nález pod žebry, tudíž na plicích. Momentálně studuji... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, pro lepší posouzení by bylo vhodné znát alespoň popis rentgenového snímku. Z Vašeho popisu... Celá odpověď

MUDr. Karolina Kašparová
Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová

Dobrý den, ani já jako onkolog, Vám bohužel podle dodaných informací nejsem schopna pomoci. V oblasti... Celá odpověď

Reklama

Abnormality v krevním obraze

Hematologie Petr 6.12.2018

Dobrý den, po týdenní (nikoli trvalé, ale nárazové) křečovité bolesti břicha jsem byl vyšetřen na chirurgii. Sono, RTG v normě, dg. zatím žádná. U výsledku statimu jsem si všiml hodnoty abs.počtu normoblastů 0,01 (v normě), ale u relativního 0,2%, zprávu přikládám. Bilirubin mám zvýšený celý život. Hodnota... Zobrazit více

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl

Dobrý den, pane Petře dle mého názoru takovéto relativní odchylky od normálního počtu krvinek při normálních... Celá odpověď

MUDr. Veronika Kaššovicová
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Kaššovicová

Dobrý den, Petře, normoblasty jsou nezralé červené krvinky s jádrem (zralé jádro nemají). Vyplavují... Celá odpověď

Léčba gastroezofageálního refluxu

Trávení Lukáš 6.12.2018

Dobry den, V roce 2011 u me byla diagnostikovana refluxni choroba; pomoci PH metrie, bylo min 25let, jinak gastroskopie a kolonoskopie negativni. Byl mi nasazen lek Emenera, cca pred 6 mesici jsem zacal mit po ranu obtize, drevene nohy a bolest rukou. Byl jsem praktickym lekarem poslan na cevni, neurologii.... Zobrazit více

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl

Dobrý den, pane Lukáši, předně mě překvapuje, že Vaše obtíže přestaly po vysazení Emanery (osobně jsem... Celá odpověď

Zvětšená mandle

Uši, nos, krk Mykola 6.12.2018

Dobry den mam jednu Mendle zvetsinu jsem se po 8 dni všiml, A je tam Zanet, ????pak jsem jel k LOR na sadil mi Azytromicin ale nezabral, pak mi dal Amoxicillin 850+125, Jsem nemel ani pred tim Teploty ani po Antibiotykach Hlava neboli Jyzyk je uplne normalni Nepotim se Nasmork Nemam Ne... Zobrazit více

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl

Dobrý den, vzhledem k Vaší špatné češtině je pro mě odpověď poněkud složitější. Jestli jsem správně pochopil... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Prodělala jsem boreliozu

Infekce Michaela 6.12.2018

Dobrý den , chtěla bych zkontultovat své výsledky z infekčního , prodělala jsem boreliozu a nebyla jsem objednána na nějakou další kontrolu ačkoliv mám spoustu výsledků pozitivních , žádná léčba nasazena nebyla , proto prosím o konzultaci. Odběry byly dělány měsíc po dobrání atb (20dní doxycyklin).Děkuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, odběry jak píšete byly provedeny měsíc po dobrání ATB, které jste měla celkem 20 dní, teda... Celá odpověď

MUDr. Jana Moravcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová

U pacientů s boreliózou není možné léčit "hladinu protilátek", ale dle klinického stavu pacienta a anamnézy.... Celá odpověď

Zhruba 6. den pozoruji lehký narůžovělý výtok a 3. den bolesti v podbřišku

Antikoncepce Zuzana 6.12.2018

Dobrý den. Ráda bych se poradila. Po skončení menstruace jsem nezačala brat další platíčko HA s tím, že ji již dál užívat nebudu. (Od začátku ms je to dnes 14 dní). Zhruba 6. den pozoruji lehký narůžovělý výtok a 3. den bolesti podbřišku, kterou bych přirovnala bolestí při menstruaci. Bohužel můj gynekolog... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, myslím si, že potíže které popisujete lze připsat vysazení antikoncepce. Pokud nejsou intenzívní... Celá odpověď

Tiky-léčba botulotoxinem

Mozek a nervy Danile 6.12.2018

Dobrý není pozdě na léčbu dlouhodobych tiku v obličeji např botulotoxin jestli je nějaká šance že by se to v průběhu pár měsíců mohlo zlepšit dekuju Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, nejdříve musí být známa příčina tiků (zda jsou např. v rámci nějakého onemocnění mozku). Botulotoxin... Celá odpověď

MUDr. Jana Nováková
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Dobrý den, léčba botulotoxinem bývá velmi úspěšná, pokud vás ošetří na specializovaném pracovišti. Předtím... Celá odpověď

Infekce HPV

Gynekologie Sára 6.12.2018

Dobrý den. Je mi 27 let. Před 10 lety (cca v 18 letech) mi byl po cytologii na gynekologii diagnostikován HPV virus. Paní doktorka je poměrně skoupá na slovo, zřejmě nerada rozebírá detaily s laiky, což chápu. Bylo mi řečeno že "tam mám nějaké špatné buňky na povrchu"... Dost mne to... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, ano samozřejmě tyto viry způsobují změny na čípku, tedy bylo správně provedeno očkování a... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, HPV viry se dělí dle rizika vyvolání přednádorových změn v postižené tkáni na: HPV typy... Celá odpověď

Potíže se žlučníkem

Vnitřní lékařství Michal 6.12.2018

Dobrý den, rád bych znal i názor jiného lékaře. Zhruba v dubnu letošního roku se mi objevily zažívací potíže (v té době nejspíše ze stresu). Trápilo mě nechutenství, časté průjmy a začal jsem hubnout. Byl jsem odeslán na gastroskopii, kde byl výsledkem lehký zánět sliznice a posléze diagnostikována celiakie... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

dobrý den, vaše výsledky jsou naprosto v pořádku, potíže bych přičítal tomu léku na rozpouštění žlučových... Celá odpověď

Tromboza

Vnitřní lékařství Monika 6.12.2018

Dobry den, Po tom jak mi byla diagnostikovana tromboza v dolni koncetine, v lytku, zacala jsem lecbu fkexiparinem a nasledne eliquisem. Vzhledem na velke vedlejsi ucinky, bolest hlavy a otok krku jsem presla na xeralto. Bolesti hlavy neustupovali a tak mi byla lecba zmenena na Pradaxu. Na ni reaguju... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Odpověď na první otázku - Váš problém je spíše záležitostí přímého odběru. Při odběrech dochází... Celá odpověď

Bolest po zubním zákroku

Zuby Pavel 6.12.2018

Dobrý den, včera jsem byl večer u zubaře kvůli bolesti v pravé dolní části pusy (5-6 zub). Paní doktorka mi udělala rentgen, a zjistila, že mám kaz, který se dotýká až dřeně a je potřeba ošetření kanálků. Jelikož zde byl zánět, vždy mi zub kousek vyvrtala, napíchla, zase kousek vyvrtala a tak pokračovala.... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý den pane Pavle, bolest by měla postupně odeznívat, určitě doporučuji užívat Nalgesin, dále můžete... Celá odpověď

Kožní obtíže

Kožní obtíže Libor 6.12.2018

Dobrý den, možná jsou to jen obavy a podle fotek se jedná o kvasinkovou infekci. Nemohlo by se podle přiložené fotky jednat o Syfilis? Snad je dost kvalitní. Vyrážka se objevila cca před 5-ti týdny, teď se zdá, že ustupuje. Používal jsem na ošetření různé prostředky, bez výsledku. Teď nakonec Framykoin.... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, dle fotografie jde spíše o ekzematické ložisko, tedy chronický zánět kůže, a vzhledem k... Celá odpověď

MUDr. Eva Dogoši
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Podle fotografie může jít o ekzém, přemnožení kvasinek či seborhoickou dermatitidu. Nejde o projev sexuálně... Celá odpověď

Zvětšené uzliny

Jiný problém Zuzana 6.12.2018

Dobrý den, mám více potíží naráz. Jsem kuřačka a bývalá alkoholička. Všimla jsem si nejprve zduření a bolesti uzlin na krku, v tříslech i v podpaží. Pak jsem si uvědomila, že mám v ústech takový hrbolek cca čtvrt roku starý, za horními předními zuby. Dívala jsem se tam kapesním zrcátkem a hrbolků je... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, zvětšené uzliny mohou být z různých důvodů. Může jít o spojitost, může jít o různé příčiny.... Celá odpověď

Bolest zad

Mozek a nervy Jarmila 5.12.2018

Dobry vecer. Otalela jsem, zda se timto zpusobem tazat na mozne problemy, ktere me uz delsi dobou trapi. Tak tedy, po porodu syna 3700 g 54 cm. Porod byl velmi narocny. Po po 28 hodinach jsem se teprve dostala k porodu a doslo k abnormalni rotaci, tudiz jsem se dalsi dve hodiny marne snazila syna porodit.... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer Jarmilo, díky za dotaz. Další postup je jasný, je nutno dojít za neurologem, který bude indikovat... Celá odpověď

Revmatoidní artritida a Methotrexát

Revmatologie Bara 5.12.2018

Dobry den, Mam revmatoidni artritidu, beru 10 mg metotrexatu/tyden. Obcas si dam 2 -3 sklenky vina. Posledni jaterni testy byly v poradku (viz priloha). Obcas me poboliva v pravem podzebri. Muzou byt nejak poskozena jatra, i kdyz jsou jaterni testy v poradku? Mam take 2 zlucnikove kameny. V... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer Báro, díky za dotaz. Když máte jaterní testy v pořádku, je poškození jater velmi nepravděpodobné,... Celá odpověď

MUDr. Eva Dokoupilová
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Dobrý den paní Báro. Otázku, kterou posíláte do "éteru" prosím sdělte lékaři, který Vám diagnostikoval... Celá odpověď

Bolest třísla při tonsilitidě

Uši, nos, krk Michaela 5.12.2018

Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat. Jsem pět měsíců po porodu a od pondělí mam anginu. Lékařka mi predepsala antibiotika Ricefan 500. Jenže teď mne začalo bolet hrozne levé trislo. Může to patřit k te angine? Předem Vám moc děkuji. Bittnerová. Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer Michaelo, díky za dotaz. Není mi známa žádná souvislost, která by byla mezi angínou, tedy... Celá odpověď

RS- zhodnocení

Mozek a nervy Jitka 5.12.2018

Dobrý den, již třetí měsíc navštěvuji neurologii s podezřením na RS. Přikládám výsledek MR a prosím Vás o zhodnocení a Váš názor, zda se jedná o RS, nebo je zde nějaká šance na projevy jiné nemoci. Důvodem podezření bylo původně brnění spodní poloviny těla hned druhý den ráno po injekci proti tetanu,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, na MR jsou popisovaná ložiska jak v mozku, tak i ložisko v krční míše- nejpravděpodobnější... Celá odpověď

MUDr. Jana Nováková
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Dobrý večer, podle nálezu na MR je podezření na R.S. dost reálné. Mohou se takto projevovat i ložiska... Celá odpověď

Hormonální antikoncepce

Gynekologie Kristýna 5.12.2018

Dobrý den, již zhruba od února mám nepravidelnou menstruaci. Dokud jsem užívala hormonální antikoncepci, tak to bylo téměř bez problémů, nyní mám zavedené nehormonální tělísko asi rok a půl a tento rok mám problémy s menstruací. Hormonální antikoncepci ale už užívat nemohu - byla mi zjištěna heterozygotní... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer Kristýno, díky za dotaz. Je velmi specifický a tak ho předávám k zodpovězení našemu specialistovi... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní vzhledem k tomu že jste heterozygot a ne homozygot bych léčbu gestageny s opatrností viděl... Celá odpověď

RS- ložiska na MR

Mozek a nervy Marian 5.12.2018

Dobry den chtel bych se zeptat mam RS diagnostikovanou 3 mesice chci se zeptat mam 3 loziska v krcni mise velikost do 6mm a na hrudni 13mm a jeste jedno 30mm th10 11 12 znamena takhle velke lozisko vetsi problemy? Co tak ctu lidi maji loziska par mm to moje 3 cm me celkem desi je to velky problem dekuji... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, Váš dotaz ohledně závažnosti nálezu na MR u roztroušené sklerózy předám specialistovi- neurologovi.... Celá odpověď

MUDr. Jana Nováková
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Dobrý den. Velikost problémů u RS spočívá hlavně v tom,kde ložiska jsou - kterou část nervové tkáně... Celá odpověď

Křečovité stahy ruky a obličeje

Mozek a nervy Karel 5.12.2018

Dobrý den,je mi 33 let a již asi třetím rokem mě trápí záchvaty křečí levé ruky. Při záchvatu mi prsty vytvoří jakoby špetku a celá ruka pak tzv. porodnickou ruku. Posledního půl roku mám tyto záchvaty i v obličeji. Celý záchvat netrvá déle než 10 sekund a přichází nezávysle na denní době. Mívám období... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Hezký večer pane Karle, díky za dotaz. Přeposílám ho dále našemu specialistovi z oboru neurologie. Mně... Celá odpověď

MUDr. Jana Nováková
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Dobrý večer, vaše potíže odpovídají tetanii buď latentní nebo manifestní. Vyšetření EMG by mělo být... Celá odpověď

Vyrážka v dětském věku

Kožní obtíže Antonie 5.12.2018

Dobrý den me 5 let staré dceři která trpí ekzémem us 4 roky se teď objevili po těle viražky které ji strašně moc Švédi dcera se často doskrabe aš do krve má to dnes druhy den jsem si jistá že to chytla od neteře protože to samé měla ona byla jsem si u lékaře ale jelikož žijeme už 10 let v ÚK s péče... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý večer, děkuji za dotaz. Je mi velmi líto potíží, které dcera prožívá. Dotaz předávám k odbornému... Celá odpověď

MUDr. Eva Dogoši
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Může jít i o ekzém, ale pokud uvádíte, že podobné obtíže měl i někdo jiný, nelze 100% vyloučit i přenosné... Celá odpověď

Předčasné buzení

Poruchy spánku Petr 5.12.2018

Dobrý den jmenuji se Petr je mi 15 let ,jsem sportovec a už měsíc mě trápí předčasné buzení. Vždy se probudím v 6:20 přitom mohu spát do 7:00, chodím spát v okolo 21:30 - 22:00. Tento problém mě trápí , protože se mi to dříve nestávalo a nemám dostatek spánku. Prosím poradte mi . Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Dobrý večer Petře, dle uvedených časů je velmi pravděpodobné, že se budíte, protože jste již dost vyspalý.... Celá odpověď

Slabá menstruace

Gynekologie Jana 5.12.2018

Dobry den, jiz druhy mesic mam slabni menstruaci a rada bych se zeptala, co muze byt pricinou? Antikoncepci neberu jiz rok a pul, doted byla menstruace pravidelna (30. den poslednich 5.mesicu, predtim 28. dni) a stejne silna. S manzelem se snazime o miminko proto jsem minuly mesic zacala brat Gynex... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Jano, příčina může být hormonální, stresová, metabolická, či může naznačovat poruchu děložní... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážení paní, nemám povědomí jaké jsou cvičení hormonolni jógy,ale silně pochybuji že by měla vliv na... Celá odpověď

Zduření prsu před menstruací

Gynekologie Michaela 5.12.2018

Dobrý den, už 3 měsíc mě bolí levé prso v HZK. Bolest začíná asi 2 týdny před menstruací, vždy nahmatám bolestivé zduření, hrbolky. Bolest je jen v jedné části prsu. Po menstruaci se prso vždy zklidní a tak stále dokola. Piji kontryhel, beru pupálkový olej, ale beze změny. Na ultrazvuku jsem byla 8/2018... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Michaelo, pokud se rezistence objevuje takto periodicky před menstruací, pak se jedná o zduření... Celá odpověď

Zvýšit přísun jodu v těhotenství při tyreotoxikoze?

Endokrinologie Lucie 5.12.2018

Dobrý den, jsem těhotná v 2. trimestru a od začátku se léčím s hyperfunkcí štítné žlázy, konkrétně s Graves Basedovovou chorobou. Nyní beru Thyrozol 10mg 1/2 tbl. denně (větší dávku jsem po celou dobu těhotenství nebrala). Není mi jasné, zda mohu užívat těhotenské vitamíny s jodem. Můj endokrinolog si... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Lucie, v dnešní době je dostatek jodu v kuchyňské soli, nevidím důvod proč navyšovat přísun... Celá odpověď

MUDr. Zuzana Foglarová
Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Foglarová

Dobrý den Lucie, souhlasím s kolegyněmi. S vaší diagnózou bych byla s jódem velmi opatrná. Aby se ta... Celá odpověď