Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

?

Praktické lékařství Daniela 26.6.2013

Dobrý den... léčím se s vysokým nekontrolovatelným tlakem..... chci se zeptat jestli může mít můj problém nějakou souvislost třeba s onemocněním vnitřních orgánů... na malíčku levé ruky(špičce) za nehtem mám fialovou skvrnu,která nemizí....vypadá to jako skříplé ale není... mám to už asi půl roku....děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den,
u osob s velmi vysokým tlakem, který nereaguje na léčbu, je vhodné vyloučit tzv. sekundární hypertenzi, to znamená vysoký tlak, u něhož je možné zjistit konkrétní příčinu a také ji léčit. Jedná se např. o onemocnění ledvin, ledvinných tepen, nadledvin (nadprodukce různých hormonů - kortizolu, aldosteronu, adrenalinu), dále syndrom spánkové apnoe, vliv užívaných léků apod. Diagnostika většinou probíhá ve specializovaných centrech.
Co se týče skvrny pod nehtem, doporučuji Vám návštěvu kožního lékaře.
Zdravím Vás.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

,,plovoucí text"

Dobrý den, mám dotaz ohledně špatného vidění pravého oka. Když se dívám oběma...

,,Přeskakování "v krku

Hezký den,prosím o radu na můj problém.Již delší dobu mi při polknutí(třeba...

,,Špinění,, mimo cyklus

Dobrý den, už 4 den ,,špinim,, a to beru ještě antikoncepci a menstruaci mám...

,,ujiždejici oko,,

Dobryden,chtela bych od vas poradit jak se rozhodnout.syn,nyni 10,5roku ma od...

,,Výtok" při sexu

Dobrý den paní doktorko, trápí mě jedna věc. Když mám pohlavní styk se svým...

,,Zanešený" hrtan a plice

Dobry den, mela bych na Vas prosbu. Muj obvodni doktor mi neni schopny normalne...

,jaký je prosim nejlepsi lek k léčbě refluxni ezofagitidy?

Dobrý den,jaký je prosim nejlepsi lek k léčbě refluxni ezofagitidy?beru mesic...

,jateni+ggt

v 10letech jsem prodělaL INF.Mononukl.,od té doby mám střídavě dobré a špatné...

,Křečové' žíly ?

Dobrý den. Je mi 21 let a už zhruba od střední školy(15ti let) se potýkám s...

,pupínky, na žaludu

Dobrý den mám dotaz ohledně těchto pupínků... nebo já nevím co je to... můžu...

?

Dobry den chtěla bych se zeptat co znamená..tonsily katralni,kutlhemoph spec...

?

Dobrý den,objevily se mi takové jakoby "pupínky" mezi velkými a malými pysky.Možná...

?

Jeste neco ktomu chodil sem k psychiatrovi mel sem problem vzal sem si marihuanu...

?

No ja jsem uz objednany k sexuologovi ale az za mesic jindy nemaji cas tak sem...

?

Dobrý den trpím na mykozová onemocnění, teť se mi objevil znovu podobný výtok...

? Impetigo

Dobrý den, jsme 11 den u moře v Egyptě a synovi se po těle vytvořili bolesti....

? Kožní projev u boreliózy

Dobry den, prikladam fotky fleku, ktery mel syn. Chtela je pani doktorka Jirickova....

? Kvasinková infekce

Dobrý den, mám podivně zbarvené horní (měkké) patro. Fotka přiložena. Barva...

? lupénka ve vlasech

Dobrý den, může se jednat o lupénku?

? Mykóza

Zdravím,psal jsem zde již ohledně problému s flekem kořene penisu. Tentokrat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Podvrtnutí a natažení zkžíženého vazu kolena

Dobrý den, prosím Vás o radu. V pátek 5.2.2016 spadl manžel při lyžování na...

Bývalý mi nedá pokoj

Dobrý den, mám problém se svým bývalým klukem, a vážně si už nevím vůbec rady....

Projevy alergie u kojence

Dobrý den, dcera 4 měsíce... již cca od 2. až 3. týdne jsme si všimli "zadní...

Alergie

Dobrý den, dcera (9let) měla na jaře alergickou reakci očí - výrazný otok horních...

Podvrtnutí a natažení kotníku

Dobrý den.Začátkem srpna jsem si zvrtla kotník.Rtg bez čerst.traumat.změn.Týden...

Projevy alergie

Dobrý den , mám testy prokázanou alergii na břízu, pelyněk trávy a roztoče....

Podvrtnutí a natažení fibulární tibiální kolaterální vaz kolena

Dobrý den! Před 14 dny se mi stal tento úraz. Nosil jsem ortézu, ale nohu stále...

Umělá výživa a ublinkávání

Dobrý den, mám 2-měsíční miminko. Už v porodnici jsem musela přikrmovat (pomocí...

Sex po operaci výhřezu plotýnky

Dobrý den,21.1.2011 jsem prodělala operaci výhřezu plotýnky v segmentu L4/5....

Podvrtnutí a natažení (předního)(zadního) zkříženého vazu kolena

Tak, vážený pane doktore, zní lékařská zpráva k zranění které jsem si způsobil...

Podvrtnuti a natazeni vaz kolena

Dobry den,pred tydnem jsem upadla na sjezdovce,citila jsem trochu loupnuti a...

Podvrtnuti a natazeni kotníku

Dobrý den, v neděli 16.8. Jsem si podvrtla kotník dle rentgenu žádnou zlomeninu...

Zánět varlete

Dobrý den. Před 10 dny mi lékař diagnostikoval zánět varlete a na to mi předepsal...

Zánět varlete

Dobrý den. Dne 17.10.2010 jsem se Vás dotazoval na můj problém, který se týkal...

Zánět varlete

Dobrý večer před 17 ti dny jsem začal být léčen na zánět varlete....obvodní...

Podvrtnuti (vyvrknuti) kloubu

Dobrý den, mohu se zeptat co to znamena podvrtnuti (vyvrknuti) kloubu u prstu?...

Zanet varlete

Dobry deb, trapi me toto : nekdy pri pohybu mi zduri leve varle ( jako by natece)...

Antidepresiva a alkohol?


Podvrtnuti

Jak poznam zda se jedna o natazeni narazeni co podvrtnuti? Prst ohnu ale dost...

Podvrtnutí

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, v Neděli jsem skočila asi z 2,5 - 3 metru...