Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Alergie na léky

Alergie Věra . 12.1.2011 redakce uLékaře

Dobrý den,mám dotaz jestli antirevmatikum můžou způsobit alergickou reakci??Přesně lék Diclofenac AL 25.Léčila jsem se tímto lékem na zánět krčního svalu,hýbače.Od začátku léčby jsem na sobě pociťovala jen zhoršení.Začalo to bolestí krku pak se to rozšířilo až do čelistí,hlavy.Měla jsem pořád pocit opuchnutí krku ale krk byl na pohled stejný.Takže to byla zaležitost asi krku vnitřně.Celou léčbu jsem měla zvýšené teploty 37,8C.Pak 6 den léčby jsem měla špatné dýchání,dušnost která mě překvapila v noci.Velmi špatně se mi dýchá až do teď ,8 den léčby.Byla jsem na kontrole u PL a ten mě ani neprohléhl a řekl že je to viroza.Kašel,rýmu ani škrábaní v krku nemám a nemyslím si že je to viroza.Sval mě přestal bolet už 2den léčby ale měla jsem a mám problémy co popisuju.Dnes jsem si na přibalovém letáku přečetla že mohou vzniknout těžké příznaky nesnášenlivosti,zduření jazyka,otok hrtanu,zúžení dých.cest,dušnost,astmatický záchvat,značné zrychlený tep,pokles krev.tlaku až těžký šokový stav.Jsem alergička,astmatička(dlouhodobě záchvat nebyl).V minulosti jsem reagovala dušností nebo astma.záchvatem na biseptol a nějaká antibiotika.Dlouho jsem na alergologii nebyla takže se neléčím.Koupila jsem si pro jistotu atialergikum a jeden si dala a uvidím co to udělá.Poslední 3 měsíce jsem na ATB - ureaplasma(3x za sebou pozitivní bez zlepšení)teď čekám na další výsledky,žánět moč.měchýře,zánět žaludku,žánět krčního svalu.Byla jsem max.týden bez ATB.Je mi 20let,160cm,45kg.Mohly mé potíže způsobit nesnášenlivost nebo alergie na diklofenak?A případně zmírní mi obtíže Claritine?Předem děkuji za odpověď

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den Věro! Alergická reakce může provázet užívání jakéhokoli léku, tedy i Diclofenacu. Pokud by se jednalo o alergii (což bych viděla jako málo pravděpodobnou variantu), měly by příznaky po vysazení Diclofenacu odeznít.

Související dotazy

Alergie na léky
Dobrý den, mám vysoký TK 150/110 a zvětšenou LK srdeční,...
Leky na alergii a přibírání na váze
Dobrý den, mám alergii na plísně, peří, roztoče, jablka,...
Alergie na léky
Dobrý den, dlouhodobě užívám Citalon 20 mg 1 tbl. denně,...
Léky na alergii a astma
Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli léky ,které užívají...
Alergie na léky
Dobrý den, je možné nějakými testy zjistit na jaké...
Léky na alergii kontra léky na srdce
Dobrý den,mám prosbu.Beru lék na srdce Concor cor 5,půl...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Alergie na kravské mléko vs kasein

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi alergií na kravské mléko...

Alergie na kravské mléko, jaké výživné umělé mléko

Dobrý den, 4letý syn má alergii na kravské mléko, má nutrilon care, na jaké...

Alergie na kravskou a vaječnou bílkovinu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda existuje něco, po čem by se mi snížily...

Alergie na kravskou bilkovinu

Dobry den, mela bych na Vas dotaz. Mam 3 tydny stareho chlapecka,v patek...

Alergie na kuzi

Dobry den me dceri 7 let se objevily po tele pupinky ktere moc svedi na prvni...

Alergie na kypřící prášek

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je možné mít alergii na kypřící prášek.Vždy...

Alergie na laktózu

Dobrý den, zajímalo by mě, zda existuje speciální výživa pro osoby s alergií...

Alergie na latex

Jeste k dotazu#219359se chci zeptat jestli to nemuze byt ta vyrazka reakce alergicka...

Alergie na latex ??

Dobrý den, Před dvěma měsíci měl jsem sex s ochranou. Během sexu několik krát...

Alergie na latex (?)

Dobrý den,po prodělané trombóze mi gynekolog nedoporučil hormonální antikoncepci.Předevčírem...

Alergie na léky

Dobrý den, dlouhodobě užívám Citalon 20 mg 1 tbl. denně, minulý týden mi ho...

Alergie na léky

Dobrý den,musím dlouhodobě užívat jednu skupinu léků a skléků na každý lék této...

Alergie na léky

Jsem mírný astmatik, mám chron.záněty průdušek, léčím se na plicním. V souvislosti...

Alergie na léky

Dobrý den, mám vysoký TK 150/110 a zvětšenou LK srdeční, problém mám s léky,...

Alergie na léky

Dobrý den, je možné nějakými testy zjistit na jaké léky je dítě alergické? Dost...

Alergie na léky

Dobrý den,je možné,že člověk může dostat alergickou reakci až po 17náctém dnu...

Alergie na léky

Léčila jsem se na alergologii asi 15 let ale když jsem si v důchodu pořídila...

Alergie na léky

Leden 2016 operace anální píštěle a polypu. Mám alergii na spoustu věcí (celer,...

Alergie na léky

Dobrý den mám dotaz dostal jsem na žaludek Controloc do týdne po tom jsem mněl...

Alergie na léky

Dobrý den, léčím se s autoimuni toxickou tyreoiditidou prodělala jsem zánět...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na kořenu penisu


Bolest na hrudi


Vyšetření cév, srdce


Negativní těhotenský test


Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?


Ucpaný nos stále dokola


Pálení a řezání při močení, výtok, puchýřky na vagíně...


Biseptol


Tvarohovitý nález v pochve


Opakované kvasinkové infekce, opary na rtu a bolest dásní


Vložka v zubu


Žilní nedostatečnost


Preventan a antibiotika


Citalec 20 mg v těhotenství


Test na protilátky po antibiotikách


MUDr. Rudolf Sirota

Odborný lékař kožní

Černé lokty


HIV a darování spermatu


Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×