Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Alergie na penicilin a konzumace kyselého jídla

Léky Tom 8.12.2015

Dobrý den,
před časem jsem se léčil na angínu. Na samém konci léčby (zbývalo mi dobrat několik tablet Penicilinu) jsem začal cítit svědění kůže a tu jsem měl i oteklou (převážně ruce, kolena i další klouby). Navštívil jsem praktického lékaře, který mi přikázal zbytek tablet už nedobírat s tím, že jde pravděpodobně o alergickou reakci. Dostal jsem nějakou injekci a informaci, že napříště bych měl před touto alergií vždy lékaře varovat.
Nedávno jsem se po delší době léčil pro změnu se zánětem močového měchýře a lékárnice mě varovala, abych na konzumaci antibiotik Cotrimoxazol nejedl/nepil kyselé. Tato informace ale nebyla uvedena v příbalovém letáku a já si vzpomínám, že když jsem užíval Penicilin, hojně jsem pil čaj z trhaného červeného rybízu. Je možné, že by tuto alergickou reakci způsobila právě konzumace kyselého rybízového čaje? Bylo by v takovém případě možné Penicilin případně do budoucna zase užívat nebo je bezpečnější ho navždy vyloučit? Je možné nechat alergii na Penicilin nějak ověřit?
Díky!

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Penicilin je nejvhodnější užívat nalačno, současná konzumace kyselých potravin nebo nápoj...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Průjem po alergii na penicilin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně trávících...
Léčba cefalosporiny při alergii na penicilin
Dobrý den, objevila se u mě docela silná alergie...
Alergie na PNC, kojení
Dobrý den, dostala jsem antibiotika Amoksiklav, kojim...
Alergie na penicilin
Dobrý den. Jsem alergická na amoclen a amocyklav....
Svědění pokožky při jezení kyselého
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problém, který mám...
Alergie
Dobrý den, je mi 63 let. Již 40 let mám alergii na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Alergie na ovoce

Dobrý den, mám 7 měsíční dcerku a asi před měsícem jsem jí začala dávat pevnou...

Alergie na ovoce ??

Dobrý den asi před týdnem mně připojí daní ananasu začal pálit celý jazyk A...

Alergie na ozon?

Dobrý den, jsem alergička od narození (prach, pyl, roztoče), ale dlouho dobu...

Alergie na papriku

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jestli je možné být alergická...

Alergie na papriku (zvracení)

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat, zdali je možné mít alergii na...

Alergie na parfém

Dobrý den, na epikutánních testech mi byla zjištěna alergie na parfémovou...

Alergie na parfemaci kosmetiky

Dobrý den, nedávno mi můj dermatolog provedl epikutánní testy a zjistil alergii...

Alergie na penicilin

Dobrý den. Jsem alergická na amoclen a amocyklav. Moc jsem ATB v životě nepotřebovala...nyní...

Alergie na Penicilin


Alergie na penicilin

Dobrý den. Vzhledem k tomu, že mi byl z výtěru diagnostikován hemophilus influenza...

Alergie na penicillin

Dobrý den! Již týden beru penicillin na angínu, před 3 dny jsem měla velmi silnou...

Alergie na peří?

Dobrý den, můj 20ti měsíční syn se osypal na krku, zádech a trochu na hrudníčku...

Alergie na piercing

U piercingu se mi ihned po píchnutí udělala bulka, a ted po půl roce se objevila...

Alergie na plísně

Dborý den, byla mi zjištěna alergie na roztoče, plísně, jarní pyly, a některé...

Alergie na plísně

Dobrý den, byla mi zjištěna alergie na plísně. Ráda bych se zeptala zda to...

Alergie na PNC

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Je mi 32 let, první dceru jsem...

Alergie na PNC, kojení

Dobrý den, dostala jsem antibiotika Amoksiklav, kojim , už tedy pomalu prestavam,...

Alergie na poševní sekret

Dobrý den, přítel si nedávno stěžoval na bolest penisu při pohlavním styku....

Alergie na poševní sekret a sliny.

Dobrý den, můj přítel má po pohlavním styku na penisu drobné vyrážky, které...

Alergie na pot
