Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Angina

Uši, nos, krk michaela 31.1.2017

Dobrý den,
6tý den užívám antibiotika Penbene na angínu (hnisavou) je možné nakazit děti (6 let a 7 měsíců) nebo se mam stále držet stranou? Děkuji mockrát za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová


Dobrý den,
již po 3 dnech léčby antibiotiky byste neměla být infekční .Toto platí je-li samozřejmě dobrá citlivost bakterií na užívané antibiotikum- Vy to poznáte pokud Vám Penicilin anginu dobře zaléčil. Přenos všech infekcí dýchacích cest se děje vzduchem tzv.kapénkovou infekcí,tedy při každém akutním onemocnění je potřeba se chránit proti event.přenosu nákazy krytím úst nejlépe ústenkou.
S pozdravem M.V.

Související dotazy

Angina
Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana...
Angína
Dobrý den,dcera 9 let..od září opakovaně anginy 4x...
Angina
Dobry den, chci se zeptat mám anginu a antibiotika...
Angina
Dobrý den, odjel jsem na výlet do Barcelony a propukla...
Angina
Dobrý den, mám problém s angínami. Je mi 20 let a angínu...
Angína
Dobrý den, chci se zeptat zda mi byla správně diagnostikována...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Angína

Dobrý den, Od středy jsem měla bolesti v krku.. nateklé mandle a udělala...

Angína

Dobrý den, Je mi 16 let a od září 2010 jsem měl už 4x hnisavou angínu. Vždy...

Angína

Dobrý den. Už 5 dní beru antibiotika Augmentin, kvůli angíně. Na kontrolu mám...

Angina

dobry den chtela bych se zeptat bile cipy na madlich bolest pri polykani tepleta...

Angina

Dobrý den,jsem v 6tt a včera mi byla diagnostkovana angina. Dostala jsem penbene...

Angína

Dobrý den, trpím opakovanými angínami... před pěti lety jsem kvůli ní ležela...

Angína

Puchýřky vzadu na jazyku , vypouklé až bílé , bolest v krku , mam anginu , beru...

Angina

Dobrý den, moje šestiletá dcera před vánocema prodělala angínu, která se projevovala...

Angína

Dobrý den, už dva dny když polknu mě bolí v krku. Teploty mám jakž takž v pořádku...

Angina

Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho je nutné užívat amoksiklav 1g. Naordinoval...

Angina

Dobrý den, opakovaně mi zlatý stafylokok napadá mandle, způsobuje až 40 stupňové...

Angína

Dobrý den, před 6 dny mi byla diagnostikována angína. Lékař mi předepsal Penbene...

Angína

Dobrý den, dne 4.7. jsem dostala angínu se 40-ti stup. herečkami. Brala jsem...

Angina

Dobry den.Od kvetna trpim non stop bolesti,vetsi,ci mensi v krku (cerveny oblouk,cipek,zadni...

Angína


Angina

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mam anginu a lekařka mi předepsala ospen 1000....

Angina

Dobry den Pred mesicem jsem prodelal anginu,teploty byli az 40,1,nemohl jsem...

Angína

Dobrý den, je mi 16 let a potřebovala bych poradit.V neděli večer jsem teplotu...

Angina

Dobrý den, před 14dny jsem dostala rýmu, po týdnu se přidala bolest v krku a...

Angína

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je na angínu lepší studené nebo spíše...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest zápěstí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už je to delší dobu co mě bolí zápěstí. Příznaky...

Anální sex, rizika

Poslal jsem zde screenshot příspěvku jednoho gaye v jedné poradně a zajímalo...

Je Norethisteron nebezpečný, když mám křečové žíly?


Gynprodyl a gynekologické krvácení

Dobry den, je mi 23 let, s manzelem se snazime o miminko. Brala jsem ha 1 rok,...

Asymetrie břicha

Dobrý den v Září 2016 Jsem podstoupil operaci břišní kýly.Před operací jsem...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Srostlý žalud s předkožkou

Dobrý den, mám cca 2mm srostlou předkožku s žaludem. Vůbec nevím co s tím...

Zánět ledvin

Mé mamince byla určena diagnoza zánět ledvin. užívá antibiotika po 12h. Mám...

Bolest v krku


Správný skus

Dobrý den, Můžu si sám zjistit, jestli mám správný skus? Nebo to zjistím pouze...

Bulka na nártu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na levé noze pod malíčkem na nártu mi vyrostla...

Spalničky

Dobrý den, máme dítě ve věku 1,5 roku a za měsíc by mělo být očkováno poprvé...

Špinění před menstruací

Dobrý den. S přítelem se snažíme skoro už rok o miminko a nedaří se nám. Myslím...

Svědění v pochvě po spermatu

Dobrý den, s přítelem máme problém, že pokud do mě ejakuluje, pociťuji nepříjemné...

Hormonální antikoncepce

Dobrý den, mám zavedené nehormonální nitroděložní tělísko GyneFix druhým rokem....

Moč.infekce

Dobrý den, od mládí se potýkám s častými záněty močových cest a gynekologickými...

Praskání předkožky

Dobrý den, asi tři měsíce mám problém s praskáním kůže na předkožce a tím pádem...

ATB+paralen

Dobrý den, mohu k anitibiotikám V-Penicilin 1,2 mega biotika užívat paralen?...

Nejasné průjmy

Dobrý den několik dní po ránu mívám průjem.Je to i přes den.Častý pálení žáhy.léčil...

Bolest v uchu
