Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antibiotika v těhotenství

Gynekologie Tereza 13.8.2016

Dobry den,
Obracim se na vas s prosbou o radu. 11.8. Jsem byla u sveho gynekolaga se slabsi bolesti v podbřišku. Obcas me tam dole zasvedilo, ale nic co by stalo za zmínku. Bez teplot. Vytok bily, par krat se stalo, ze byl nazloutly. Doktor mi oznamil, ze to bude nejspis zanet dělohy. Dodal, ze deloha je hodne nahore. S muzem se snazime o miminko. V ten den, co jsem byla u doktora by to byl 9 den těhotenství, podle ovulace. Doktor mi nasadil macmiror complex 500 a xorimax 500mg. Vzhledem k tomu, ze se necitim zle me trapi myslenka, zda nezabijim neukoncuji maly zivutek...prasky beru 2. Den. Moje otazka zni, muze plod prezit? Delam spravne, ze do sebe cpu antb ikdyz se citim dobre? Moc dekuji za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pokud je zánět dělohy, je třeba nasadit léčbu. Při zánětu děložní sliznice se vajíčko nemůže uchytit. Je větší pravděpodobnost, že k otěhotnění nedošlo. Na druhé straně ale jsou případy žen, které braly antibiotika z důvodu jiného onemocnění a těhotenství pokračovalo bez problému dál. Rozhodně je důležité, aby jste v léčbě nadále pokračovala. U gynekologického zánětu se můžete celkově cítit dobře. Bude-li vše v pořádku a plod bude zdravý, bude se vyvíjet dál. Nebude-li zánět vyléčen, nemůže ani plod přežít. Při kontrole Vám gynekolog řekne, jak se těhotenství vyvíjí, zda jste či nejste těhotná. Kdyby se nezadařilo, můžete se pokusit otěhotnět až budete zase zdravá. Vše bude, jak má být.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Antibiotika v počátku těhotenství
Beru 5.dnem antibiotika Klacid SR, dnes jsem si udelala...
Antibiotika
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho zůstávají v těle...
Ofloxacin v těhotenství
Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství, mám to čerstvě...
Syfilis v těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat k podané odpovědi...
Těhotenství?
Dobrý den, pane doktore nebo paní doktorko. Chtěla...
Nepotvrzené těhotenství
Dobrý den . Byla jsem pokousana cizím psem a tak mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ANTIbiotika v těhotenství

Jsme v sedmím týdnu těhotenství a jelikož mám angínu předepsala mi loékařka...

Antibiotika v těhotenství

Prosím, mám dotaz. Jsem ve 35.týdnu těhotenství a lékař mi předepsal Klacid....

Antibiotika v těhotenství

Dobry den, mam dotaz ohledne uzivani atb v tehotenstvi (jsem v 7.tt) a na zanet...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, dnes jsem zjistila že jsem těhotná, ale už měsíc se líčím ze zánětu...

Antibiotika v těhotenství

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala na užívání antibiotik v těhotenství....

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, Jsem v 25. tt s byla mi zjištěna E coli v koncentraci 10 na 6. Nasazeny...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co na kašel, už jsem využívala sirup STODAL,...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se Vás optat, zda můžu užívat antibiotika v těhotenství....

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, již nějaký čas se s manželem snažíme o miminko. Bohužel jsem momentálně...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, Jsem v 25. tt s byla mi zjištěna E coli v moči, v koncentraci 10...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den.Mám velkou prozbičku. Jsem v 8 týdnu těhotenství. Už dva týdny bojuji...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den,jsem ve 14.týdnu těhotenství a prodělala jsem zánět středního ucha.Na...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem ve 13tt v sobotu jsem byla na pohotovosti...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8 týdnu těhotenství a před týdnem mi lékař nasadil antibiotika...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, dcera je ve 28. týdnu těhotenství. Nyní pro vysokou sedimentaci...

Antibiotika v tehotenstvi

dobrý den, jsem ve 31 týdnu těhotenství, už 6 den mám bolesti v krku, bez teplot,...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jestli jsou vhodné antibiotika v těhotenství.Jsem...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den,jsem v 6.týdnu těhotenství a ve 4.týdnu jsem brala antibiotikum Amoclen,bohužel...

Antibiotika v tehotenstvi

Dobry den,pane doktore,v 18 tydnu jsem prodelala anginu,dostala jsem antibi.penbene...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, Nedávno jsem dobrala antibiotikum OSPEN 1500 na angínu, ale nevěděla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest lýtkového svalu

Dobrý den,byl jsem včera u svého obvodního lékaře který mě posla navyšetření...

Bolest zubu, ucha, hlavy

Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. Už několik dní...

Tlak v lícní kosti

Dobrý den paní doktorko, prosím o radu. Na začátku ledna jsem byla u své zubařky...

Streptokok v krku


Streptokok v pochvě a sex

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka v pochvě, který se prý neléčí. Je to...

Délka neschopenky po operaci karpálního tunelu

Dobrý den, jsem 5 týdnů po operaci karpálnního tunelu. Chodím na rehabilitace....

Brnění špičky jazyka

Dobry den, priblizne pred tydnem me zacala brnet spicka jazyka, ze zacatku...

Bouličky varlat

Dobrý den, už dlouho, co si pamatuji 2roky určitě mám u varlat takově dvě bouličky,...

Zoloft a nástup účinku

Dobry den, beru lek zoloft 50mg jiz druhym tydnem (dnes je to 14 dnu). Zacal...

Popraskané koutky úst

Dobrý den, už asi dva týdny mám popraskané koutky u pusy, a poslední tři dny...

Bolest pod okem

Dobrý den! Asi třetí den mě trápí takový váleček který je asi 1cm dlouhy....

Tetanovka + alkohol

Dobry den, byla jsem na přeočkování tetanu v 9 hodin ráno.Večer jsem vypila...

Zlomenina prstu u nohy

Dobrý den, Před měsícem jsem si zlomila prsteníček u nohy měla jsem ho zlomený...

Nežádoucí účinek léku Nebilet

Dobrý deň Chcel by som sa informovať či môže spôsobovať liek nebilet 5 mg beriem...

Píchání v hlavě s...

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz, vím,že identifikace příčiny není pres...

Dědičná mrtvice?

Dobrý den. U dědy i babičky (matčina strana) se vyskytla mozková mrtvice. Mohli...

Ekzém v uchu

Dobrý den, trápí mě vracející se velmi intenzivní svědění v obou uších. Praktická...

Epilepsie a tiky

Dobrý den, můj 8-letý syn má zhruba 2 měsíce tiky. Nejdříve začal mrkat, poté...

Dušnost

Dobrý den, už tři týdny se mi špatně dýchá. Dušnost přetrvává celé dny a někdy...

Špinění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V říjnu jsem vysadila HA. Vše bylo v pořádku...

Reklama
Zavřít