Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antibiotika v těhotenství

Gynekologie dagmar . 18.2.2009 redakce uLékaře

Prosím o uvedení antibiotik, které lze užívat bez rizika pro plod v těhotenství? Vím, že nelze tetracycliny, ale co cefalosporiny nebo makrolidová antibiotika, jako např. Azythromycin nebo Klacid?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, lze užívat peniciliny, cefalosporiny I. a II.generace, linkosamidy (ale ty se nepoužívají ambulantně). Makrolidy lze podávat od druhého trimestru, hlavně vyšší generace (roxithromycin, ten je indikovaný pro terapii toxoplazmózy v těhotenství), z chemoterapeutik nitrofurantoin. Pozn.Pokud je to nezbytně nutné, lze podat jakékoli antibiotikum - platí, že život ženy má absolutní přednost. Také lze v odůvodněných (!) případech podat i antibiotika pro plod potenciálně riziková. Vždy se zvažuje přínos podání ATB ku riziku pro plod.

Související dotazy

Antibiotika v počátku těhotenství
Beru 5.dnem antibiotika Klacid SR, dnes jsem si udelala...
Antibiotika
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho zůstávají v těle...
Ofloxacin v těhotenství
Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství, mám to čerstvě...
Syfilis v těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat k podané odpovědi...
Těhotenství?
Dobrý den, pane doktore nebo paní doktorko. Chtěla...
Nepotvrzené těhotenství
Dobrý den . Byla jsem pokousana cizím psem a tak mi...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antibiotika u dětí

Dobrý den, ráda bych znala váš názor pro srovnání. Můj dvouletý syn měl za posledního...

Antibiotika u kojících matek

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na vliv antibiotik na dítě u kojících matek....

Antibiotika u novorozence

Dobrý den. Máme 4týdeního syna a dostal vysoké horečky 39.3 po poradě s lékařem...

Antibiotika užívání

Dobrý den, byla mi předepsána 2 ATB- Amoxicilin a Metronidazol. Můj zubař...

Antibiotika v kominaci s alkoholem

Dobrý den beru prášky antibiotika měl sem virový krk takže asi něco jako...

Antibiotika v počátku inkubační doby

Dobrý den, mám na Vás dotaz - je léčba nemoci účinnější, pokud jsou nasazena...

Antibiotika v počátku těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat a účinky antibiotik v případném počátku těhotenství....

Antibiotika v počátku těhotenství

Beru 5.dnem antibiotika Klacid SR, dnes jsem si udelala tehotensky test a byl...

Antibiotika v práci


Antibiotika v prvnim tydnu

Dobry den, s prvnimi sedmi pilulkami HA (uzivam Femoden) jsem zaroven uzivala...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8tt těhotenství a mám zánět horních cest dýchacích. Doktorka...

Antibiotika v těhotenství


Antibiotika v tehotenstvi

Dobry den,od listopadu jsem trpela na zanet mocovych cest zpusobenou bakterii...

ANTIbiotika v těhotenství

Jsme v sedmím týdnu těhotenství a jelikož mám angínu předepsala mi loékařka...

Antibiotika v těhotenství

Prosím, mám dotaz. Jsem ve 35.týdnu těhotenství a lékař mi předepsal Klacid....

Antibiotika v těhotenství

Dobry den, mam dotaz ohledne uzivani atb v tehotenstvi (jsem v 7.tt) a na zanet...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, dnes jsem zjistila že jsem těhotná, ale už měsíc se líčím ze zánětu...

Antibiotika v těhotenství

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala na užívání antibiotik v těhotenství....

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, Jsem v 25. tt s byla mi zjištěna E coli v koncentraci 10 na 6. Nasazeny...

Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co na kašel, už jsem využívala sirup STODAL,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×