Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antikoncepce

Antikoncepce Michaela 2.5.2017

Smím po chirurgickém zákroku nebo po katetrizaci defektu septa síní a komor užívat hormonální antikoncepci? Nebo je nutné užívání přerušit pouze v době operace?

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček


Dobrý den, slečno Michaelo. Obecně je vhodné hormonální antikoncepci před chir. výkony vysadit, vzhledem k tomu, že její užívání přispívá k riziku trombózy. Ale významné je to hlavně u "větších" operací, u kterých je toto riziko vyšší (což nekomplikovaný katetrizační zákrok není). Stav po uzávěru defektu není sám o sobě překážkou v užívání antikoncepce.

Související dotazy

Antikoncepce
Dobrý den, Beru antikoncepci lyndinette a brala jsem...
Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Antikoncepce
Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat na vhodnou antikoncepci....
Antikoncepce
Je možné brát antikoncepci, běžně dostávat menstruaci...
Antikoncepce
Dobrý den, vím že antikoncepce je aby jsme neotěhotněli...
ANTIKONCEPCE
Dobrý den, minulý týden jsem dokončila poslední balení...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce

Dobrý den. S přítelkyní jsme měli dnes pohlavní styk s kondomem, který ale bohužel...

Antikoncepce

chtěla jsem se zeptat, necelý měsíc beru prášky Cilest. Včera jsem zapomněla...

Antikoncepce

Dobrý den.Chtel bych se zeptat : Moje přítelkyně začala asi před týdnem používat...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli existuje nějaká antikoncepce nebo...

Antikoncepce

Dobrý den, bohužel se mi sešlo několik věcí a potřebovala bych poradit, moje...

Antikoncepce

Dobrý den,beru antikoncepci Minerva a zajímalo by mě,jestli během sedmi denní...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má vliv HA na vysoký krevní tlak. Antikoncepci...

Antikoncepce

Dobry vecer chtela bych se zeptat,pred 2 dnema jsem mnela se svym pritelem nechranenej...

Antikoncepce

Dobrý den, prosím vás mohu otěhotnit po pauze kdy mám menstruaci a nebrala jsem...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné otěhotnět i přes to že beru antikoncepci...

Antikoncepce

Dobrý den. Mám začít užívat Norethisteron kvůli dovolené u more. Užívat ho budu...

Antikoncepce

Dobrý den. Mám takový problém. Je mi 50 let. Od svých 18 let beru antikoncepci....

Antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych nutně vaší radu:) užívám antikoncepci Lindynette20...

Antikoncepce

Dobrý den. Chci se zeptat jestli je velke riziko otěhotnění jestliže přítelkyně...

Antikoncepce

Dobrý den,pane doktore, obracím se na Vás s prosbou,zda při těchto výsledcích...

Antikoncepce

Dobrý den, v minulosti, tj. cca před dvěma lety jsem přestala po roce užívání...

Antikoncepce

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je možno se bát otěhotnění když se vaginálně...

Antikoncepce

Dobrý den. Mám dva dotazy ohledně HA. Užívám Mistra. Můj gynekolog mi řekl,...

Antikoncepce

Dobrý den,mám dotaz ohledně antikoncepce Lindynette. Začala jsem ji užívat před...

Antikoncepce

Chtěla bych se zeptat, zda není možné otěhotnění, když jsem asi 8 dní před 7denní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alkohol a normix


PMS (?) a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem,...

Zvýšené jaterní testy

Dobry den z krve mi byly zjisteny vysoke jaterni testy alt 2,7 ast 1,1 ggm 3,5...

Zjištění těhotenství

Dobrý den, den po skončení menstruace jsem měla nechráněný pohlavní styk, kdy...

Těhotenská cukrovka po porodu

Dobrý den,měla jsem těhotenskou cukrovku v obou těhotenstvích-vždy zvýšená hodnota...

Bouličky na stydkém pysku


Bílé tečky na penisu

Dobry den je mi 15 pohlavni styk jsem nemnel a asi pred dvema lety se mi na...

Otoky po těle

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat na názor.Již zhruba půl roku mám velké problémy...

Kožní problém

Dobrý den, 14.5 jsem byl na vypalovani bradavic na nohou.. 18.5 jsem byl na...

Bolest břicha

Dobrý den,dnes ráno jsem se vzbudila a chytla mě nechutná bolest žaludku která...

Hučení v uších


Zvýšená teplota ze stresu?

Dobrý den, mám již několik týdnů zvýšenou teplotu, v posledních měsících jsem...

Brnění rukou, vícečetná diskopatie, úzkost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Od května mě téměř každou noc...

Snížená hodnota trombocytů v krvi a zvýšené MPV


Uspání při ošetření zubu

Mam silenej strach z vrtani zubu.U zubaare jsem nebyl spoustu let a uz jen...

Bolest pod žebry


Zubní náhrada úplná

Zhotovená totální horní zubní náhrada, kterou užívám 2 měsíce mi připadá velmi...

Augmentin

Dobrý den mam karcinom prostaty a pred operaci užívam augmentin na zánět po...

Střevní obtíže

Dobrý den, je mi 56 let a už druhý týden mám problémy zřejmě se střevem nebo...

Plíseň na jazyku

Dobrý den, mám žlutý jazyk a chci se zeptat jestli to může být z kouření, když...

Reklama