Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Antikoncepce

Kateřina 7.8.2018

Dobrý den. Moc Vás prosím o radu. Je mi 28 let. V dospívání jsem měla velmi nepravidelnou menstruaci, což doktorka vyřešila nasazením antikoncepce. Brala jsem ji 10 let. Po vysazení se MS 2x dostavila, pak následovala vyvolávací injekce. V dalším cyklu MS po 21, pak po 42 dnech. Pro úpravu nasazen Duphaston 16-25 DC. MS po 34 dnech, poté opět vyvolávací injekce a úprava Duphastonu 11-25 DC. MS až po 38 dnech. Proto přidán Neofollin 17 DC. Od té doby MS pravidelná po 28 dnech. Co se týče ovulace, kolem 20 DC mě pobolívají vaječníky, ale na ovu testech je pouze slabá čárka ( BT rozhazují léky). Doktorka chce s léčbou pokračovat další 3 měsíce. Ví, že se od vysazení antikoncepce ( téměř rok) snažíme o početí. Chtěla jsem Vás poprosit o názor, zda je při takto nasazených lécích možné otěhotnět. Všude na internetu se dočítám, že Duphaston může ovulaci blokovat. Myslíte si, že při takové léčbě je vhodné zkusit ovulaci podpořit bylinnými přípravky ( drmek, Gynex...)?Moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři v oboru gynekologie, který vám zodpoví, čekejte ještě jeden e-mail. Bylinnými přípravky chybu neuděláte, ale nečekejte od nich nic mimořádného. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobry den pani doktorka postupuje spravne neni to jen úprava
cyklu co mate po vysazeni antikoncepce ale muze to byt i příprava na plánovanou graviditu. Za lokovatloceti uzete temi leky tehdy pokud je budete brat kontinuálně ale ne jen sekvenční v určitou doporučenou dobu. Jen se mi zda ze ovulace je poněkud pozdeji pokud je 20 den cyklu- prece jen pak sekreci fáze po ovulaci neni asi moc dlouhá- idealni bude se domluvit na folikulometrii a nespolehat na ovulacni testy ty jsou orientační.
Drzim palce at vse dobre dopadne
Preji hezky den
MUDr Ludek Fiala MBA

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Antikoncepce
Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat na vhodnou antikoncepci....
Antikoncepce
Dobrý den. Do teď jsem brala antikoncepci chloe v dlouhých...
Antikoncepce
Je možné brát antikoncepci, běžně dostávat menstruaci...
Antikoncepce
Dobrý den, vím že antikoncepce je aby jsme neotěhotněli...
Antikoncepce
Dobrý den. Užívala jsem asi dva nebo tři roky antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce

Dobrý deň, chcela by som sa u vás informovať, resp. ak mi budete vedieť poradiť....

Antikoncepce

Dobry den,mam dotaz jsem totiz minuly tyden vypila prasek jeden navic myslela...

Antikoncepce

Dobry den, chci se zeptat.. Beru uz rok HA Lunafein, nikdy se zadne problemy...

Antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce. Tento měsíc (ve třetím týdnu) jsem...

Antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych se zeptat .... byla jsem dost zmatená a dobrala...

Antikoncepce

Dobrý den Chtěla by jsem se zeptat jak je to když přecházím z antikoncepce...

Antikoncepce

Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem se zánětu zbavila pomocí brusinek a urologických...

Antikoncepce

Dobrý den, objevil se u mě problém...je mi 28 od 16 let bere antikoncepci, tj...

Antikoncepce

Dobrý den, Je pravda že antikoncepce zvětšuje prsa? Je na to speciální antikoncepce...

Antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci teprve třetí měsíc a pokaždé bylo vše v pořádku....

Antikoncepce

Dobrý den,můžu mít pohl. sex bez kondomu a bez jakékoli ochrany hned druhý den...

Antikoncepce

Dobrý den, nedávno jsem přešla z antikoncepce Diane 35 na Bonadea. Ačkoliv...

Antikoncepce

Dobry den, chtela bych se zeptat zda ma vliv na antikoncepci jina zeme s casovym...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych -Vás požádat o radu. Užívala jsem šest měsíců antikoncepci...

Antikoncepce

Dobry den,prosim o radu, ohledne antikoncepce.Porod cisarskym rezem 2006,zastaveni...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, zda vadí, když jsem si antikoncepci...

ANTIKONCEPCE

Dobrý den, ve 3 týdnu jsem zapomněla prášek, beru je v 10 večer a v pátek ráno...

Antikoncepce

Dobrý večer.Ještě jsem se chtěla optat, gynekolog mi nakonec předepsal místo...

Antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Katya, je mi 17 let. První prášek si beru každou...

Antikoncepce

OPRAVA PARDÓN!!! Dobrý den, mám dotaz začala jsem brát poprvé hormonální antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestive bradavky

Dobry den, po posledni MS jsem vysadila svoji antikoncepci. Jiz nekolik dni...

Nafouklé břicho

Dobrý den, moje dcera má neustále opravdu hodně nafouklé břicho. Prošly jsme...

Onemocnění vulvy u dítěte

Dobrý den, dnes jsem si vsimla u dcery 3 roky, že se jí na postevacku po ohrnuti...

Bílé flíčky na opálené kůži - pityriasis versicolor

Dobrý den, V létě jsem se vrátil z chorvatska, kde mi na určitých místech zůstaly...

Horečka po aplikaci Priorixu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na reakci po očkování druhou dávkou Priorixu,...

HELICID 20 mg

Dobrý den, prosím o vysvětlení. Moje dcera (16) měla po hospitalizaci v TN...

Polyp na děložním hrdle

Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz. Zjistili mi polyp na děložním hrdle....

Dysplazie děložního hrdla

Dobrý den, v březnové cytologii mi vyšel výsledek ASC-H nelze vyloučit HSIL....

Pravé oko větší než levé

Dobrý den, během posledních 5 měsíců jsem si všimla, že mám pravé oko větší...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Neprokrvování rukou

Dobrý den, chci se zeptat na radu co mám dělat, když se mi při spánku neprokrvují...

Infarkt a částečný invalidní důchod


Zácpa u kojence

Dobrý den, Mám doma tříměsíční miminko, které je plně na UM. Už hrozně dlouho...

Vysoký tlak krevní


Bolesti kolenního kloubu


Rakovina jícnu

Dobrý den, mám dotaz ohledně operace rakoviny jícnu. Včera byla moje babička...

Každodení motání hlavy spojené s pocity na omdlen

Dobrý den, nikdy jsem se u psychiatra neléčila, ale jsem k jednomu specialistovi...

Brnění prstů


Hlen ve stolici

Dobry den, uz skoro tri roky mam travici problemy - nadymani, nepravidelna...

Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Zavřít reklamu