Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antikoncepce

Antikoncepce Barbora 6.10.2019

: Dobry den, chtela bych se zeptat prosím beru antikoncepci už 2 rokem akorat jdem vzdy měla 21 A poté pauzu mensturaci dostanu většinou až 3-4 den s 7 den jsem si brala prášek užívám antikoncepci khallisima ale jelikož byl výpadek dala mi paní z lékárny antikoncepci minisiston u této antikoncepce jsem zjistila ze prášek si mám dat až 8 den takže nyní dobiram už 2 platicko s tím ze si ji davam 8 den ale měla jsem pohlavní styk nechráněný a podle kalendáře v poslední plodný den tedy 1.10, také 9.9 jsem dobrala atb na střevní bakterii a mensturaci jsem měla od 16-22.9 take antikoncepci neberu oresne na čas mám ji užívat v 18:00 nekdy si ji vezmu v čas nekdy až o 6-7hod déle chtela bych se zeptat zdali to hodně vadí ze jsem místo 7 dne zacela brát antikoncepci až 8 den a měla jsem nechráněný pohlavní styk a ze antikoncepci neberu přesně danou hodinu vzdy
Předem Vám mnohokrát dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, hormonální antikoncepci (HAK) je třeba brát pravidelně. Při vícehodinovém posunu by se mohlo stát, že bude neúčinná. Pokud k nepravidelnosti braní HAK přidáme i změnu v menstruačním kalendáři, tedy posun zahájení dalšího braní po 7 denní pauze (od 8. dne, dříve od 7. dne) je tu riziko a nelze možnost otěhotnění vyloučit, i když je to spíše nepravděpodobné. Doporučuji po 14 dnech od pohlavního styku si udělat těhotenský test. Popř. navštivte svého gynekologa. Jinak HAK užívejte dle doporučení. Není vhodné střídat stejnou antikoncepci od různých výrobců pro možné odchylky v působení. V případě, že je změna v HAK, je třeba během prvního menstruačního cyklu pro zabránění nechtěného otěhotnění používat při pohlavním styku ještě např. i ochranu či jinou antikoncepční metodu.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Antikoncepce
Dobrý den. Do teď jsem brala antikoncepci chloe v dlouhých...
Antikoncepce
Dobrý den, vím že antikoncepce je aby jsme neotěhotněli...
Antikoncepce
Je možné brát antikoncepci, běžně dostávat menstruaci...
Antikoncepce..
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli pravidelně...
Antikoncepce
Dobrý den, již před rokem jsem si zašla pro antikoncepci,...
Antikoncepce
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda je pravda, že...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Pokud jsem chtěla posunout menstruační cyklus...

Antikoncepce

Dobrý den, změnila jsem si antikoncepci z Jangee 0,02mg/3mg na Mistra 2mg/0,03mg,...

Antikoncepce

Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně antikoncepce. Omylem jsem si vzala 2...

Antikoncepce

Dobrý den moje nová přitelkyně užívá už asi dva roky vysokohormonální antikoncepci...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné,aby mi antikoncepce Triregol...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když užívám antikoncepci (Belara) přes rok...

Antikoncepce

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Užívám hormonální antikoncepci každý...

Antikoncepce

Dobrý den, dnes jsem po 7-mi denní pauze a mám si vzít prášek, jenž jsem z vesnice...

Antikoncepce

Dobrý den, mám na Vás takový menší dotaz, dostala jsem zánět žil na levé noze,...

Antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat na problém ohledně vynechání...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Pokud jsem chtěla posunout menstruační cyklus...

Antikoncepce

Dobrý den, mám na vás prosbu užívám HA Lidndynette 20 a na kožním mi předepsali...

Antikoncepce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda současné užívání Candibene tablet 100mg...

Antikoncepce

Dobrý den, v srpnu 2015 se mi narodil syn, jelikož byl a je stále kojen po období...

Antikoncepce

Dobrý den, dnes mi byla vyndáno nitroděložní tělísko Jaydess a začala jsem brát...

Antikoncepce

Dobrý den chci se zeptat beru antikoncepci asi 3 měsíce , teď asi při 10 tém...

Antikoncepce

Dobrý den, beru první měsíc antikoncepci Marvelon.Začala jsem 17.2 a skončila...

Antikoncepce

Dobrý den, začala jsem užívat HA (Flaya) má na antikoncepci nějak vliv vitamin...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli když pravidelně beru prášky, je potřeba...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali je možné, že i po užívání HA Azalia,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na vaječníku a hormonální antikoncepce

Dobrý den, moje gynekoložka mi před 2 týdny zjistila cystu na vaječníku 8 cm...

Třes prstů na levé ruce

Dobrý den,je mi 30 a už asi od 20 pozoruju třes prstů na levé ruce(prsty na...

Zvýšené CRP

Dobrý den, moje dcera trpí vleklým stěhovavým zánětem. Vyšetřením na gynekologii,...

Kašel

Dobrý den, mám 74 letou maminku. Trpí kašlem, který je jak jsem si nyní všimla...

Boule v třísle - uzlina/kýla?


Modřiny


Pálení na plicích, pálení žáhy bolesti ramen a rukou, bolest zubu

Dobrý den.. Už nějakou dobu mě pálí na plicích, v rukach mi jde jakoby studený...

Stresový vřed žaludku

Dobrý den, v průběhu října a listopadu tohoto roku jsem z důvodu nevysvětlitelného,...

Anti TPO

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co to znamená mít vysoké anti TPO. Dnes...

Černé tečky v ústech

Dobrý den. Byl jsem asi před 3 dni u zubaře na opravě zubů.za dva dny se mi...

Piha na penisu

Dobrý den před cca 3 měsíci se udělala piha na penisu (myslím si že je to piha)...

Délka vs. šířka penisu

Zdravím.. Ne ze bych mel velky problem se svym penisem.. Ale zeptam se. Muj...

Redukce parenchymu ledviny

Dobrý den, při preventivní sonografické prohlídce mi byl zjištěn na obou ledvinách...

Foraminostenoza a spondyloza-vysvětlení.


Neurontin (gabapentin) a slunění

Dobrý den, užívám lék Neurontin na neuropatickou bolest zad 300 mg třikrát...

Bílý vodnatý výtok z pochvy

Dobry den, bude mi 16 let, uz delší dobu mě trápí bílý výtok z pochvy a posledni...

Endometrióza

Dobry den,chtela bych se zeptat,mam mesic po laparoskopii kde mi byla odstranena...

Kůli tomu,že měl nádor ho nemůže 5 let zařadit na transplantační listinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat tatínek má chopn fev1 36 procent.Byl zarazen...

Nadměrné slinění

prosím vas byla jsem vyšetře na tolika lékaři a nikdo mi nepomohl...od března...

Vyšetření emg

Dobrý den, prosím o radu. Měla jsem vyšetření rukou přístrojem emg, neboť mi...

Reklama
Zavřít