Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antikoncepce hormonální

Gynekologie Vendula 9.2.2018

Dobrý den. Zvažuji zavedení nitroděložního tělíska. Dosud jsem užívala hormonální antikoncepci, ale rozhodla jsem se ji vysadit. Důvodem je hlavně to, že jsem pořád hrozně unavená a moje tělo zadržuje vodu. Nic mi nepomáhá a doufam, že vysazení HA mi pomůže. Teď se rozhoduji mezi nehormonalnim a hormonalnim teliskem. Zajímá mě, jestli hormony v tělísku take ovlivňuji tělo a metabolismus jako HA. Jelikož moje tělo zadržuje vodu v dolní části, nejsem se svoji postavou spokojená a necitim se dobře. Chci se přebytečné vody zbavit a v tom mi doufam pomůže vysazení HA. Zároveň mám trochu obavy,že po zavedení hormonalniho teliska by se mi tyto problémy vratily. Především se chci cítit přirozeně a nebýt tolik ovlivněna hormony, ale nehormonalni telisko má tolik negativ, že se toho trochu bojím.
Předem děkuji za názor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš gynekolog vám doporučí nejvhodnější antikoncepci, se kterou má dobrou zkušenost. Dnes se preferují hormonální tělíska, neboť nehormonální mají jen mechanickou ochranu a ta je ne vždy dostačující. Zadržování vody po antikoncepci může být, ale zase tomu nepřikládejte až tak velký význam. Nikde není řečeno, že po úplném vysazení hormonů se vám postava změní. I normální cyklus ženy je ovlivňován hormonálně a pokud k tomu máte predispozici, tak to vysazením hormonální antikoncepce nevyřešíte. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážená paní,
nemusíte se Mireny obávat, hormonální účinek je převážně v dutině děložní a pacientky které ji mají příbytek váhy nepozorují.
Příjemný den

Související dotazy

Tromboza u užívání hormonální antikoncepce
Dobrý den, všude se píše, že hormonální antikoncepce...
Hormonální antikoncepce
Dobrý den, mám zavedené nehormonální nitroděložní...
Hormonální antikoncepce
Dobrý večer, druhým rokem beru antikoncepci Foxinette...
Užívání hormonální antikoncepce
Dobry den, Začala jsem brát antikoncepci Emona, omylem...
Hormonální antikoncepce
Dobrý den, nyní beru HA a zítra dobírám poslední prášek,...
Hormonální antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik let mohu užívat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepce Evra

Dobry den, uz 3,5 roku uzivam antikoncepci Evra. Muj den vymeny je streda. Uzivam...

Antikoncepce Evra

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Začala jsem brát hormonální antikoncepci Evra (naplást)....

Antikoncepce Evra

Dobry den, je mi 20 let, pouzivam antikoncepcni naplasti EVRA, muj den vymeny...

Antikoncepce Evra a Adipex

Gynekoložka mi řekla,že právě se Adipex nesmí používat zároveň s Evrou. Že snižuje...

Antikoncepce Evra nebo Yaz?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, která z těchto antikoncepcí je celkově šetrnější...

Antikoncepce fosinette a antibiotika penbene 1500 000

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli antibiotika penbene 1 500 000 ovlivňují...

Antikoncepce Foxinette Neo a Duomox 1000

Dobrý den, antikoncepci užívám již 7 let, vždycky bez problémů a opomenutí....

Antikoncepce Gravitstat 125

Dobrý den,měla bych dotaz.Používám antikoncepci Gravistat 125, ale vůbec mi...

Antikoncepce Gravitstat 125

Dobrý den,chtěla bych poradit antikoncepci, po které se hodně moc nepřibírá....

Antikoncepce Harmonet

Dobrý den, kolem 2 let beru antikoncepci harmonet. Asi před 2 měsíci jsem měnila...

Antikoncepce chloe

Dobrý den, již druhým rokem beru antikoncepci chloe. Začala jsem ji brát kvůli...

Antikoncepce chloe

dobrý dn chtěla bych se zeptat, když jsem po menstruaci si zapomněla vzít ctvrtý...

Antikoncepce Chloe

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na tento druh Ha Chloe, dneska jsem byla u...

Antikoncepce Chloe

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s oddálením menstruace u antikoncepce...

Antikoncepce Chloe

Dobrý den, ráda bych se zeptala za jak dlouho začne účinkovat antikoncepce (Chloe)...

Antikoncepce chloe

Dobrý den,mám takový dotaz,24.3. jsem dobrala žluté prášky atikoncepce chloe...

Antikoncepce Chloe

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, beru antikoncepci jen kvůli pleti. Vadí, když...

Antikoncepce Chloe

Dobrý den, chci se zeptat. Užívala jsem antikoncepci Chloe byla jsem s ní velice...

Antikoncepce Chloe a antibiotika Biseptol 480

Chtěla bych se zeptat, používám antikoncepci Chloe a měla jsem zánět močového...

Antikoncepce Chloe a antibiotika Sumamed 500mg

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc ovlivňují třídenní antibiotika Sumamed...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hlienovita stolica

Moj problem zacal asi pred troma styroma dnami ked som zacal mat problem so...

Vakcíny na pylovou aleggii

Dobrý den, 20 let se léčím na pylovou alergii - Zyrtec. obtíže mám po celé...

Řídká(kašovitá) stolice

Dobrý den.Mužete poradit trpím ranním průjmem nebo kašovitou stolicí stolice...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Bolest břicha po porodu na pravé straně nad jizvou a výše

Dobrý den pane doktore.Jsem již 5 měsíců po porodu císařským řezem a stále přibližně...

Nález na játrech

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mé maminky (63let). Již delší dobu má...

Vyrážka na šourku

Dobrý den, manžel se stydí jít k lékaři, proto se chci zeptat touto cestou....

Varixy a displazie

Dobrý den, můj gynekolog mi doporučil císařský řez z důvodu rozsáhlých varixů...

Endoskopie

dobry den dnes jsem byl na totalni kolonoskopii a endoskopii, mel jsem problemy...

Přetahování předkožky u dítěte

Dobrý den Dnes jsme přišli z 10m kontr. A p.Dr nám nakázala přetahovat u syna...

KAšel


Kameny ve žlučníku,nutnost operace

Dobrý den, v příloze posílám lékařskou zprávu z provedeného sona břicha...

Pooperační dušnost

Dobrý den, měla být dotaz týkající se dušnosti po operaci. V květnu jsem měla...

Křupnutí v kotníku

Dobrý den, před 7 týdny jsem si při fotbalovém zápase vyvrtla kotník a natahla...

Zlatý stafylokok


Helicobacter pylori

Dobrý den, Už od mala trpím zápachem z úst, vždycky jsem, jsi myslel, že je...

Bíla kůže na penisu

Na penisu se mi objevuje bíla kůže která se občas dá sloupnout ale časem se...

Bolest kloubu palce nohy

Dobrý den, je mi 18 a už asi půl roku mě bolí kloub u palce u nohy. Bolest je...

Červený kulatý flek na kůži u dvouletého syna

Dobrý den, včera před polednem jsem našla synovi (2r) červený kulatý flek na...

Penicilin

Vážená paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně pleti. Mám lehčí až střední...

Reklama
Zavřít