Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Apofyzitida

Ortopedie renata 7.12.2011

Dobrý den pane doktore,
u mé 9-leté dcery ortoped diagnostikoval apofyzitidu na pravé patě. Rentgen byl udělán.Doporučil nám vitamin D (rybí tuk) a vápník. Trošku omezit tělocvik. Chtěla bych se zeptat zda může dojít k opakovanému návratu nemoci a zda existuje ještě nějaké doporučení k léčbě. A je pravda, že dlouhodobým užíváním vit. D a Ca se dá předávkovat? A ještě, že se dá zjistit, jestli tělo vitamin D a Ca potřebuje. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď. Přeji hezký den. Renata

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Předávkování je určitě možné, dbejte pokynů z příbalového letáku.
Apofysitidy většinou jsou následkem zvýšené tělesné aktivity, přetrenovanosti u sportovců. Potíže se objevují opakovaně, ale jen někdy a to až do dokončení růstu.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

APO-DICLO pupínky na žaludu (kvasinky)

Dobrý den, Na bolest ramena mi byl předepsán lék APO-DICLO a kromě okamžitých...

Apo-fluoxetine

Dobry den, Na doporuceni meho obezitologa mi byl predepsan lek spadajici do...

Apo-ome - způsobuje mi stálý průjem

Dobrý den, mám dotaz ohledně apo-ome léku. Beru jej kvůli diagnostkovanému...

Apo-Ome a Helicobacter pylori

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na bakterii Helicobacter Pylori. Od října...

Apo-parox

Dobrý den. Mohu při užívaní apo-?paroxu darovat krev? užívám ho měsíc. Děkuji

APO-PAROX

Dobrý den přítelkyně začala brát apo-parox a chce se rozejít.Já mam pocit že...

Apo-parox


Apo-Parox při kojení

Dobrý den,Apo-Parox beru od 4 měsíce těhotenství.Chtěla bych ho brát i po porodu,protože...

APO-SELEG 5 mg

Dobrý den.Užívám APO-SELEG 5 mg 1 tabl. ráno.Mám skrytou depresi se zaměřením...

Apo/sertral,vysazení léku

Dobrý den, již 4 roky beru Apo-Setral na léčbu panických záchvatů, kterými jsem...

Appendectomie, potíže s otěhotněním, lázně?

Dobrý den, je mi 17 let a v lednu jsem podstoupila operaci slepého střeva. Nebylo...

Appendicitida v těhotenství

Dobrý den, prodělala jsem operaci akutního zánětu slepého střeva v 15 týdnu...

Appendix

Dobrý den. Ráda bych se zeptala,co znamená dle PET/CT popisu zánětlivě změněný...

Appendix

Dobrý den. Píšu ohledně mé přítelkyně o kterou mám strach. před 3 týdny byla...

Appendix

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Mám 10 dní po laparoskopické operaci žlučníku....

Appendix epididymidis

Dobrý den, nedávno jsem zde psal dotaz ohledně mého přítele, který má bolesti...

Appendix v těhotenství

Dobrý den, děkji za odpověď, já už mám právě vejcovod jen jeden, levý, a bojím...

Appendix varlete

Zdravím, mám takový problém, asi 2 měsíce mě bolí levé varle, ze začátku...

Aptima HPV

V rámci preventivní kontroly u gynekologa mi byla nabídnuta možnost vyšetření...

APTT

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co znamená když mám vysoký APTT 90,8. Jestli...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křečové žíly

Dobrý den, je mi 24 let a na levém lýtku jsme měla dvě, nad kůži výrazně vystupující,...

Viklání předních zubů

Dobrý den, začaly se mi kývat přední zuby. Jedna jednička mi již vypadla, takže...

Výtok po hysterektomii

Dobrý den, jsem 4 týdny po hysterektomii dle Wertheim, vaječníky ponechány....

Vyrážka a svědění kolem konečníku

Dobrý den. Mohli by jste mi prosím poradit? Už několik mesíců mě během dne svědí...

Idiopaticka trombocytopenicka purpura

Dobry den, pred 2 lety jsem byla v nemocnici hospitalizovana s idiopatickou...

Zaměňování slov

Dobrý den, poslední rok se mi stává, že občas řeknu jiné slovo, než chci říct....

Vysoký tlak po jídle

Dobrý den, už cca půl roku mám čas od času zvýšený tlak a zrychlenou srdeční...

Brnění palce na HK

Dobrý den, chtěla bych se Vas zeptat...asi týden mi brnel palec u levé ruky...

Necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení

Dobrý den, necelý měsíc mě trápí sucho v ústech a a časté močení. Glykemii...

Zvracení

Dobrý den, dnes se mi stala velice nepříjemná věc. Kolem třetí hodiny odpoledne...

Vysoký tlak-prestarium neo

Dobrý den,beru 2 měsíce prestarium neo ,tlak se upravil ale mám pocit,že mi...

ČERVENÝ OBLIČEJ

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli se dá dělat něco s červeným obličejem,není...

Opakované infekce

Dobrý den. Obracím se na vás s prosbou,jsem už zoufalá... Cca půl roku jsem...

Bolest v pravo pod žebry po ATB Duomox

Dobrý den, Kvůli zánětu průdušek jsem týden brala antibiotika Duomox. Od té...

Nová antikoncepce

Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat 4.1 jsem měla začít brát po sedmi denní...

Kondylomata v oblasti konečníku

Dobrý den jsem gay a mam kondylomata v oblasti konečníku bohužel mě to strašně...

Bolest při orálním sexu

Dobrý den, je mi 19 let a měl jsem asi již třikrát orální sex, ale mám problém,...

Bulka v žebrech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně boule ( uzliny? ) v žebrech. 26.6....

Lupání v koleni

Dobrý den, V uplynulých 2 týdnech jsem se intenzivně věnoval chůzi (mírně...

Antidepresiva
