Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Apofyzitida

Ortopedie renata . 7.12.2011 redakce uLékaře

Dobrý den pane doktore, u mé 9-leté dcery ortoped diagnostikoval apofyzitidu na pravé patě. Rentgen byl udělán.Doporučil nám vitamin D (rybí tuk) a vápník. Trošku omezit tělocvik. Chtěla bych se zeptat zda může dojít k opakovanému návratu nemoci a zda existuje ještě nějaké doporučení k léčbě. A je pravda, že dlouhodobým užíváním vit. D a Ca se dá předávkovat? A ještě, že se dá zjistit, jestli tělo vitamin D a Ca potřebuje. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď. Přeji hezký den. Renata

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Předávkování je určitě možné, dbejte pokynů z příbalového letáku. Apofysitidy většinou jsou následkem zvýšené tělesné aktivity, přetrenovanosti u sportovců. Potíže se objevují opakovaně, ale jen někdy a to až do dokončení růstu.

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Apo-Diclo 25mg

Dobrý den, věk 49 let. Léčil jsem se dobře (1997) s chronickým středně těžkým...

APO-DICLO pupínky na žaludu (kvasinky)

Dobrý den, Na bolest ramena mi byl předepsán lék APO-DICLO a kromě okamžitých...

Apo-fluoxetine

Dobry den, Na doporuceni meho obezitologa mi byl predepsan lek spadajici do...

Apo-ome - způsobuje mi stálý průjem

Dobrý den, mám dotaz ohledně apo-ome léku. Beru jej kvůli diagnostkovanému...

Apo-parox


APO-PAROX

Dobrý den přítelkyně začala brát apo-parox a chce se rozejít.Já mam pocit že...

Apo-parox

Dobrý den. Mohu při užívaní apo-?paroxu darovat krev? užívám ho měsíc. Děkuji

Apo-Parox při kojení

Dobrý den,Apo-Parox beru od 4 měsíce těhotenství.Chtěla bych ho brát i po porodu,protože...

APO-SELEG 5 mg

Dobrý den.Užívám APO-SELEG 5 mg 1 tabl. ráno.Mám skrytou depresi se zaměřením...

Apo/sertral,vysazení léku

Dobrý den, již 4 roky beru Apo-Setral na léčbu panických záchvatů, kterými jsem...

Appendectomie, potíže s otěhotněním, lázně?

Dobrý den, je mi 17 let a v lednu jsem podstoupila operaci slepého střeva. Nebylo...

Appendicitida v těhotenství

Dobrý den, prodělala jsem operaci akutního zánětu slepého střeva v 15 týdnu...

Appendix

Dobrý den. Ráda bych se zeptala,co znamená dle PET/CT popisu zánětlivě změněný...

Appendix

Dobrý den. Píšu ohledně mé přítelkyně o kterou mám strach. před 3 týdny byla...

Appendix

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Mám 10 dní po laparoskopické operaci žlučníku....

Appendix epididymidis

Dobrý den, nedávno jsem zde psal dotaz ohledně mého přítele, který má bolesti...

Appendix v těhotenství

Dobrý den, děkji za odpověď, já už mám právě vejcovod jen jeden, levý, a bojím...

Appendix varlete

Zdravím, mám takový problém, asi 2 měsíce mě bolí levé varle, ze začátku...

Aptima HPV

V rámci preventivní kontroly u gynekologa mi byla nabídnuta možnost vyšetření...

APTT

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co znamená když mám vysoký APTT 90,8. Jestli...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ganglion v koleni

Dobrý den, pravděpodobně mám v koleni ganglion. Navštívila jsem ortopeda a provedl...

Pupínky na jazyku

Dobrý den, již delší dobu bojuji s bilým povlakem na jazyku a semtam svědění...

Arytmie

dobrý den , chtěl by sem se zeptat , mám na srdíčku arytmie tipu že mi preskakuje...

Zažívací problémy dcery 18 let

Dobrý den, mám 18ti letou dceru, která poslední dobou trpí bolestmi žaludku,...

DM

Dobrý den, v posledních dnech jsem zaznamenal větší žíznivost než obvykle, respektive...

Vyrážka v tříslech

Dobrý den, přes noc po chráněném sexu (kondom) se mi v tříslech udělala vyrážka...

Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika

Zkažený žaludek, nevolnost, průjem. Zdravotní potíže, které dokážou zkomplikovat...

RTG krční páteře

Prosím o laické vysvětlení RTG krční páteře.Diskopatie C5/6 s těžší nased. spondylozou...

Pocit jehliček na kůži

Dobrý den, již několik měsíců me trápí taková zvláštnost. Jakmile si dám např...

Vynechala 3 prášky HAC za sebou

Dobrý den. Mám dotaz, dříve jsem brala antikoncepci Chloe. Bez problémů,...

ATB a alkohol


Jak sledovat dětský růst v domácím prostředí

Pozorný rodič brzy pozná, že s růstem jeho potomka není vše v pořádku. Jakmile...

Zvracení a zimnice po požití malého množství alkoholu

Dobrý den.je mi 33 let, Chtěl jsem poprosit o radu. Poprvé se mi to stalo...

MUDr. Bohumila Kašparová

Ordinace PL pro dospělé

Výtok a svědění pochvy


Arteriální hypertenze

dobry den, moji mamince je 85 let. leci se s vysokym tlakem nekdy ji skoci...

Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů

Tahle potíž dokáže člověka ošklivě potrápit. V dnešní době se v léčbě kromě...

Citalec a vedlejší účinky

Dobrý den, mám dotaz ohledně užívání citalecu.Beru 15tý den 10mg,A již 3 měsíce...

Zbytky potravy ve stolici nebo krvácení

Dobrý den. Mám od malička problémy s vyprazdňiváním, a po porodech se to ještě...

Únava, slabost, psychické potíže

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto poprosit o radu. Už delší dobu (přes rok) mě...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×