Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Arytmie NS

Srdce a cévy Lukáš 7.7.2018

Dobrý den,

je mi 33 let a již několik let se „léčím“ na kardiologii s palpitacemi (Concor5 1/2 tab. /den, tlak 130/80). EKG v pořádku pokaždé (pouze iRBBB), tep 60–65 v klidu, ECHO letos vše v pořádku (srdce strukturálně normální), 24h Holter letos (nic nenalezeno, žádná arytmie, ani sinusová tachykardie - dokonce 0 KES, čemuž moc nevěřím, ale budiž). Týden v lednu jsem měl každé ráno hned po probuzení extrasystoly, které odezněly hned jak jsem vstal z postele (po týdnu to samo přestalo - přikládám to divočejšímu prožití svátků). Od té doby relativně klid. Při sportu občas cítím extrasystoly při i po zátěži (max tep. frekvence cca 150), nemám dušnost ani závratě. Před lety jsem absolvoval zátěžové EKG (v pořádku) a teď v červenci mě čeká znovu (plus ještě vyšetření tepen). V poslední době (2x za 3 týdny) se mi však stalo, že když jsem ležel na levém boku, tak jsem měl několik extrasystol za sebou (v salvě), skoro bych řekl, že se jednalo o paroxysmální tachykardii v délce několika vteřin. Chtěl jsem se zeptat, zda by bylo vhodné nějaké další vyšetření (dlouhodobější monitorace, invazivní vyšetření), které by eventuelně přicházelo v úvahu ? Můj kardiolog je spíše flegmatik a pro něj je vše v pořádku. Jinak otec se léčí pro fibrilace síní a jelikož tyhle problémy bývají dědičné, jsem trochu nérvózní, aby to se mnou v nejbližší době neseklo.

Děkuji.

S pozdravem,

Lukáš

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Lukáši,
podle Vašich informací jste poměrně dobře sledovaný, vyšetřovaný a opečovávaný. Dosavadní vyšetření jsou v pořádku ( nevidím důvod, proč by kardiolog popsal nepřítomnost komorových extrasystol a neměla to být pravda) Pokud svému lékaři nevěříte a nejste s ním spokojený, bude lepší jej změnit a to pro Vás oba. Osobně si však myslím, že jde spíše o vzájemnou komunikaci , protože nic nenaznačuje tomu, že by pochybil..Komorové extrasystoly jsou do určité míry běžným nálezem, i vícečetné, jen někteří pacienti je vnímají více. Velmi důležitá je přítomnost či nepřítomnost doprovodných obtíží jako únava, závrať ,slabost. Tato informace by pak měla vést k dalšímu dovyšetření. Pokud se stavy opakují jen sem tam, existuje i možnost několikadenní či týdenní monitorace. Máte- li obtíže, zapisujte si je a konzultujte s ošetřujícím kardiologem. Ten musí rozhodnout na základě intenzity projevů, svých dosavadních vyšetření a i možné rodinné zátěže o indikaci dalších vyšetření.Přeji hezký den.

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jak píše paní doktorka, jste poměrně dobře sledovaný. Pokud máte potíže několikrát za týden, je možné zvážit EKG epizodní záznamník. U sebe máte kartičku velikosti platební karty, kterou v případě potížích přikládáte na hrudník. Monitorování se provádí 3 týdny. Poté se záznam vyhodnotí. Pokud se zachytí pouze extrasystoly, tak bych další došetření neindikoval. Jediná diagnóza, která je třeba vyloučit je paroxysmální fibrilace síní, jak píšete, kterou má Váš otec. Je otázka, zda-li by se u Vás léčila, poté se postupuje individuálně.

Související dotazy

Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Píchání u srdce a arytmie
Dobrý den, mám arytmii a užívám Rivodaron200 3x denně...
Arytmie
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem: cca před 5...
Srdeční arytmie
Dobrý den, chci se zeptat. Matka je po operaci srdce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arytmie a solárium

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu navštěvovat solárium, když mám srdeční...

Arytmie a sport

Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem si nahmatal mezi zebry tep...

Arytmie a srdeční selhání

Dobrý den, můj bratr (53 let) loni v září spadl z kola, utrpěl otevřenou zlomeninu...

Arytmie a stres

Dobrý den, Jsem vyšetřována na kardiologii pro arytmie, které nebyly zachyceny....

Arytmie a tělesná zátěž

Dobrý den, před dvěma lety jsem začala pociťovat nepravidelnosti v srdečním...

Arytmie a úzkostná porucha

Dobrý den, trpím panickou poruchou. Od jara 2017 vlivem dlouhodobějšího stresu...

Arytmie a zahlěnění

Mám čas od času arytmie srdce, t.j.třeba jedenkrát za týden, arytmie mám potvrzené...

Arytmie a zaměstnání

Dobrý den, je nějaká šance se zatím přesně nezjištěným druhem arytmie srdce...

Arytmie na rytmokartě

Dobrý den, nosím u sebe rytmokartu, dnes mi občas probouchávalo srdíčko, nestihla...

Arytmie nebo běžný jev?

Dobrý den, občas mívám dost podivné stavy, ze kterých mám strach. Občas se...

Arytmie po katetrizační ablaci

Dobry den, v patek jsem podstoupila katetrizacni ablaci pomale drahy AVNRT,...

Arytmie po lokální anestezii

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli může lokální anestezie zubu způsobit...

Arytmie po nemoci

Dobrý den je mi 16let a zhruba 25.11 sem chytil angínu, ale léčil jsem ji až...

Arytmie srdce

Dobrý den,užívala jsem Cordaron,ale musil mi lékař předepsat jiný lék,protože...

Arytmie srdce

Dobrý den.Užívám již delší dobu Rivodaron 200 1/2 prášku denně.Chci jet na...

Arytmie srdce

Dobrý večer. Mám velké problémy s aritmii srdce a už mi to celkem obtěžuje život....

Arytmie srdce

Dobrý den je mi osmnáct let, v posledních měsících jsem zaznamenala dvakrát...

Arytmie srdce

Dobry den mam dotaz... Nějakou dobu mam problémy s arytmii a přemýšlím zda...

Arytmie srdce

Dobrý den, je mi 24 a trpím nadváhou, přesto však mám tlak normální, někdy mírně...

Arytmie u dítěte

Dobrý den, 10. letá dcera právě prodělává infekci HCD, při poslechu paní doktorka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyndání stehů po extrakci zubů


Mravenčení v levé noze

Hezký den přeji, již několik dní se v noci probudím a mravenčí mi levá noha....

Bulka u nehtového lůžka

Dobrý den, taťkovi se udělala pod nehtovým lůžkem bulka, která mu vytvořila...

Bolest a vrzání v kolenech

Dobrý den. Je mi 19 let. Můj problém začal před 2 měsící, kdy jsem po 2 týdnech...

Bolesti nohou

Dobrý den chtěla jsem se zeptat už 4 měsícekdyž rano vstanu mne silene bolí...

Skolióza

Dobrý den, rád bych obrátil na nějakého zkušeného ortopeda, který se už někdy...

Motání hlavy po jídle

Dobrý den, moc prosím o radu. Cca před třemi týdny se mi začala motat hlava...

Kondylomata

Dobrý den Chtel jsem se zeptat cim odstranim kondylomata byl jsem cca pred...

Diagnoza M759

Dobrý večer, prosím o vysvětlení mé diagnozy M759, a co je to výrazná subakromiální...

Tepání v levém uchu


Bolesti mezi páteří a pravou lopatkou

Dobrý den, bolí mě mezi páteří a pravou lopatkou někdy až pod měl jsem problém...

Panenská blána

Dobrý den, je mi 15 a přítel se mně zeptal na sex řekla jsem že ne... On okál...

Tvorba modřin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na samovolnou tvorbu modřin. Jsem 9 měsíců...

Cysta ledviny, bolesti zad

Dobrý den,pro dlouhodobé bolesti bederní páteře vystřelující do kyčlí,jsem byla...

Červená skvrna a prasklé žilky na obličeji

Dobrý den Chtěl bych se zeptat na červené ohnisko od kterého začínají praskat...

Probouzení kvůli bolesti hlavy

Dobrý den, 14.3. jsem měl náhle zvýšený krevní tlak 180/110. Byl jsem s tímu...

Alkohol a Ibalgin


Dušnost a bolest na hrudi

Dobrý den Je mi 41 let,nedávno jsem se začal zadýchávat i při velmi malé zátěžia...

Vitamín K a léky na ředění krve

Lze při uživani prašku na ředěni krve kvuli cevnich problemu uživat zaroveň...

Šíře páteřního kanálu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je obvyklá šíře páteřního kanálu krčního...

Reklama