Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

ATBléčba

Vnitřní lékařství Tomáš 4.7.2018

Dobrý den, včera večer jsem dobral doxyhexal (po 14 dnech) a zítra mám jet se synem na vodu. Chci se zeptat, jestli se stačí namazat krémem 50+ (se všemi filtry) - pravděpodobně budeme celý den na sluníčku. Na vodu pojedu cca 40 hodin po dobrání. Moje druhá otázka je jestli si mohu dát po cestě již normálně pivo? Děkuji za odpověď

MUDr. Marie Vaňačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

Dobrý den pane Tomáši,
lépe se přímému slunečnímu osvitu vyhnout cca 48 hodin po dobrání Doxyhexalu, proto pro začátek by bylo vhodné chránit se lehkým oděvem+klobouk +sluneční brýle .Nepíšete pro jaké onemocnění jste byl Doxyhexalem léčen,ale pokud máte v pořádku zažívací trakt-žaludek,játra- pak co se týká antibiotické léčby můžete alkohol konzumovat bez omezení.
Přeji krásnou bezproblémovou dovolenou.S pozdravem M.V.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

ATB v těhotenství

Dobry den, jsem v 10 tt a mam jiz po nekolikate streptokoka. Bohuzel jsem loni...

ATB v těhotenství

Dobrý den, jsem na začátku těhotenství a postihla mě v patek zpočátku nějaká...

Atb v zubu

dobrý den, jsem 8+1tt a dnes mi zubarka dala do zubu atb vlozku. Nemuze to diteti...

ATB vs antikoncepce

Dobrý den, ve čtvrtek 4.3.2010 ukončím braní antibiotik Zinnat 500 (beru již...

ATB vs sport

Dobrý den, asi pred měsícem mě kouslo klíště do lýtka, udelala se mi červená...

ATB x HA

V neděli jsem dobrala platíčko HA Lunafem. V pondělí (tedy v 7mi denní pauze)...

ATB+antikoncepce

dobrý den, mám dotaz měla jsem pohlavní styk a hned druhý den ráno jsem začala...

ATB+mykoza

Dobrý den, beru antibiotika ospen na angínu a začali mi kvasinky. Doma mám od...

ATB+paralen

Dobrý den, mohu k anitibiotikám V-Penicilin 1,2 mega biotika užívat paralen?...

Atbiotika s antikoncepcí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho bych měla používat náhradní ochranu,...

Atelectasis pulmonum totalis

Dobrý den, jsem nyní 17. týden těhotenství a oznámila jsem to i svému okolí....

Atelektáza

Dobrý den, potřebovala bych od Vás vysvětlit popis z RTG plic. Je v příloze.Téměř...

Atenom

dobry den ja by osm sa chcela opytat mne sa nad obocim spravila taka hrcka pod...

Atenom

dobry den ja by osm sa chcela opytat mne sa nad obocim spravila taka hrcka pod...

Aterogenní index

Dobrý den, byla jsem na imunologii a byl mi naměřen aterogenní index 3,38. Na...

Aterogénny index plazmy 0,05 riziko

Dobrý den. Na preventívnej prehliadke mi výsledky z krvných testou vyšli hodnoty...

Aterom

Dobrý den, na zaklade dobrych zkusennosti s vasi poradnou bych se chtela s vami...

Aterom

Dobrý den, objevila se mi na zádech objevila boule, která měla uvnitř černou...

Aterom

Dobrý den, udělal se mi aterom na přirození, vedle stydkého pysku, lékař mi...

Aterom

mám zjištěný aterom v šourku, jak náročný je zákrok? nebudu muset po zákroku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kalcifikace v prostatě

Dobrý den, při ultrazvuku břicha kvůli jinému vyšetření bylo vyšetření provedeno...

Roupy

Již asi měsíc mne svědí v okolí konečníku. Nejprve jsem si myslela, že to jsou...

Infekce roupy

Dobrý den, můžu se zeptat jak se zbavým roupu v konečníku v domácnosti?

Bulka v zadní části temene, pocit bolesti hlavy

Dobrý den, nedávno mi bylo 18 let, pře pár dny jsem zpozoroval v zadní části...

Začervenání obličeje a fialovění rtů

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí červenání obličeje, zejména na lícních...

Bílé bulky na varlatech

Dobry den, je mi 25 a uz nekolik let mam na obou varlatech bile bulky, jsou...



Nakopnutá varlata


Gynekologie


Primoinfekce HIV

Dobrý den, Můj první dotaz je zda může být příznak primoinfekce u HIV pouze...

Boulička na dásni

Dobry den potrebuji poradit v puse se mi udělala na dasni boulička kdyz o to...

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Adenom v oblasti apendixu

Dobrý den, u mé matky ročník 1945, byl po kolonoskopii v místě vyústění apendixu...

Začervenalé okolí intimních partií,občasné svědění a praskání postižené kůže do krve

Dobrý den, Mám takový problém,okolí intimních partií mám začervenalou kůži,která...

Krev z ucha


Atypická kalcifikace

Dobrý den co prosím znamená: Při nativním CT vyšetření mozku prokazujeme atypickou...

Otok předkožky

Dobrý den, mám nateklou část předkožky viz. foto, nijak to nebolí, nesvědí...

"Divný" stav po požití alkoholického drinku

Dobrý den, když jdu ven, dám si alkoholický drink, max však 6x malý panák vodky....

Trhání zubů

Dobrý den, mám jít trhat osmičky všechny 4 a strašně se bojím zuby mám rovné...

Bolest je zezadu kolene


Reklama