Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Aterom vyjmuti nebo ne

Kožní obtíže Miroslav . 26.5.2011

Dobry den, mezi lopatkami na zadech mam cernou tecku, nekdy je sem tam kolem cervena a tvrda. Pritelkyne mela za to ze je to znamenko a tudiz jsem sel k lekari na dermatovenerologii. Ten zjistil ze mezi lopatkami mam aterom, ktery obcas zduri a objednal me k totalni exstirpaci v cervnu. Rikal ze se musi vyjmout kompletne cela kapsa ale nerikal ze je to nutny, moc me vic nerekl. Na internetu jsem cetl ze kdyz to cloveku nevadi, tak s tim jit nemusi a ze to neni nebezpecny jako treba melanom. Ja bych ani nevedel ze to tam je (esteticky me to nevadi). Navic pisou ze nekdy se to znovu muze udelat. Chtel bych nezavysle vedet, musim jit na zakrok? Co kdyz to necham a pripadne pudu kdyby to nekdy bylo akutni? Preci jen bude leto a priznam se, nechce se me s tim jit a potom doma lecit. predem dekuji za odpoved

Odpovídá:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

1) Aterom je kosmetický problém a léčit se nemusí. 2) Pokud byste se k zákrou odhodlal, je třeba provést vyjmutí celého útvaru i s pouzdrem, jinak bude docházet k recidivám. 3) Pokud si aterom necháte, může se čas od času zanítit a příp. zhnisat, jiné riziko nehrozí. někteří mají aterom řadu let a žádné komplikace nejsou.

Související dotazy

Aterom?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hlavě se mi udělala...
Aterom
Dobry den, moc rada bych vas poprosila o vyjadreni...
Aterom na krku
Dobry den mam dotaz. Syn ve 3 letech Mel za krkem primo...
Aterom a nosní mandle
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat (viz přiložená...
Kožní absces, aterom
Dobrý den, chci se zeptat, již druhým dnem mě trápí...
Aterom
mám zjištěný aterom v šourku, jak náročný je zákrok?...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aterom

Dobrý den, je mi 14 let a asi před měsícem jsem se holila na genitáliích a měla...

Aterom

Dobry den, moc rada bych vas poprosila o vyjadreni k fotografii, kterou...

Aterom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat skrz bouličky co se mi pořád opakovaně dělají,...

Aterom

mám zjištěný aterom v šourku, jak náročný je zákrok? nebudu muset po zákroku...

Aterom

Dobrý den, udělal se mi aterom na přirození, vedle stydkého pysku, lékař mi...

Aterom a nosní mandle

Dobrý den, prosím o radu jak postupovat (viz přiložená zpráva dcerky) jde mi...

Aterom na krku

Dobry den mam dotaz. Syn ve 3 letech Mel za krkem primo v zatilku Boulicku udelal...

Aterom na penisu

Dobrý den, asi před 14 dny se mi na spodní straně penisu po holení s několikadenním...

Aterom nad obočím

dobry den ja mam aterom nad obocim taky maly bola som u chirurga s tim a on...

Aterom odstraneni nebo ne

Dobry den, mam mezi lopatkami na zadech aterom, ktery obcas zduri. Je to...

Aterom, výrůstek na hlavě

Dobrý den, při česání jsem narazil na tento výrůstek na temeni hlavy a po dalším...

Aterom?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na hlavě se mi udělala boule a nerostou mi tam...

Aterom/ granulom

Dobrý den, cca v polovině prosince jsem si našla na levém prsu/ vedle bradavky...

Ateromatoza


Ateromy na hlavě - hypertrofické jizvy

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám na hlavě dva ateromy o velikosti asi 2 cm....

Aterosklerosa

Dobrý den, kvůli diagnostikované borelioze jsem byla na CT mozku, ve výsledku...

Aterosklerosa

Dobrý den.Je mi 35.let.Dva měsíce mám bolesti hlavy,tak mi lékař odeslal na...

Ateroskleroticke platy

Dobry den, minuly tyden moje maminka (72let, trpici parkinsonovou nemoci) byla...

Ateroskleroza

Prosím, jak je možné, že u 83 letého štíhlého člověka, který byl celý život...

Ateroskleroza?

Dobrý den. Manžel (49 let) má několik měsíců bolesti dolních končetin. Jeho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení artroskopie

Vážený pane doktore, paní doktorko. Chtěla bych se zeptat na vysvětlení lékařských...

Srdcové eso symbolizuje západní civilizaci

Červený symbol srdce jsme zvyklí vídat na kartách nejrůznějšího druhu a původu....

Červené pupínky

Dobrý den pane Doktore/rko. Chtěl bych se zeptat už skoro 3 týden mě dráždí...

Prasklá žíla po odběru krve

Dobrý den pane doktore, před více než měsícem jsemí byla na odběru krve při...

Zánět trojklanneho nervu a homeopatika

Dobrý den, měla bych prosbu,dnes mi byl diagnostikován zánět trojklanneho nervu...

Velikost penisu

dobry den.rad bych vedel vic o zvetseni penisu.slysel jsem ze jsou nejake hormonalni...

Vodnatý průjem

Už druhy den mám prujem. Byl spíše vodnatý občas jen vodnatý. Měla jsem teplotu...

Modřina na zádech nebo něco vážnějšího?

Dobrý den, prosím Vás o názor, zda se dle přiložených fotografií jedná podle...

Mohu rehabilitovat po zlomenině ramene, když mám trombozu hlubokých žil ve stehně?

Prosím, mohu rehabilitovat po zlomenině ramene, když mám trombozu hlubokých...

Po sternotomii lze hrudní kost jednoduše zase „slepit“

Netradiční metodu spojení hrudní kosti po otevřené srdeční operaci použili lékaři...

Množství mléka a tekutin u 8.měsíčního dítěte

Dobrý den, paní doktorko, můžete mi, prosím, poradit, kolik UM a ostatních tekutin...

Svědění kůže

Dobrý den, mám dotaz ohledně svědění kůže. Zprvu mě svěděla jen pokožka hlavy...

Kaz a díra v zubu


Nespavost, strach, špatné dýchání

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor na můj problém. Jsem ve 38 tt a již asi...

MUDr. Olga Roškotová

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost

Tabák ničí žíly, nekuřte!


Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte


Zánět spojivek


Bolest ramene

Dobrý den, je mi 44let. v roce 2005 jsem měla potíže s ramenem. SONO: V oblasti...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×