Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bakteriální infekce-salmone

Infekce Gabriela 24.8.2015

Dobrý den, můj přítel od soboty trpí průjmy zvracením a křečemi břicha, horečky neměl, v neděli ráno byl na pohotovosti kde mu pichli jen nějakou injekci ani krev mu nevzali jen mu předepsali antibiotika Ciphin 500 2x denně v ten večer byl na kapakách na zavodnění. Dnes v pondělí byl u svého obvodního lékaře kde mu pichli injekci na zastavení zvracení a dostal ještě nějaké čípky ať může zahájit léčbu protože 2 ze 3 antibiotik vyzvracel a byly mu udělané stěry že stolice. Chtěla jsem se zeptat zda může takový marod k porodu pokud už se bude cítit dobře nebo jestli je to stále nebezpečné pro miminko případně kdy by mohl takový marod k porodu? Jak moc je nakažlivý a jak dlouho je takový člověk nakažlivý? A na co všechno mohl nákazu přenést jestli máme postýlku a v ní povlečení a peřinky které máme v ložnici kde člověk nakažený přebývá vyprat a dezinfikovat? A kdy můžeme miminko přivézt do tohoto prostředí. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Ne, u porodu není přítomnost takového člověka vhodná, protože může být infekcí ohroženo dítě i matka. Otázka nakažlivosti závisí na typu infekce: při virovém původu je nakažlivost velmi vysoká, při bakteriálním původu relativně nízká. Účastnit se porodu či přítomnosti novorozence v jedné domácnosti s nemocným člověkem bych doporučovala vyčkat 2 týdny po kompletním odeznění obtíží. Co se týká postýlky a ložního prádla, tak při zachování běžných hygienických pravidel (mytí rukou po použití toalety apod.) není riziko nákazy.

Související dotazy

Bakteriální infekce plic
Dobrý den! Tchýně má diagnostikovanou bakteriální...
Kolaps, bakteriální infekce
Dobrý den, maminka zkolabovala, na. Příjmu CRP 270,...
CRP a bakteriální infekce
Dobrý den, asi 5 dní mám silný kašel, hlavně v noci,...
Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Bakteriální infekce
Dobrý den, mám zvýšené CRP - 71,48 a mám předepsané...
Infekce
Dobry den, synovi (3 roky) byla v nedeli diagnostikovana...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

G>A)/heterozygot, Mutace MTHFR (1298 A>C)/heterozygot

moje pritelkyne po me chce sex, riak ze mi 15 uz bylo ze se nemusim bat, ale...

MR nález na páteři

Prosím o vysvětleni co znamená MR LSp MNUL susp. 6L obratlu, v etáži L4/5 black...

očkování nebo Luivac

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. Dos často bývám nachlazená a...

Urologie

Dobrý den chci se zeptat o hledně vyšetření je-li možné komplexně prohlédnout...

2 vyhřezlé ploténky

Dobrý den, po pádu mi na magnet. rezonanci byly diagnostikovány vyhřezlé ploténky...

4 měsíce po ASK

Dobrý den, pane doktore. Ani po téměř 4 měsících od ASK koleno není v pořádku,...

antibiotika ve 4 týdnu těhotenství

Dobrý den, včera jsem zjistila že jsem v pátém týdnu těhotenství a před týdnem...

Artróza a jízda na kole

Dobrý den pane doktrore. Mám artrózu 1.stupně. Tedy zatím tu nejnižší. Jsem...

atopický ekzém

Dobrý den,potřebovala bych poradi ohledně atopického ekzému své 17-ti leté dcery.Dcera...

atrofie

dobrý večer.jsem půl roku po operaci vyhřezlé ploténky extruze diskuL4/5zprava...

bakterie v moči - léčit či ne

V listopadu mi byla zjištěna bakterie E.Coli, která teď vymizela, ale bohužel...

blok

Dobry den, chtěla bych se zeptat, co pomuze asi je to nejaky psychicky blok...

bolest břicha a varlete

Dobrý den, chtěl bych se poradit s problémem týkající se bolesti varlat a břicha....

bolest kolena po ASK stále stejná bolest

Dobrý den. Před operací ASK píchání na vnitřní straně pr. kolena. Operace provedena...

bolest nohou po cisari

Dobry den, mam cca 3 tydnu po cisari a mam bolesti v nohou, jedna noha okolo...

Bolest v krku

Dobry den,pani doktorko,trapi me pichava bolest v krku uz asi 5 mesicu mam vystouple...

bolesti hlavy,deprese a změna osobnosti

Dobrý den,můj přítel byl vždy velmi veselý a moc přátelský ke všem,ale jednou...

bolesti po polykání

Dobrý den, Obracím se na Vás s jednou prosbou…Problém začal loni koncem září....

Bolesti svalů a hlavy, pocit zimy a únavy...

Dobrý den, Kvůli své vytíženosti a aktuální vzdálenosti od mého lékaře zkouším...

bolesti zad a kloubu

Dobrý den prosím o vysvětlení CT nalezu :jde o snížení diskú dístal.2 segmentu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka mezi penisem a stehnem


Fialové fleky na penisu

Dobrý den, včera jsem měl svůj první sex. styk bez kondomu a dnes jsem si všiml...

Xarelto

Dobrý den, tento dotaz neboli prosba se týká mé matky, která bude mít příští...

Teplota a Dithiaden

Dobrý den,mám 4 leteho syna a už druhý den má horečku přes 38.Do toho má rýmu...

Hemangiom jater

Dobrý den na MRI mě našly hemangiom pravého jaterního laloku (stacionární) co...

Bolest hlavy a mravenčení v končetinách

Dobrý den, několik let mě trápí bolesti hlavy, jehličky v rukou nohou. Nevím...

Zalehlé ucho


Bolest dolních končetin


Brnění nohy v těhotenství

Dobrý den, prosim vás chtěla bych se zeptat, zda-li je normální, že už asi 3...

Třes rukou i nohou

Dobrý den,zhruba od 17ti let jsem začal sledovat třes rukou,později i nohou...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Mám strach z vytahování stehů

Dobrý den, tento týden v úterý mně dělali chirurgickou extrakci tří zubů v narkoze....

Dočetla jsem se o Kamzíku a GelAktiv proteo - enzyme Q

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu. Je mi 47 let a před půl rokem...

Absces řitní krajiny

Dobré ráno pane doktore,prosím chtěl jsem se jen zeptat-jsem po zákroku abscesu...

Průhledná tekutina z prsu

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem při samovysetreni prsou zjistila, že mi...

Boule na krku


Tepání v ruce

Dobrý den, již delší dobu mě trápí ,,cukání/tepání" v ruce - cítím jako by se...

Mokvání za ušima

Dobrý den, pár měsíců mám problém se suchou kůží vzadu za ušima a občas mi z...

Bolesti žaludku


Růst penisu


Reklama