Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Balanopostitida

Pohlavní nemoci Jakub 20.12.2018

Dobrý den,
prosím o komentář ohledně mého zdravotního problému, jelikož už si nevím rady..

V únoru letošního roku jsem měl s kamarádkou nechráněný pohlavní styk, po kterém se mi pár dní na to na předkožce objevili červené tečky, bez pálení či svědění. Tou dobou jsem byl v cizině, po návštěvě praktického lékaře jsem dostal antibiotickou mast, která lehce pomohla, ovšem viděl jsem, že problém přetrvával. Po návratu z ciziny jsem v červnu zašel na dermatovenerologickou ambulanci již v ČR, kde mi předepsali Imazol, vizuálně to vypadalo na kvasinky. Ten jsem používal cca měsíc, problém stále přetrvával. Začátkem srpna došlo k rapidnímu zhoršení. Po pár dnech, kdy jsem šel shodou okolností dvakrát na veřejný bazén, mi předkožka celá zčervenala a penis ze spodní strany strašně otekl. Předkožka nesnesitelně svědila, tvořila se mi na ní nějaká hmota nažloutlé barvy, jakobych si po obvodu předkožky nalepil žvýkačku, a měl jsem výtok z močové trubice. Testovali mi krev, moč, výtěry z močové trubice, stěr z předkožky - vše negativní, diagnóza balanitis. Na otok a výtok zabral Klacid 250mg, do dvou dnů otok polevil ovšem posléze se opětovně vrátil, na což mi na urologii dali Aescin, otok opadl cca po týdnu. Na předkožku jsem střídavě mazal Pimafukort, Fucidin, Imacort, obklady jsem zkoušel Jarish, borová voda, Prontosan, hypermangan, černý čaj + protialergický prášek dvakrát denně na svědění. Problém ovšem stále přetrvával - mírný otok a zarudnutí předkožky a částečně i žaludu. V říjnu po opakovaných problémech jsem byl na týden hospitalizován. Doktoři se domnívali, že podráždění již způsobeno častým střídáním mastí. Opětovně jsem byl testován na pohlavní nemoci, stěr z močové trubice, obraz krve, moč, stěr z předkožky a z dustiny ústní - vše v normě nebo negativní. Předkožku jsem mazal 2-3 denně Fucikortem a zároveň promazával Polysanem. Tou dobou jsem si všiml vyšší citlivosti pravého varlete - tudíž vyšetření na urologii + ultrazvuk, vše ok. Po propuštění z nemocnice vizuálně penis vypadal bez problému, ovšem při dotyku a erekci žalud stále svědil a problému jsem opět nezbavil.
Od té doby se stav opět mírně zhoršil, ale jsem tak nějak "stabilizován" - drobný otok a mírné zarudnutí předkožky se vrátilo. Výrazný problém pozoruji při erekci, kdy se mi téměř po celém žaludu objeví červené tečky a žalud svědí. Protialergický prášek jsem vysadil, nyní občas aplikuji Vitagyn-C na doporučení obvoďačky, jenž taktéž lehce pomohl, ovšem problému se stále nemohu zbavit. Zkoušel jsem vysadit vše, nebo aplikovat málo, ve sprše oplachuji pouze vodou, prádlo nosím volné a 100 % bavlněné, prací prášek stejný jako dávno před problémem, vždy spodní prádlo žehlím atd, ovšem bez úspěchu.
Navíc došlo k dalšímu problému: cca před měsícem jsem si nechtěně při masturbaci po ejakulaci „infikoval“ vlastním spermatem dutinu ústní. Ihned jsem si vyčistil zuby a vypláchl ústní vodou, jazyk vypadal čistě a normálně. Druhý den ráno jsem opět zkontroloval dutinu ústní, jelikož jsem měl obavy – na první třetině jazyku se mi udělali červené tečky, které se nyní objevují i v zadní části a zároveň se mi po celém jazyku vytvořil mírný bílý povlak, který se ovšem nezvětšuje. Po tomto zjištění jsem si nechal udělat kultivaci spermií a spermiogram – kultivace negativní, pouze u spermiogramu nižší pohyblivost spermií na 37 %, jinak vše ok.

Prosím Vás tedy o názor, jakýkoliv komentář, případně doporučení nějakého specialisty – klidně kdekoliv po ČR. Moje poslední návštěva dermatovenerologie dopadla katastrofálně - doktorka už na mě koukala, jestli nejsem blázen a že nevidí žádný problém (do ordinace se nechodí s erekcí a problém tak nikdy neuvidí, otok a zarudnutí jsou někdy vidět více jindy téměř ne). Navíc v ordinacích doktoři „rotují“ a pokaždé mě vidí někdo jiný. Rád bych podstoupil kompletní cirkumcizi (předkožka mi nyní pokrývá žalud do poloviny), ovšem v nemocnici se k tomu stavěli negativně dokud problém nezmizí. Další zdravotní problémy nepozoruji, ani dříve jsem obdobný problém nikdy neměl, od února jsem do intimního styku s žádnou ženou taktéž nepřišel.

Předem děkuji za Vaši odpověď.

Doplňující informace: Dobrý den pane doktore, děkuji za vaši odpověď.
Kožní problém v klidovém stádiu viditelný je, někdy více, spíše méně. Děsí mě hlavně skutečnost, že jsem podstoupil různá vyšetření a teoreticky u mě nebyl žádný zdravotní problém. Například mám od té doby i citlivější pravé varle. Jako dospívající jsem na něm podstoupil operaci z důvodu torze, ovšem nikdy nebývalo tak citlivé jak nyní (párkrát za den mě varle mírně pobolívá). Po vyšetření ultrazvuku vše v pořádku.
Biopsii předkožky mi nedělali a mám tedy i obavy, aby se nejednalo o vážnější problém. Aktuálně mě v nejbližších měsících čeká vyšetření na alergologii a epikutánní testy. Rád bych se Vás zeptal k obřízce: jestliže problém zcela nevymizel (nyní je mírné zarudnutí na určitých místech viditelné i v klidovém režimu), mohu obřízku i přesto podstoupit a zároveň si tím nezpůsobit další zdravotní problémy? Dříve mi nejednou zmínili, abych obřízku za žádných okolností nepodstupoval, dokud problém zcela nevymizí, z toho důvodu se Vás na to ptám.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


dobrý den Jakube, s ohledem na rozsah problému bude lepší když na Váš dotaz bude odpovídat specialista, proto mu jej přeposílám. Vyčkejte prosím na odpověď odborníka, S přáním pěkného dne Dr. Fričová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážený pane
Pokud je stav takový že jste byl kvůli tomu i hospitalizován rozhodně není možné jen podle i když podrobného popisu vám dát návod jak postupovat na vašem místě bych se obrátil na dermatovenerologickou kliniku tam s těmito problémy mají největší zkušenosti
Příjemný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, pokud máte zásadní kožní problém na genitálu, tak by byl patrný i v klidovém stavu penisu. Při erekci a obzvlášť při masturbaci nebo pohlavním styku je běžné, že dojde k překrvení a podráždění kůže penisu a tato podle toho také vypadá - zarudlá, mírně erodovaná, bývají patrné drobné tečky až krvavé barvy. Zúžení předkožky lze řešit obřízkou. Pokud ji vyžadujete i proti indikaci lékaře, můžete se ji zaplatit na soukromé klinice. Stav kůže se po obřízce může, ale nemusí zlepšit. V dutině ústní si vlastním ejakulátem určitě nic nezpůsobíte. Zásadou k vyhojení kožní léze genitálu je sexuální abstinence, správná intimní hygiena

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, obřízku by nebylo vhodné podstupovat, pokud byste měl aktivní zánět předkožky nebo žaludu nebo pokud by byla přítomna blíže nespecifikovaná léze kůže, která se vyvíjí. Jestli je kůže dostatečně klidná, obřízku lze podstoupit. Záleží na aktuálním zhodnocení stavu lékařem.

Související dotazy

Balanopostitida
Dobry den, poprosim vas o radu. Na zaludi a predkozke...
Vyrážka penisu
Dobry den, jiz rok mam problem s penisem po sexu se...
Balanopostitida
Dobrý den. V srpnu tohoto roku jsem byl na vyšetření...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Balanitida kvasinkova

Dobrý den pane doktore, Byla mi diagnostikována kvasinkova balanitida - již...

Balanitída kvasinková

Dobrý den, dovolte mi položit dotaz. Měl jsem chráněný sex s kondomem s ženou,...

Balanitída kvasinková - červený flek

Dobrý den, Na penisu - žáludu, mi po chráněném pohlavním styku (s kondomem)...

Balanitida- svědění

Dobrý den pani doktorko, Psal jsem vám nedávno a znovu si dovoluji položit...

Balanitis

Dobrý den, mám podezření na balantis. Mohl bych to namazat belogenthem nebo...

Balanitis

Dobry den, chtel jsem se prosim zeptat již několik dni mam pod kužičkou červený...

Balanitis, zánět žaludu penisu

Dobry den, před par dny (cca3-4) se mi na koruně zaludu objevily tyto cervene,...

Balanopostida

Dobry den Priblizne 9 mesiacov mam problem s balanopostitidou, ktora sa mi...

Balanopostitida

Dobry den, poprosim vas o radu. Na zaludi a predkozke mam biele flaky. Nesvrbi...

Balanopostitida

Dobrý den. V srpnu tohoto roku jsem byl na vyšetření na dermatovenerologické...

Balanopostitis-podezření na kandidozu

Od 26.4.2014 se léčím na balanopostitis-genitál- zarudnutí-hnis. Mám oslabený...

Balantida

Dobrý den, píši za svého partnera již několik měsíců se léčí s balantidou....

Balantidia, pohlavní nemoc nebo něco jiného?

Dobrý den, mam půl roku (od července) dlouhý problém. Měl jsem sexuální nechráněný...

Bálení a bolest chodidel

Dobrý den, již třetí den mě pálí a bolí celá chodidla. Začalo to po teplé koupeli,...

Balení Artizia

Dobrý den,chci se zeptat, zda jde koupit jen jedno platíčko Artizia i když mam...

Balonek v uchu

jis uz jsem byla operova na melanum v uchu v nemecku helijova nemocnice vibrali...

Banalni problem

Dobry den, mam velice banalni broblem se kterym si vsak neumim poradit. Mam...

Banán při žlučníkové dietě

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mohu při žlučníkové dietě banán nekde to...

Banánová chut v ústech

Dobrý den, mám nejspíš velice neobvyklý dotaz. Už několik dnů cítím neustále...

Banány a žaludek

Dobrý den, 3.2.2012 se na vaši poradnu obrátila pí. Veronika s problémem s...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Záněty v moči


Zincum metallicum 30CH + Bachovy kapky

Dobrý den, manžela trápí syndrom neklidných nohou. U praktického lékaře již...

Problémy s trávením


Pocit na zvracení

Dobrý den, již několik dní v kuse mě trápí nutkání na zvracení a asi s tím spojené...

Bolest břicha a zad

Dobrý den, už měsíc mě trápí bolesti zad v bedrech a bolesti břicha a z té bolesti...

Slinivka břišní

Dobrý den, Je mi 19 a prodělal jsem akutní zánět slinivky, pár dní si poležel...

Vezikovaginalni fistula

Dobrý den, byla u mě potvrzena na cystogramu VVF. Bez dalšího vyšetření mi pan...

Pyridoxin a Thiamin

Dostala jsem Pyridoxin a Thiamin, 2-0-2 - je možné, že mám po nich zažívací...

PH a brusinky

Pane doktore, měl bych 2 preventivní dotazy. 1)jak se nechá snížit (udržet...

Rudé skvrny v tříslech

Dobry den, u meho pritele se objevily rude skvrny. Jsou vpadle, vypadaji jako...

Žádanka na ultrazvuk

Dobrý den, jak dlouho platí žádanka na UZV břicha a spadá pod vyšetření dolního...

Leukocyty

Dobrý den. Podle lekařu mám zhruba od roku 1996 zvýšené leukocyty. Při posledním...

Citlivost žaludu.

Dobrý den. Mám docela hodně citlivý žalud. Prakticky na dotek ihned bolí a nemám...

Testy na syfilis


Bílý povlak na jazyku a pupínky

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Mám jazyk povleklý bílým povlakem,na špičce...

Předávkování ibalginem

Dobrý den, chci se zeptat kolik prášků ibalginu 400mg má sníst holka ve 14letech...

Očkování proti tetanu

Mám asi blbý dotaz, nedávno jsem se Vás ptala na očkování na tetanus, dnes se...

Revmatoidní artritida 2.stupně

Dobrý den,mám RA v obou zápěstích,od června 2009 užívám MTX,prednison,od září...

KLION

Dobrý den, můj dotaz je trošku složitější, ale k věci.Na vyšetření MOP mi zjistili...

Acylpyrin v prvním trimestru

Dobrý den,může se v prvních týdnech těhotenství(konkrétně první dva týdny)užívat...