Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest kloubů ruky a kolene

Ortopedie Terezie 4.4.2017

Dobry den.Nedavno jsem psala ohledne problemu s bolesti v zapesti a brneni prstu , ,,preskakovani k prstech" po ranu jsem nemohla prsty ohnout,vzdy to bolestive preskocilo.Navstivila jsem ortopeda,ten mi diagnostikoval pocinajici karpaly,hypermobilitu a neco se slachama(to jsem moc nepochopila).Dostala jsem nejake leky aescin,biofenac,neuritogen a kapky secatoxin.Uz ale asi dva tydny me budi bolest praveho kolene.Kdyz spim a chci koleno skrcit nebo naopak natahnout,probudi me silena bolest,sice trva tak pul minuty ale je to opravdu silna bolest.Koleno obcas boli kdyz sednu ma bobek,citim ze spodni strany kolena bolestivy jakoby tlak.Pri chuzi to boli pri natazeni nohy nebo pri preneseni vahy na nohu a vystreluje do lytka.Zadny uraz jsem nemela.Tak se chci zeptat zda je to treba tou hypermobilitou nebo tim co mi lekar uz diagnostikoval?Musim podotknout ,ze mi lekar rekl,ze me ruce jsou ,,nemocne" kvuli neprimerene zatezi v praci.Dekuji za odpoved

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Terezie, nedá se s jistotou říct, jestli spolu problémy souvisí nebo ne. Koleno by jistě chtělo dovyšetřit specialistou. Jestli to chápu správně, máte větší problémy s bolestí v noci a pak po ránu, což by mohlo svědčit i pro revmatoidní artritidu, na tu jste však ještě docela mladá. Byla jste vyšetřena stran potíží s rukama revmatologicky? Navrhuji, abyste navštívila praktického lékaře, který s Vámi problém probere podrobně a dá doporučení ke specialistovi, (ortopedovi případně revmatologovi, nebo k oběma). S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Nepřiměřená zátěž v práci skutečně může vyvolat entezopatii, bolest v úponech vazu nebo šlach na kost.
Zánětlivá reakce, která se v úponech a okolí vytvoří bolí . Musí nastat omezení přetížení, stav se upraví.
Hypermobilita není nic nebezpečného, řada lidí má hypermobilitu vrozenou nebo získanou. Značí větší rozsah hybnosti kloubů, okrajová exkurze může bolest.
Podobné potíže se mohou objevovat v koleně.
Zůstaňte v péči ortopeda. Pokud jste neměla revmtologické vyšetření bylo by na místě je provést.

Související dotazy

Bolest kolene
Dobrý den, je mi 19 let, sice nesportuji, ale nejsem...
Bolesti kloubů ruky
Dobrý den chci se zeptat bolí mě klouby na pravé ruce...
Bolest kloubů
Po porodu mam bolesti v. Kotniku uz 6 mesicu, nejak...
Bolest kloubů ruky
Dobrý den, již asi 7 měsíců mám bolestívé klouby na...
Bolesti kolene
Dobrý den. mam prosím dotaz na bolest v koleně. Při...
Bolest rukou
Dobrý den, asi měsíc trpím velkými bolestmi všech...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest kloubu prstu

Dobrý den, přes rok mě trápí otok kloubu prostředníčku na pravé ruce . Větší...

Bolest kloubů prstů

Dobrý den Dovolte mi obrátit se touto cestou na vás s dotazem už rok a půl mne...

Bolest kloubů prstů

Dobrý den, Mám problém s kloubem hned za prvním článkem prstu od dlaně ( prsteníčku)...

Bolest kloubů prstů

Před delším časem (asi 2 roky) mi spadlo břemeno na levou nohu přesně na klouby...

Bolest kloubu prstu

Dobry den, uz cca 7 mesicu me boli kloub ukazovaku leve ruky (ten prostredni...

Bolest kloubu při chondropatii

Dobrý den. Je mi 32 let a již v 17 letech mi byla diagnostikována chondropatie...

Bolest kloubu při otvírání úst

Dobrý den, posledních cca 10 dnů mám bolesti v pravém pantu. I při mírném otevření...

Bolest kloubů při roztroušené skleróze

Prosím o odpověď, zda bolí klouby, když má člověk roztroušenou sklerózu. Mám...

Bolest kloubů ruky

Dobrý den, již asi 7 měsíců mám bolestívé klouby na rukou, ruce oteklé, klouby...

Bolest kloubů ruky

Bral jsem ATB pro zanet prudusek Zinnat a Doxybene (cca 4 týdny) , vzdy je...

Bolest kloubů ruky a ramene

Dobrý den,chtěla bych se s vámi o něčem poradit. Před třemi týdny jsem byla...

Bolest kloubů u batolete

Dobrý den, syn nyní 4 roky ... už od jeho 2let trpí na bolesti nožiček..spíše...

Bolest kloubů u dítěte

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o názor na potíže mé téměř 3-leté dcery....

Bolest kloubu u palce na noze

Dobrý den pane doktore, již asi dva roky mě bolí kloub na pravé noze. Jedná...

Bolest kloubu u ukazovacku

Dobry den, po dvouch urazech ukazovacku na ruce (nastipnutí a narazenina) mam...

Bolest kloubů v celém těle

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás, mám takový dotaz/problém. Čas od času...

Bolest kloubů v důsledku příbytku váhy

Dobrý den, měla bych dotaz, zda může rychlý příbytek váhy způsobit bolest kloubů,...

Bolest kloubu v malíčku u ruky

Dobrý den, před několika dny mě začal ráno z ničeho nic bolet malíček. Myslela...

Bolest kloubu v zápěstí + šlach v předloktí

Dobrý den, obracím se na Vás dotazem. Týká se to bolesti v pravém zápěstí,...

Bolest kloubů, bolest hlavy, pocení, padání řas...

Paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o názor. Již přes rok se léčím s hypofunkcí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení nálezu na UZ břicha

Dobry den, chtel jsem se Vas zeptat, zda je nalez ze zpravy, kterou prikladam...

Vysvětlení nálezu na štítné žláze

Dobrý den úhlová struma, zvětšený zejména LL nelze vyloučit retrosternalni propagaci,kaudální...

Krev na toaletním papíře

Dobrý den, dneska při vyprazdňování jsem si všimla na toaletním papíře větší...

Vysvětlení nálezu neurologického vyšetření rukou

Dobrý den, po vyšetření rukou mi doktor napsal tento nález a chtěl bych se zeptat,...

Červené fleky v oblasti kolen

Dobrý den, již delší dobu mě trápí fleky u kolen. Není to nic pravidelného,...

Vzestup tlaku krve a také tepové frekvence

Dobry den, odjakziva jsem mela nizsi tlak. Nyni posledni 3 mesice mi zacal vylitavat...

Boulička nad krční mandlí

Dobry den. Posilam 2x fotografii s dotazem: nad pravou krcni mandli se mi objevila...

Bolest při defekaci, podráždená pochva

Dobrý den. Je mi 16 let a před asi 14 ti dnema jsem lezela na Bulovce na kapackach...

Vysvětlení nálezu na zobrazovací vyšetření

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto RTG vyšetření S+P, TH a C páteř,Pr. Ramenní...

Vysvětlení nálezu - páteř

Sekundarna spinalna stenoza v urovni C5-7 na podklade protruzie diskov v terne...

Boule v zátylku

Dobrý den, asi před týdnem jsem si nahmatal na hlavě ze zadu hlavy přímo na...

Vysvětlení nálezu páteř

Dobrý den, můžete mi přeložit tento nález? Sekvence T1 a T2 v sagitální i transversální...

Pálení a bolest v pochvě

Dobrý den zasílám svůj dotaz znovu, protože jste se mě předtím ptali na věk...

Špatná hybnost prstu, únava a bolest hlavy

Dobrý den, dlouhou dobu u me přetrvává třes rukou a nohou se studeným potem....

Vysvětlení nálezu po rtg LS páteře

Vážený pane doktore, chtěly bych "laicky" vysvětlit nález: Minimalni sin-skoliosa,...

Bolesti v kříži a necitlivost nohou

Dobrý den, mám dotaz je mi 39, 2x týdně cvičím posílování s kardiem tzv. kruhový...

Pocit zahlenění a bolest hrudníku

Dobrý den. Již přes měsíc mě trápí pocit že mám hleny v krku. Doprovází mě několikrát...

Vysvětlení nálezu páteř

Dobrý den, prosím o vyvětlení nálezu na páteři, hlavně té závěrečné části, předem...

Reflux jícnu a opakující se zlepšení/zhoršení stavu

Dobrý den, v r. 2011 mi byl diagnostikován GERD, byla jsem léčena Helicidem...

Bolest v krku

Dobrý den, již 3. týden mě trápí bolesti v krku. Je to spíše řezavá bolest,...

Reklama