Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Bolest páteře, dvojité vidění, tlak v hlavě!

Petra 12.12.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, Vážený pane lékaři, moc Vás prosím o odpověď na můj dotaz. Jsou zoufalá a vystrašená co mi to vlastně zjistili!!!!! Mám neustálý tlak do hlavy, často mě bolí hlava a záda a mám dvojité vidění a již i psychické problémy. Loni mi dělali magnetickou rezonanci mozku a ta byla negativní. Ale teď mi dělali MMR krční a hrudní páteře
Výsledek MMR Th: Zvýraznění L lordózy, osové postavení v normě. Obratl. těla norm. tvaru, víceč. ložiska obr. těl, TH4,TH12,L3 a L5, ložiska jsou kulovitá, ostře ohraničená, nejv. v TH12 21mm, Si charakteristicky lze hodnotit pouze na th páteři, kde proved. přísl. sekvence, ložiska jsou T2 a T1 hyperSi s potlačením Si ve STIR. MOP norm. výšky. Chondróza disků Th6/7, Th8/9 a Th 11/12.
Preforamin. hernie Th11/12 vpravo (4mm) bez jednozn. útlaku nerv. struktur. Foramina nezúžena, kořeny volně. Pát. kanál prim. prostorný. IV klouby bez hrubších změn. Mícha norm. šíře, bez expanze, beze změn Si. Orient. z plán. T2 sekv. L páteř: levostr. prostruze pre- až intrafor. L3/4 vlevo, bez útlaku koř.
Z: -preforamin. hernie TH11/12 bez útlaku nerv.
struktur
- protruze L3/4 pre- až intrafor. vlevo bez
komprese koř.
- víceč. hemangiomy, chondróza disků viz popis

MR C - C sinistroskolióza, napřímená lordóza. Obratl. těla norm. tvaru, beze změn signálu. MOP norm. výšky. Disky s norm. signálem, bez protruze. Foramina nezúžena, kořeny volně. Pát. kanál prim. prostorný. IV klouby bez hrubších změn. Mícha norm. šíře, bez expanze, beze změn Si.
Z: - C sinitroskolióza a napřímení C páteře, bez jiných patol. změn

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Vaše potíže mohou být součástí vážnějšíh neurologických onemocnění. Byť nemám všechny nutné výsledky vyšetření k dispozii, dle Vašeho popisu se zdá, že po této stránce jste v pořádku.
Nález na páteři, drobné výhřezy plotének nevypadají nebezpečně. Jejich přítomnost, včetně známek chronických změn( chondróza) potvrzují buď nedostatečně aktivní fyzioterapeutickou léčbu nebo Vaši nedostatečnou spolupráci stran cvičení, které při správné fyzioteraúeutické léčbě má obnovit svalové vztahy a stabilizovat funkční stav páteře, nedovolit vzniknout přítomným změnám. Jak to je, to víte Vy. Bez znalosti přesné symptomatologie a klinického nálezu( to bych musel osobně vyšetřit) nelze více napsat. Jedná se sice o vážné chronické změny, zareagujete li však nyní spolu s vaším fyzioterapeutem( ten musí být v přímé spolupráci s lékařem- ne na dálku, přítomnost poruch meziobratlových plotének vyžaduje ideálně přesnou léčbu, přitom důraznou) a s lékařem, neurologický dohled bude zřejmě nutný, nelze bez dostatečných informací napsat, zda nezbytně a léčebně, či opravdu pouze jako dohled. Možnost zastavit negativní vývoj se však jeví jako reálná.

Související dotazy

Dvojité vidění
Dobrý den lékař mi řekl po testech na moškomišním moku...
Dvojité vidění
Dobrý den. Dcera 6 let cca 3 měsíce udává zdvojené...
Dvojité vidění
Dobry vecer, od ledna 2016 ma trapi dvojite videnie,...
Stav po operaci nádoru na mozku, dvojité vidění
Dobrý den, je mi 21 let a jsem asi rok a půl po operaci...
Hypertenze a dvojité vidění
Dobrý večer chtěla sem se zeptat.Je mi 36 let a tak...
Dvojité vidění
Dobrý den, ještě k mému dotazu ohledně dvojitého vidění...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest páteře a stehen

Dobrý den, pane doktore, moc prosím o Váš názor. Před několika lety mi byla...

Bolest páteře následně kyčle

Dobrý den Moje máma začala mít před pár měsíci potíže. Začala ji bolet bederní...

Bolest páteře po epidurální anestezii

Dobrý den, prosím o pomoc nevím kam se se svým problémem obrátit. Před 8...

Bolest páteře po lumbální punkci

dobrý den chtěl bych se zeptat na pár okolností na problém po lumbální punkci...

Bolest páteře po operaci

Dobrý den pane doktore, dnes jsem Vám napsala zprávu, omylem k Vám došla bez...

Bolest páteře po operaci

Dobrý večer,před dvěma roky jsem byla na operaci páteře,tak půl roku mi bylo...

Bolest páteře po porodu

Dobrý den, jsem rok a půl po porodu a od té doby mám problémy s páteří. Konkrétně...

Bolest páteře pod krčními obratly

Dobrý den chtěla jsem se zeptat.Mám problémy s páteří již od 15 let ale zatím...

Bolest páteře střílející do nohy

Dobrý den, odjakživa mám problém s páteří, take jsem vědoma od doktorky ,...

Bolest páteře v kříži

Dobrý den.Mám dotaz,co může být příčinou bolesti zad od kříže vystřelující směrem...

Bolest páteře, hlavy, rukou

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám vrozenou vadu - jednu ledvinu, dále vrozenou...

Bolest páteře, invalidní důchod

Váženy pane doktore Chtěla bych se zeptat, manžel má stále bolesti páteře,...

Bolest páteře, nevolnost, hleny

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat ohledně toho, že mne poslední...

Bolest páteře, po zlomenině..

Dobrý den, před rokem jsem utrpěla kompresivní zlomeninu obratlů: L1, L2 a TH12. Zhruba...

Bolest páteře, výhřez ploténky

Dobrý den paní Leskovská, moc vás prosím za překlad: Bederní páteř vyšetřena...

Bolest patních kostí a Achillovky

Dobrý den, na jaře loňského roku mě začala bolet pata, pod kotníkem a kolem...

Bolest patra

Dobrý den, asi třetí den mám bolesti patra. Bolest pociťuji hlavně při jídle....

Bolest patra

Dobrý den, asi třetí den mám bolesti patra. Bolest pociťuji hlavně při jídle....

Bolest paty

Dobrý den,už delší dobu mě bolí pata zespodu,nemůžu na ni pořádně došlápnout,hlavně...

BOLEST PATY

Dobrý den, v dubnu letošního roku jsem Vás prosila o radu (Prosím o radu zda...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Operace tíselné kýly

Dobrý den, jsem po laparoskopické operaci tříselné kýly. Jak dlouho mám být...

Bolest pod kolenem


Atorvastatin

Z laboratorního rozboru krve mám dle lékaře vysoký cholesterol a při jednorázovém...

Biopsie mozku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak se dělá biopsie mozku. Musí se vždy dělat...

Píchání v břiše

Dobry den,v posledni dobe mam obcasne pichan v pravem vajecniku.Vcera po pohlavnim...

Zvýšená hladina TSH

Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem dvakrát dělanou laboratoř,...

Problémy s hlavou

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. V dubnu jsem prodělala zánět močových...

Vyrážka a HIV

Dobry den. Mela jsem rizikovy pohlavni styk. Zhruba po 3 tydnech mě bolelo v...

Chlamydie a doxybene

Dobrý den, vloni touto dobou jsem měl chlamydie a dostal jsem antibiotika na...

Cévní porucha mozku nebo krční páteř ??

Dobrý den, už dlouho se potýkám s problémy, jako jsou mžitky před očima, dvojité...

Degenerativní změny na krční páteři

Dobrý den nález-pokročílé degenerativní změny v segmentech C2/3 a C4-6,dorzální...

Jako bych měl hlavu "na šťopce"

Dobrý den p. doktore, mám pocit, jako bych měl hlavu "na šťopce". Je jakoby...

Bolest v krku

Dobrý den,chci se zeptat jestli může mít opakovaná bolest v krku několikrkát...

Malé fialové tečky na kůži

Dobry den. Dnes ráno jsem si všimla na prsou malých fialových teček. Jinak už...

Kojení a mátový čaj

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je pro kojící ženu vhodné, aby pila...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

MRSA v nose a očkování

Dobry den pan doktor, dcerka ma 4 mesiace a z porodnice si doniesla stafylokoka...

Alergická reakce?

Dobrý den. Po použití přípravku Garnier Pure Active s obsahem kyseliny Salicylové...

Prázdný váček

Dobrý den, dne 28.4 jsem měla pozitivní těhotenský test, slabé dvě čárky....

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možná rizika pro plod. Jsem v prvním trimestru...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×