Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest v oblasti třísel

Infekce Marek 7.1.2018

Dobrý den,
mám dotaz ohledně zvětšených LU. Asi v půlce prosince se mi zvětšily 2 LU v podpaží - velikost cca 2 a 1,5 cm, nebolestivé, spíš mě bolí svalová tkán kolem. Týden od zvětšení propukla chřipka, během níž se mi zvětšila uzlina i v třísle. Praktická lékařka mi koncem prosince sdělila, že se jedná o reakci na infekt, LU jsou pružné, změřila CRP = 2. Již po vyléčení virozy mi zduřely cévy k varlatům (nikterak významně). Dnes mě v třísle začalo bolet (intenzivní řezavá/bodavá bolest rozšiřující se do celé horní části stehna trvající cca 30 s, znovu se objeví v řádu minut), bolest v okolí podpaží již není (oblast se zdá přesto citlivější). Pro úplnost - dlouhodobě bojuji s vysokými hodnotami ASLO (již jsem po tonsilektomii, hodnoty nikdy nebyly nižší než 500 IU). Zajímá mne, zda by se měly uzliny opět zmenšit, či zůstanou tak, jak jsou nyní, příp. zda by bylo dobré indikovat nějaké důkladnější vyšetření.

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý den Marku, děkuji za přesný popis Vašich obtíží. Nezdá se mi, že by současná bolest třísel měla mít něco společného s proběhlou chřipkou. Je možné, že jste v posledních dnech např. intenzivně cvičil, nebo trénoval, můžete mít třísla namožená. Pokud bolest do několika dnů neodezní, či se její intenzita naopak zvětší, doporučím vyšetření na urologii, bude nutné udělat sono dané oblasti, aby se vyloučil např. zánět atd. S přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pokud máte opravdu zvětšené lymfatické uzliny, což lze ověřit např. ultrazvukových vyšetřením, které mimo jiné popíše i jejich strukturu, je vhodné další podrobné vyšetření k vyloučení všech možných příčin (např. virové, bakteriální či parazitární infekce, nádorové onemocnění). Doporučuji se obrátit na spádové interní či infektologické pracoviště, kde vás podrobně vyšetří a stanoví příčinu zvětšených uzlin.

Související dotazy

Bolest v oblasti třísel
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na bolest v oblasti...
Bolest v oblasti varlat a třísel
Dobrý den, prosím o radu. Už dva měsíce mám problémy...
Borelióza, bolesti v oblasti třísel
Dobrý deň, diagnostikovali mi lymskú boreliózu ktorú...
Bolesti třísel, stehen
Dobrý den, už asi dva měsíce mam bolesti a nepříjemné...
Bolest třísel
Dobrý den , je mi 22 , v únoru mi diagnostikovali zánět...
Bolesti třísel
Dobrý den, delší dobu mam problemy s bolestí v oblasti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest v oblasti sterna

Dobrý den , bolí mě někdy na hrudi a to přesně na hrudníku kosti někdy mírně...

Bolest v oblasti stydké kosti


Bolest v oblasti stydké kosti

Dobrý den pane Doktore, ráda bych se zeptala, co může způsobovat bolest v oblasti...

Bolest v oblasti stydké kosti

Dobrý den, trápí mě bolest v oblasti stydké kosti na pravé straně, řekla bych,...

Bolest v oblasti temene

Dobrý den, již cca 4 měsíce mne trápí tepání/bušení v pravém uchu, kdykoliv...

Bolest V oblasti tlusteho sřeva

Dobrý den . Asi tak před 2 týdny jsem byl u lékaře s bolestí v oblasti tlustého...

Bolest v oblasti triesla a zadku

Dobry den, pred 9 mesiacmi som si pri futbale natrhol sval na pravej strane...

Bolest v oblasti trojklanného nervu

Dobry den, muj problem je uz spise psychicky. Od detsvi jsem vyrustal s rymou...

Bolest v oblasti trojúhelníku

Dobry den chci se zeptat často kdyz ani mastné jídlo nebo možná i hodně masa...

Bolest v oblasti trojúhelníku

Dobrý den, již delší dobu cca 3 týdny mě trápí bolest v oblasti trojúhelníku....

Bolest v oblasti třísel

Dobrý den, je mě 16 let, Můj problém je v tom, že když zrychlím chůzi neb jdu...

Bolest v oblasti třísel

Dobrý den již asi měsíc mě pobolívá v oblasti pravého třísla, zejména v rotaci...

Bolest v oblasti třísel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na bolest v oblasti levého třísla spíše o trošku...

Bolest v oblasti třísel při běhání

Dobrý den, je mi 14 let a při běhání nebo při skákání přes švihadlo mě něco...

Bolest v oblasti třísla

Dobrý den, nikdy v životě jsem neměla problémy s tříslem ani s kyčlí. Po dlouhém...

Bolest v oblasti třísla po fyzické námaze

Zdravím, som 26 ročný muž, 180cm 75kg. Alergie - Erythro atb, axetine, roztoče,...

Bolest v oblasti týlu

Dobry den, pred 3 dny jsem se rano probuila a bolelo me v tylu. Nejdrive jsem...

Bolest v oblasti ucha

Dobrý den,začalo mě to před 2 lety a je to nepravidelná bolest třeba 2 týdny...

Bolest v oblasti uší

Dobrý den, mám dotaz k nespecifickým bolestem, které mne trápí v oblasti ušních...

Bolest v oblasti uzdičky

Dobry den mam problem u penisu jsem mnel naprasklou uzdicku ale to se mi dle.mne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka v obličeji

Dobrý den, asi před 2 měsíci se mi objevila vyrážka v obličeji. Na tvářích je...

Vřídek na vnitřní straně spodního víčka

Dobrý den, zjistila jsem, že na vnitřní straně spodního víčka mám maličký vřídek....

Přibírání po antikoncepci


Skvrna na prsu

Dobrý den před týdnem se mi objevila skvrna na prsu.nesvědí.Ani jsem si nenahmatala...

Loupání v kloubech

Dobrý den, před nějakým časem se mi zesílilo loupání v kloubech, dolní i horní...

Operace žlučníku

dobry den jsem 8 den po operaci zlucniku a hned 4 den po operaci se my udelala...

Svědění kůže bez vyrážky

Dobrý den, už víc jak týden trpím svěděním kůže bez příčiny, žádnou vyrážkou...

Ostrá bolest chodidla v klenbě


Dušnost

Dobrý den, už tři týdny se mi špatně dýchá. Dušnost přetrvává celé dny a někdy...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


RTG LS, SI, pánev

Dobrý den, prosím o posouzení vyšetření: Kyčle-artikulace správná, kloubní...

Žlučník a bolesti zad

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na tento popis ze sonografie břicha: žlučník...

Periorální dermatitida - volně prodejné masti

Dobrý den, trpím asi půl roku periorální dermatitidou. Kožní lékař mi nejdříve...

Supraventrikulární extrasystoly

Dobrý den! Obracím se na vás se srdečním problémem. Dlouhodobě trpím aritmií...

Tlkot srdca v uchu

Dobrý deň, asi mesiac si počujem tlkot srdca v ľavom uchu. Cez deň si to v...

Hematom po operaci břicha

Dobrý den, dne 3.6 jsem absolvovala recekci Meckelova divertiklu, operace...

Viditelné bradavky před oblečení

Ahoj, nejen chladem, ale i například studijní nervozitou a strachem se mi topoří...

Bolesti hlavy při prudkém pohybu a smíchu

Dobrý den. je mi 15let a už asi 3 rokem mám bolesti hlavy je to jako kdyby se...

Zánět zubu - je potřeba brát antibiotika po celou dobu léčby zánětu zubu?

Dobrý den, dostala jsem zánět do zubu, který mi zubařka začala léčit. Před zjištěním...

Bolest levého stehenního svalu

mám bolest levého stehenního svalu, která se projevuje i v klidu např. při řízení...

Reklama