Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest za stydkou kostí.

Urologie Martin 21.4.2020

Dobrý den, od začátku března mě trápí potíže s močovou trubicí. Ze začátku jsem pociťoval hlavně dyskomfort za stydkou kostí, svědění močové trubice a mírný výtok. Dále jsem měl častou potřebu močit, a to i velmi malé dávky moči. Celkové příznaky jsem nikdy neměl. Výtok byl a je vždy pouze velmi mírný (kapka vytlačená prsty při nepříjemném pocitu výtoku), průhledné barvy, výjimečně mírně bělavě zkalený. Bez zápachu.

Po úvodní konzultaci s praktikem jsem byl odeslán k urologovi, který odebral vzorek moči do sterilní zkumavky a nasadil mi léčbu doxycyklinem na 10 dní (2x denně 200mg). Během léčby mi poté pan doktor zaslal mailem s výsledkem vyšetření moči. Diagnóza - chlamydie. Jelikož první desetidenní léčba nezabrala, dostal jsem léčbu druhou. Jednalo se o ciprofloxacin na 15 dní (2x 500mg).

Po skončení druhé léčby jsem šel k panu doktorovi znovu s tím, že většina problémů již sice ustoupila, ale přesto mě stále trápí výše popsaný drobný výtok a občasné nepříjemné pocity v podbříšku. Udělal mi ultrazvuk ledvin, močového měchýře a prostaty. Odebral stěr z uretry a druhý vzorek moče do sterilní zkumavky, které odeslal na kultivaci. Diagnóza po této návštěvě byl zánět prostaty (našel na UZV mírné zvětšení prostaty s nehomogenním pruhem). Ve stejný moment mi byla nastavena léčba kombinace Azitromycinu a biseptolu (azitromycin první balení po 12 hodinách a druhé balení po 24 hodinách, biseptol na 14 dní po 12 hodinách). Kultivační vyšetření jak výtěru, tak odběru moči vyšel negativně (viz příloha).

Ke konci této léčby se můj stav na 3 dny vrátil k normálu a já se vnitřně zaradoval, že jsem snad už v pořádku, ale poté se znovu vrátil výtok (pořád stejného popisu) a občasné nepříjemné pocity v pánvi. S panem doktorem jsem vše znovu konzulatoval a nyní mám nastavenou léčbu na 20 dní norfloxacinem a do toho jsem si koupil wobenzym.

Moje otázky zní: jsou chlamydie stále mým problémem, ikdyž obě kontrolní vyšetření byla negativní? Nemůžou být mé potíže způsobeny jiným patogenem? A existuje nějaká jiná léčba, která by mi konečně pomohla se těchto potíží zbavit? Jsem infekční?

Celkově mě tento stav velmi unavuje, hlavně po psychické stránce. Po celou dobu léčby jsem sexuálně velmi zdrženlivý a když už nějaké sexuální aktivity praktikuji, jen s ochranou kondomem.

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

MUDr. Tereza Dvořáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Tereza Dvořáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Centrum primární péče s.r.o.

Dobrý den pane Martine,
chápu, že více než pětitýdenní trápení s řadou antibiotik a chemoterapeutik je vyčerpávající, zejména, když stále není dobře.
Urolog postupoval dle mého názoru velmi pečlivě a důsledně. Pokud není kultivačně nic prokázáno, tak tak patogen není. Viz přiložené mikrobiologické vyšetření.
Domnívám se, že se ve Vašem případě může jednat o uretrální příznak, kdy z neznámých důvodů dochází k větší citlivosti močových cest po prodělaném zánětu.
Také se může ještě jednat o doznívat zánět prostaty.
Nejsem urolog, více nejsem schopna vymyslet.
Svou odpovědí se obracím na specialistu urologa, který Vám ze svých praktických zkušeností jistě řekne více.
Přeji brzkou úpravu zdravotního stavu.
P.S.: Wobenzym je dobrá volba, pokud se denně bere udržovací dávka minimálně 6, lépe 9 tablet. Méně nemá smysl brát. Efekt se, ale projeví v delším odstupu- měsíc a více

Odpovídá lékař:

MUDr. Monika Žižlavská

Specializace: Urologie‎ Pracoviště: Urologická ambulance v Třešti

Dobrý den Martine. Podle kombinace Vámi užívaných antibiotik jsou již chlamydie řádně přeléčeny. Pokud by důvodem potíží byl jiný patogen - např. ureoplasma, apod. - antibiotika, která jste bral, byl fungovala i na ostatní patogeny působící tento typ potíží. Kultivaci moči a výtěr z uretry již máte v pořádku, tedy infekční nejste. Problémem bude patrně prodělaný zánět prostaty, ten je opravdu nutné léčit dlouhodobě, několika řadami antibiotik a poté ještě u některých mužů trvá skutečně dlouho, než se stav upraví do normálu, vyhojí se močové cesty a sníží se jejich citlivost. Je zde opravdu nutná velká trpělivost a pozitivní myšlení, tato nemoc potřebuje čas a ráda se v drobných záchvěvech vrací, což je opravdu psychicky náročné. Pro co nejrychlejší návrat do normálu je potřeba se co nejvíce pokusit od potíží odpoutat a tzv. se příliš nesledovat, aby jste si pak příznaky psych. rozladěním nezhoršoval. Taktéž je důležité dodržovat pečlivě pitný a spánkový režim, pečlivě se vyhýbat prochladnutí - hlavně se neotužovat, nesedat na nic studeného. Stav zhoršuje bohužel i jízda na kole, koni, motorce - to vše dráždí prostatu, pak se opět může objevovat výtok a bolest. Osobně nejsem příliš zastáncem Wobenzymu v urologické terapii - obsahuje hodně enzymů, které u většiny pacientů spíše přechodně zhoršují symptomy doprovázející urologické onemocnění. Na hojení kloubů, operačních ran apod. je Wobenzym super, ale jako podpůrný preparát pro doléčení prostatitidy či uretritidy jej nedoporučuji. Zde jsou lépe na místě bylinky čistící a ochraňující močové cesty. Pro muže nejlépe preparáty obsahující vrbovku malokvětou a výtažky z trpasličí palmy. Popřípadě zlatobýl, lichořeřišnice, kanadské brusinky a D-manosa. Postupný návrat do normálního života a opravdu velkou dávku trpělivosti. Držím pěsti. Monika Žižlavská

Související dotazy

Bolest palčivá pod stydkou kostí.
Dobrý den. Mám palčivé blesti pod stydkou kostí vlevo.Již...
Píchání za stydkou kostí
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Dnes se mi...
Bolest nad stydkou kostí
Dobrý den. Začátkem měsíce jsem si náhodou všimla,...
Bolest kostí
Dobrý den, je mi 35 let, jsem kojící matka (syn má...
Bolest nad klíční kostí
Dobrý den chtěla jsem se zeptat , začalo mě bolet v...
Píchání a bolest pod hrudní kostí
Dobrý den. V noci mě začalo píchat mezi žebry pod spojovací...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest za okem a epilepsie

Dobrý den. Už šest let mě bolí téměř bez přestávky za pravým okem. Je to od...

Bolest za okem a na krku

Dobrý den, mé potíže začínají v loni v létě. Od té doby jsem byla ve stresu...

Bolest za okem, bolest hlavy

Dobrý den, Cca v 22h mi z ničeho nic začalo bolet za pravým okem. Bolest bych...

Bolest za osmičkou

Dobrý den, je mi 23 let a už čtvrtý den mě trápí bolest na levé straně za osmičkou,...

Bolest za pod lopatkou při nádechu a narovnání zad

Dobrý den, Je mi 16 let a už delší dobu trpím bolestí zad pod pravou lopatkou...

Bolest za pod lopatkou při nádechu a narovnání zad

Dobrý den, Je mi 16 let a už delší dobu trpím bolestí zad pod pravou lopatkou...

Bolest za pod lopatkou při nádechu a narovnání zad

Dobrý den, Je mi 16 let a už delší dobu trpím bolestí zad pod pravou lopatkou...

Bolest za pravým okem

Dobrý den, již tak čtvrt roku mě bolí za pravým okem při koukání do strany....

Bolest za ramenem

Mám strašnú bolesť na ramene vzadu,, do rana sa mi spravilo toto ? Mám horucku...

Bolest za sternem

Včera v noci mě začalo bolet jako kdyby pod hrudni kostí. zničehonic mě to vzbudilo...

Bolest za uchem

Přeji dobrý den, prosím o radu: manžela již 14 dní bolí malá oblast cca 6x6...

Bolest za uchem

Dobrý den, třetí den mě bolí za pravým uchem hlava. Myslím tím část lebky,...

Bolest za uchem


Bolest za uchem

Dobrý den je mi 39 let a mám takový problém. Z ničeho nic mě začalo bolet za...

Bolest za uchem

Dobrý den je mi 39 let a mám takový problém. Z ničeho nic mě začalo bolet za...

Bolest za uchem

Dobrý večer, paní doktorko. Již asi 10 dní-s třídenní pauzou mi vystřeluje...

Bolest za uchem

Dobrý den. Je mi 23 let. Včera me občas pichlo za pravym uchem. Nevěnovala jsem...

Bolest za uchem

Dobrý den pane doktore, před dvěma dny mě na hlubší pohmat začalo bolet za...

Bolest za usnim laluckem

Uz asi 2-3 dny me boli za usnim laluckem na dotyk a bez dotyku pocituji tlak...

Bolest za ušima

Dobrý den chci se zeptat prodělal jsem zapal plic oboustrany.. pak jsem po vyléčení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brneni koncetin, nemuzu se postavit

dobry den chci se zeptat. jiz nekolik let mam problemy se vsemi koncetinami.nekolikrat...

Fraxiparine a alkohol


Nevolnost a žluté bělmo

Dobrý den, včera ráno mě probudila velká nevolnost a zvracel jsem, ale jen...

Cukání prstu, oka a jinde

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problém začalo to cukanim prstu na leve ruce....

Průvan?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na antibiotika. Dostala jsem třídenní ATB kvůli...

Orální sex a HIV

Dobrý den pane doktore, před týdnem jsem měla orální sex s velice promiskuitním...

Papilární karcinom štítné žlázy

Dobrý den, před rokem mi našli papilární karcinom štítné žlazy metastazující...

Folikulitida

Dobrý den, před zbruba 2 měsíci se mi udělalo tohle po holení, ale bojim se...

Hematom na začátku těhotenství

Dobry den, po větším krvácení v 7tt mi byl doktorkou zjištěn hematom cca 3x3cm....

Vynechání antikoncepce ve 3. týdnu

Dobry den. Dva roky uzivam Marvelon. Vcera v 16:00 jsem si nevzala tabletu a...

Tranvestismus nebo shemale?


Vlna T na EKG

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co znamená na mém ekg, které mi dnes při...

Něco mě štíplo

Něco mě štíplo, není to vosa ani včela. ale mám svědivý otok na noze a neustupuje....

Bolest pod kolenem

Dobrý den, mám pětiletého syna, a ten posledních čtrnáct dní nepropíná pravé...

Boulička na stydkém pysku


Menstruace a koupání v moři

Dobrý den, ráda by se Vás zeptala, jestli je možné koupat se v moři při menstruaci...

Dg m544 - bolest bederní páteře při sezení vystřelující do nohou

Dobrý den pane doktore. Od dubna r.2015 řeším moje stupňující se bolesti bederní...

PH moči


Čepy na mandlích a chronická rýma

Dobrý den, mám takový problém v oblasti krku a nosu. Nutno ze začátku řict,...

Výplachy ucha a bolest hlavy

Dobrý den,používal jsem peroxid vodíku3% do ucha,který mi doporučil lékař a...

Reklama