Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Bolesti

Léky Eva 25.12.2017

prosím o radu.....mohu užívat Sulfasalazin + třeba Veral nebo něco jiného na bolesti kloubů,tak aby mi to co nejmíň ničilo žaludek a ledviny a srdce....mám revma a artozu 3stupně a jde znát, že je to v celém těle a mám silné bolesti...děkuji za radu.
ps-nevím jak asi dlouho bude ten Sulfasalazin užívat než zabere...a jestli vůbec zabere..:-( měla jsem Medrol, ale musela jsem ho brát denně 16mg a byl mi i píchaný a už jsem byla předávkovaná-prej....takže se zkouší něco jiného...a musím ještě brát Asentru na noc a někdy i Zolpinox...protože nemohu pro bolesti spát.Jinak beru i mazání a žen šen a podpůrné prostředky jako třeba Boswelia s kolagenem....pupalka....čaje...záda už mi prý nemohou ani operovat....a také moc bolí.Cvičím denně ještě na posteli a plavu..kolo už nezvládám...tak pouze procházky-to, co vydržím. Doplnění informací: Za odpověď děkuji-nicméně by mě právě zajímala ta zmiňovaná kombinace léků na bolesti....Zaldiár+Veral+Sulfasalazin a Apo ome samosebou beru-děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, paní Evo, oba léky mohou mít nežádoucí účinky na trávení a to charakteru poruch trávení, zácpy, průjmu, nevolností. Za normálních okolností by Diclofenac neměl být užíván pravidelně ve velkých dávkách, jinak hrozí nežádoucí účinky. Nevím, jak dlouho danou medikaci užíváte, pokud krátce a nejedná se o nadužívání, pak by vše mělo být v normě, nežádoucí účinky se nemusí vyskytnout. Ke zvážení je nasazení inhibitoru protonové pumpy. Doporučila bych Vám vzhledem k bolestem vyšetření na ambulanci bolesti při ARO oddělení v nejbližší nemocnici, kde se na tyto obtíže specializují a mohou Vám poskytnout další návrhy řešení bolestí, vzhledem k tomu, že jak píšete není operace indikována. Snížení bolestí je poměrně komplikované téma, je třeba rozebrat anamnestcké údaje a prodelaná vyšetření u specialistů, nálezy, již užívanou medikaci, s jakým byla efektem, a dle toho zvolit nejlepší možná analgetika, jejich kombinaci. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Při kombinaci sulfasalazinu a diclofenacu (a dalších léků ze skupiny nesteroidních antiflogistik a příbuzných léků, jako např. ibuprofen, meloxicam) může dojít k ovlivnění krevní srážlivosti ve smyslu zvýšení rizika slizničního krvácení. Proto je dobře, že užíváte Apo-Ome. Dále se může mírně zvýšit hladina draslíku. To vše má význam především v situaci, pokud byste měla sníženou funkci ledvin. Máte-li tedy funkci ledvin v pořádku, můžete tuto kombinaci užívat, ale měla byste si být vědoma mírného zvýšení rizika krvácení. Při zhoršené činnosti ledvin (vyšší kreatinin) bych Vám nesteroidní antiflogistika jako např. diclofenac nedoporučoval vůbec. Pokud by byla nevyhnutelná např. pro silné bolesti, tak léky tohoto druhu užívat jen minimálně a nepravidelně, dodržovat vyšší obrat tekutin a mít pod dobrou kontrolou krevní tlak.

Související dotazy

Bolest
Dobrý den, již dlouhou dobu mám tupou bolest v levé...
Bolest
Dobrý den, prosím o radu, jsem již bezradná. Cca před...
Bolest
Dobrý den U předposledního plombovaneho zubu dole...
Bolest
Dobrý den,již několik let trpím bolestí v oblasti bederní...
Bolest
Dobrý den. Cca 10 dní pociťuji silné bolesti pod pravým...
Bolesti
Dobrý den, posledních pár týdnů mě trápí ukrutná...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolesti

Prosím vysvětleni a radu lékaře, a co dál: mám neustále bolesti které tlumím...

Bolesti

Dobrý den, bolí mě na levé straně mezi prsy, levé zápěstí. Při malé zátěži se...

Bolesti

Dobrý den,potřebuji se zeptat ,špatně spím,mám bolesti za krkem a vystřeluje...

Bolesti

Pane doktore,chtěl by se zeptat, zda je možné pokud mně bolí v hyždích na pravé...

Bolesti

Vážení, můj otec má rokivnu plic, po chemoterapii a ozařování se nakonec...

Bolesti

Dobrý den, je to již 4tý den, co mám při čůrání bolesti v podbříšku. Je to...

Bolesti

Dobrý den, posledních pár týdnů mě trápí ukrutná křečovitá bolest na pravém...

Bolesti

dobrý den, mám již delší dobu potíže se stolicí. Je silně nepravidelná, a když...

Bolesti

Dobrý den, mám dotaz ohledně zvětšujících se bolestí břicha.. Od první menstruace...

Bolesti

Dobry den,mam takovy problem kdyz se jen lehce dotknu zaludu tak citim nesnesitelnou...

Bolesti

Dobrý den, jsem dívka studentka ve věku 17 let trpím velmi velkým stresem jak...

Bolesti

Dobrý večer, dnes jsem dostala menstruaci. Měla jsem ji ale před dvěma týdny....

Bolesti

Dobry večer. Mam takovy dotaz. V červenci jsem prodelala laparoskopickou operaci...

Bolesti

delší dobu se mi vracejí bolesti v podbřišku, které se dají srovnat s menstruačními...

Bolesti

dobrý den už asi 14 dní mám problém s močením protože když močím tak mě to strašně...

Bolesti

Dobrý den, už asi týden mám menší problém. Mám boletsti až takový štípání v...

Bolesti

Dobry den mam mensi problem a to takovy ze se mi mota hlava,jako bych si dal...

Bolesti

Dobry den, mam bolesti bricha hlavy a krizi. Bricho mam stale nafoukle a citim...

Bolesti

Vážená paní doktorko, chtěla bych poprosit o radu. Po menstruaci (velice silné...

Bolesti

Neustále mne bolí v pravo pod žebrem co stím děkuji nemuže se jednat o ca plic?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšení penisu

Dobrý den, Mám problém s penisem. Jeho délka je 15.5cm a vidím, že přítelkyně...

Antikoncepce - vynechání tablety

Dobrý den. Mám dotaz ohledně antikoncepce. Beru antikoncepci už 6 let, neměla...

Alkohol při antibiotické terapii

Dobrý den, měl bych na Vás jednu otázku. Užíval jsem KLACID SR 500mg (zelený...

Boule konečníku

Dobrý den, je mi 21 a když mám stolici tak mi vylezou ze vnitř čtyři větší boule...

Plastika křížového vazu

Dobrý den. Chci se jen zeptat,jestli je nutná plastika křížového vazu při jeho...

Užívání antidepresiv Asentra a triticco prolong

Dobrý den, před časem jsem měl psychycký problém -přišel jsem o zaměstnání i...

Alergie

Dobrý den, již od prosince, kdy jsem měla zaraženou rýmu a hlen jsem pocitovala...

Termín "slabá hemolýza" v krevním obrazu

Dobrý den, chtěl jsem se jenom zeptat, co znamená termín "slabá hemolýza"...

Sex po odstranění dělohy

Dobry den chtěla bych se zeptat,jestli odebráni dělohy muže ovlivnit a jak u...

Stav po operaci slepého střeva


Návaly po odebrání dělohy

Dobrý den, je 47 let, letos v dubnu mi byla pro myomy a cysty odebrána děloha...

Bolest na průduškách a kašel


Bolestivá bulka zezadu na krku

Dobry den,před 5 ti dny sem si našla zezadu na krku bolestivou bulku a druhy...

Panenská blána- literatura k tomuto tématu

Dobrý den, vážená poradno, z velké části se můj současný studovaný obor (ale...

Boule na krku pod dolní čelistí

Dobrý den, před 5 měsíci (14.5.2017) jsem si pod levou spodní čelistí nahmatala...

Bolesti hlavy, pískání v uších

Dobrý den, chci se zeptat: měla jsem arytmie a pomalý tep 35 za minutu. Chodily...

Natekle ucho

dobry den mam dotaz rano jsem se probudil a bolel mě ušní boltec do odpoledne...

Na holteru mi byly naměřeny hodnoty od 45-158

Dobrý den, chtěla bych pouze vyjádření, ne radu. Na holteru mi byly naměřeny...

Natekly penis po sexu

Dobrý den. Před čtyřmi dny jsem měl sex se svou přítelkyní, styk byl pro mě...

Bolest semenikov

Dobrý deň. Na začiatok by bolo asi dobré povedať že mám 17 čoskoro 18 rokov...