Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Cervikobrachiální syndrom

Záda, páteř Jarmila 19.9.2017

Dobrý den,
mám více než 15 let bolesti páteře,které se stupnuji,poslední 2 roky bolesti stále větší či menší intenzity.Opakovaně postupuji Rehabilitace,doma cvičení atp.V roce 2014 jsem byla odeslána na MR údajně s tímhle výsledkem-osteochrondosa C 3-4,C 5-7.,masivní osteofyt 5/6 dorz.Poslední 2 roky mám trvající bolesti celé pravé lopatky po rameno,paži loket i prsty.Bolesti jsou jak při pohybu,námaze,i v noci , ,taktéž při změně počasí bolest dost nesnesitelná.Koncem r2015 ,kdy opět rhb.nepomohli,jsem prodělala infůzní léčbu,kde po měsíci a půl ,bolest trochu ustoupila a já nastoupila do nového zaměstnání,po 4 měsící jsem skončila opět na neschopence,bolest noční v rukou mi nedala ani spát.Jsem tedy opět po Rhb. s jen malým zlepšením.MR krční páteře byla v roce 2014,p.doktor neurolog tvrdí,že není nutná další ,z mého pohledu dost podivné,bolesti se mi od té doby zhoršují,tedy ke změně určitě došlo .Jsou to přece již 3 roky.Děkuji za Váš názor a pohled na můj zdravotní stav.Popřípadě co byste doporučili.S pozdravem

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

u potíží s páteří je přes 95% nálezů vhodných k rehabilitaci. Pouze několik málo procent pacientů profituje z operačního řešení. O dalším postupu a vhodných vyšetřeních rozhoduje neurolog či neurochirurg na základě klinického vyšetření. Pakliže lékař při vyšetření neshledává žádný neurologický deficit, není nutné magnetickou rezonanci opakovat, neboť by nepřinesla žádnou novou informaci. Magnetická rezonance je jistě vhodná a nezbytná před eventuálním operačním řešením. Zatím tedy nadále intenzivně rehabilitujte, individuálně cvičte a docházejte na předepsané kontroly. Pokud dojde k takové změně stavu, aby byla nutná operace, jistě Vám to Váš ošetřující lékař navrhne jako možné řešení.

Váš dotaz byl systémem automaticky přiřazen k odpovědi do konzultační ambulance. Na Váš dotaz Vám tedy ještě odpoví odborník.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie Pracoviště: Naprapathy Klinika

Rehabilitační léčba je jistě správným řešením, je však v ČR prováděna dvema způsoby, jeden je takový, že je rehabilitace jako pomocná, podpůrná léčba na uvolnění svalových spasmů, zlepšení pohyblivosti, výuku a provádění cviků, které jsou však nejvhodnějsí jako prevence dalších potíží, cvičení není nikdy primární léčba od příčiny, pouze bylo li by prováděno odjakživa a každodenně.Druhá varianta rehabilitace je léčba rehab.-fyzioterapeutická, kdy Vám pracovník rehabilitace nebo fyzioteraúpeut( někdy lékař) zlepší funkční stav páteře, obnoví statikku pánve a doporučí opět cílené cviky dle konkrétního stavu těla( bez cvičení to opravdu nejde), současně by měl( ale až po zlepšení funkce páteře, rozebrat Vaše pracovní podmínky, zda sedíte, tak jak, stojíte li, tak opět jak, doporučit případně úpravu, nebo naučit posed čoi postoj), ale opět , až této změny budete schopna, po léčbě,. V době, kdy Vaše tělo nefunguje správně, nelze obnovit normální, tedy správné držení těla ani při sezení, ani při stoji, ani při chůzi. To vše má význam k udržení zlepšení, stabilizaci těla ve správných funkčních a svalově kloubních vztazích. Je li tato podmínky( podmínky) dodržena, pak změny na páteři, kloubech mezi obratli a ploténkách nebudou pokračovat. Za 3 roky určitě došlo k dalším změnám, měla li jste potíže stále, mechanické narušení funkce těla to prostě donutí ke změnám. Ale přesně tak,jak vyvětluje p.MUDr. Gottwaldová, tyto změny naštěstí nepostupují tak rychle, aby bylo třeba opakovat např. MRI nebo CT každý rok, neurolog dle svého vyšetření pozná, zdaj již další progrese stavu potřebuje osvětlení pomocným CT či MRI vyšetřením,zda bude třeba chir. či mikroneurochirurgického zákroku. Určitě nebude u Vás problém v dohledu odbiorného vyšetření a kontrol.
největší potíže je najít správného rehab. fyzioterapeuta nebo lékaře, který pracuje! aktivně fyzioterapeuticky".

Související dotazy

Cervikobrachiální syndrom
Pro MUDr. Magdaléna Hlavačková Dobrý den Paní DOKTORKO...
Cervikobrachiální syndrom
Dobrý den, dva měsíce trpím bolestí, hlavně v klidových...
Fascikulace
Dobrý den, mám na Vás otázku. Již před rokem jsem byl...
Cervikobrachiální syndrom
: Již čtvrtý měsíc trpím velmi silnými bolestmi krční...
Cervikobrachiální syndrom vpravo
Dobrý den, už druhým dnem se potýkám s potížemi pravé...
Cervikokrální syndrom-Cervikobrachiální syndrom
Vážená-ý paní-eMUDr. Mám cervikokrální syndrom s iradlací...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Cervikální dysplazie versus infekce

dobrý den paní doktorko. Chtěl jsem Vám poděkovat za odpověď na můj dotaz, jen...

Cervikální hlen

Dobrý den. Před rokem mi po nechr. sex. styku začaly potíže, vaginální dyskomfort,...

Cervikální intraepiteliální neoplazie

Dobrý večer, šlo o připodobnění, má to potvrzeno. Cervikální intraepiteliální...

Cervikální myelopatie - je vhodná operace? co se stane bez ní?

Dobrý den. Byla jsem v nemocnici pro vyloučení RS - bolesti stehen, slabost...

Cervikální polyp

Dobrý den, pane doktore, jsem ve 14. týdnu těhotenství a na běžné poradně mi...

Cervikální polyp

Dobrý den, paní doktorko, jsem v 11. týdnu těhotenství a jelikož jsem dva dny...

Cervikální polyp v těhotenství

Dobrý den pane doktore, v 5.tt jsem začala špinit. Po vyšetření u gynekologa...

Cervikální polyp v těhotenství

Dobrý den, minulý týden mi byl na preventivní prohlídce zjištěn větší polyp...

Cerviko-brachiální syndrom

Dobrý večer prosím o radu mívám často migrenosní ataky s nauzeou léčím se u...

Cervikobrachiální syndrom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém, který mě trápí střídavě uz několik...

Cervikobrachiální syndrom

Dobrý den, prosím o radu pro syna-věk 32let, pracuje jako kuchař a má stanovenou...

Cervikobrachiální syndrom

Dobrý den, dva měsíce trpím bolestí, hlavně v klidových polohách - sezení...bolest...

Cervikobrachiální syndrom

Dobrý den,před třemi týdny mi byl diagnostikován cb syndrom, dostala jsem opichy...

Cervikobrachiální syndrom

: Již čtvrtý měsíc trpím velmi silnými bolestmi krční páteře s vystřelováním...

Cervikobrachiální syndrom

Pro MUDr. Magdaléna Hlavačková Dobrý den Paní DOKTORKO ,chtěla bych Vás moc...

Cervikobrachiální syndrom krčně-hrudní krajina

Dobrý den chtěla bych se zeptat ohledně této diagnózy dnes mi byla zdělena,jsem...

Cervikobrachiální syndrom vpravo

Dobrý den, už druhým dnem se potýkám s potížemi pravé ruky. Většinou se to...

Cervikobrachiální syndrom,artroza,tendosynovita

Dobrý večer,od 2/2011 jsem v pracovní neschopnosti pro bolest zápěstí a palcového...

Cervikobrachiotorakolumbosakrakný syndrom

prajem dobrý den,chcem poprosiť o vysvetlenie čo to znamená:cervikobrachiotorakolumbosakralný...

Cervikokrální syndrom-Cervikobrachiální syndrom

Vážená-ý paní-eMUDr. Mám cervikokrální syndrom s iradlací do pravého loketního...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pocit na zvracení, bolest žaludku


Neuralgie trigeminu

Dobrý den, před 3mi týdny mi začala růst osmička, což doprovázelo bolesti. Po...

Epilepsie

Dobrý den,můj přítel nyní 37 let se měl od puberty epilepsii jen v noci,tvrdí,že...

Problémy s usínáním

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz, týkající se problému s usínáním. Můj kamarád...

Rizikový sex, testy

Dobrý den, den před tím co jsem napsal tento dotaz, jsem měl nechráněný orální...

Pulzace

Dobry den, je mi 20 let a trapi me to, ze uz dva roky citim pulsovani v brise,...

Neobvyklé zabarvení stolice

Dobry den, chtel bych se zeptat zdali je mozne, ze ma stolice zbarveni na druhy...

Bolest na hrudi vpravo

Dobrý den. Prosím o Váš názor / radu. Jsem muž 33 let. Začalo mě bolet na hrudníku...

Čím nejlépe nahradit lexaurin?

Dobrý den, od loňského června mám velké bolesti hlavy, zad a na hrudníku, vč....

Léčba vysokého tlaku

Dobry den,existuje prosim Vas nejaky lek na vysoky tlak bez betablokatoru?Dekuji.

Pachuť v ústech

Dobrý den, mám malý problém nejdříve mi začne být na zvracení a po chvíli se...

Bolesti pravé paty

Dobrý den.Bolí mi už delší doba pata na pravé noze.Chodit normálně můžu,ale...

Klenba

Dobrý den, na fyzioterapii my byla zjištěna pronace a padající klenba. Protože...

PSA a PSA frakce

Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml, frakce 10%. Děkuji.

Praskání v hlavě

Dobrý den, položila jsem vám dotaz ohledně křupání v hlavě, ale vaše odpověď...

Točení hlavy, hučení v uších, brnění rukou, pocit na omdlení

Dobrý den, Je mi 18 let a už od listopadu mám problém s motáním hlavy a hučením...

Svíravá bolest na levé straně břicha

: Přeji dobrý den, od začátku roku jsem zažil cca 5 epizod svíravé bolesti...

Krvácení z penisu po styku

Dobrý den. Mám takový problém, chtěl jsem se zeptat co se děje, když při styku...

Zhoršené dýchání při nachlazení

Dobrý den, nedávno jsem se nachladil, pocity slabosti i mírné bolesti v krku...

Už dva týdny mě bolí břicho

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ,už dva týdny mě bolí břicho vlevo u prostřed...

Reklama
Zavřít