Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

CHLAMMYDIA PNEU

Imunita Dagmar 16.4.2012

Dobrý den,
po asi dvou letech potíží jsem si vyžádala vyš. na Chlamydie - udělali mi pouze na plicní - ty jsou pozitivní.
Obdržela jsem Doxybene na 21 dnů, odbyto, jako by se jednalo o rýmu. Pokud je to tak správně a Vy mi to potvrdíte, budu v pohodě. Jinak však tato inf. je mi známa jako svinstvo k pláči a poté, co jsem prostudovala pár blogů, kde se popisujou všechny hrůzy s tím spojené, spec. léčby ATM v kombinaci s imunoléky a chemoterapeutiky po řadu měsíců až let - jsem jak se říká KO. Mám malé děti, aktivní sportovce a i o manžela mám starost. Jelikož chlapi, alespon z mé zkušennosti jsou stále "nemocní a unavení", nevím zda mám plašit a vyžádat si pro něho též ATB, najednou totiž je také plný příznaků, které by seděly a kterým jsem já doposud říkala lenost. Já narozdíl od něho mám více než dva roky akutní záněty dychacích cest, krku, astma, dechové obtíže, záněty spojivek........a poslední měsíc již obrovské bolesti v krku, obratlích páteře a kolenou, prostě sama o sobě jsem se domnívala, že jsem hypochondr, než jsem se rozhodla, že nebudu polykat dokola ATB každý měsíc ani homeopatika, co mi nic nedávají a vyžádám si výše zmíněné labor. vyš. Dále mě zajímá, zda musíme brát ATB všichni z rodiny nebo zda mám být v nějaké karanténě apod. (sex apod.)
Děkuji předem za rychlou zpětnou vazbu.
Kudrnáčová

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Dobrý den, chlamydiová infekce s eběžně přeléčuje antibiotiky, léčba by měla být alespoň 3 týdny, jelikož chlamidie se uvolňuje v cyklech, tak aby se zasáhla všechna vývojová stadia.
Nevím, jakým způsobem Vám byla infekce diagnostikována, zda-li pouze vyšetřením protilátek metoodu Elisa nebo Westwern blotem, jaké protilátky jste měla pozitivní. pokud by projevy přetrvávaly , je vhodné doplnit diagnostiku přímou - odběr přímo biologického mateiálu - např. sputum a prokázat chlamydie v biol. materiál.
Přítomnost protilátek znamená pouze odpověď Vašeho imunitního systému na event. infekci, jelikož diagnostika nepřímá není zcela přesná, může se tvorba protilátek nastimulovat i nespecifickcy to znamená, že infekci ani mít nemusí.
Sledoval bych i parametry zánětu CRP, krevní obraz.
Důležité je důsledně léčit i astma , alergii.
Karanténu v rodině bych nezaváděla, rodinné příslušníky bych vyšetřila v případě, že by měly klinické obtíže.

Související dotazy

Chlamydie pneu
Dobrý den,již dva roky se léčím na Chlamydie pneu poslední...
Chlam,pneu
jeste bych se chtela zeptat,ja jsem byla lecena na...
Chlamydie plicní
Dobry den, rada bych se zeptala, zda jsou moje vysledky...
Chlamydia Pneumoniae
Dobrý den, mám již čtvrtý měsíc po sobě v krevních...
Chlamydie pneu a toxoplasma
Dobrý den. Potrebuji radu. Dnes jsem ve 29tt a pred...
Chlamydia trachomatis
Dobrý den dnes mi byla zjištěna přítomnost chlamydia...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamidie Trachomatis

Dobrý den, chci se zeptat je možné že se chlamydie projeví až po roce a něco...

Chlamidie trachomatis

Dobrý den chci se zeptat zda se dá zjistit z cytologie chlamydia trachomatis...

Chlamidie trachomatis

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co znamená, když jsem měla tyto výsledky na...

Chlamidie trachomatis v oku


Chlamidie Trachomis

Dobrý den ještě se chci zašeptat dostal jsem na chlamydie trachomis antibiotika...

Chlamidie Trachumatis Hla B 12

Dobrý den Pane Doktore, obracím se na Vás s touto prosbou o radu.Před 3 měsíci...

Chlamidie, kvasinky nebo chronický zánět?

Dobrý den, opakovaně mívám problémy s močovým měchýřem, tak 4-5x do roka. Mám...

Chlamidie,syfilis...nevim co mi je

dobry den. moc Vas prosim o radu. cizi holka mi dělala před dvěma a pul tydny...

Chlamídiové infekce oka

Dobrý den, prosím o radu ohledně očního problému. Ráno se probudím a slzí mi...

Chlamidye na jazyku

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás obracím se na vás z dotazem. Už 4tý týden...

Chlamydia

Dobrý den pane doktore, po testech na viry mi byla zjištěna chlamydia trachomatis,...

Chlamydia

Dobrý den, neustále se cítím unavený a trápí mě časté poruchy soustředěnosti....

Chlamydia

Dobrý den, dlouhodobě mě trápí především únava a poruchy soustředěnosti, ale...

Chlamydia pn.

Vážená paní doktorko, prosím o zodpovězení dotazu. V krevním rozboru detekována...

Chlamydia pneumoniae

Dobrý den paní doktorko, po dlouhodobých obtížích - častých virózách, únavě,...

Chlamydia pneumoniae

Dobrý den, z krevních odběrů mi byly zjištěny chlamýdie pneumonia, existují...

Chlamydia Pneumoniae

Dobrý den, mám již čtvrtý měsíc po sobě v krevních testech pozitivní chlamydie...

Chlamydia pneumoniae

Dobrý den, byla mi diagnostikována Chlamydia pneumoniae, léčím se antibiotiky....

Chlamydia pneumoniae

Dobrý den, zhruba 5 let mám diagnostikovanou narkolepsii (v mírné formě a bez...

Chlamydia pneumoniae

Žena, 39 let, 180cm/67kg, tlak spíše nižší obtíže: - lupénka od 12 ti let-...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání Euthyroxu

Dobrý den, mám dotaz ohledně užívání Euthyroxu. Užívám ho asi třičtvrtě...

Krvácení po styku po porodu

Dobrý den, včera jsem byla na gyn. vyšetření po šestinedělí. Pan doktor mi řekl,...

Zubní náhrada

Dobrý den,mám imedi.zubní náhradu se 3umělými zuby nahoře- 2,4,5 ostatní zuby...

Bolest hlavy

Dobrý den, už třetím měsícem (každý čtvrtý den)se mi opakovaně vrací bolest...

Asacol

Dobrý den, již rok používám asacol jako léčbu urcerozní kortitidy. Přibrala...

Vytržení zubů moudrosti

Dobrý den, chci se zeptat zda je normální bolest krku po vytržení osmiček, dělá...

Špunt v uchu a tříprocentní peroxid vodíku


Kapačka

Dobrý den, prosím o obecné vysvětlení: Když je pacient napojený na "kapačku"...

Těhotenství?


Snížení hcg v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, před 14 dny jsem podle těhotenského testu zjistila...

Bolest svalů

Dobrý den, již čtvrtý den me bolí svaly na rukou a nohách, dnes mi trochu i...

Špatné dýchání, bolest zad

Dobrý den, je mi 21 let, kuřačka, ne však silná. Již podruhé v krátké době...

ATB+paralen

Dobrý den, mohu k anitibiotikám V-Penicilin 1,2 mega biotika užívat paralen?...

Výtok

Dobrý den. Potřebuji se poradit o tom, jak bych měla postupovat v léčbě svého...

Skoro měsíc pociťuji každý den bolest varlat.

Dobrý den. Skoro měsíc pociťuji každý den bolest varlat. Varlata bolí obě, avšak...

Boulička konečníku

Dobrý den, u konečníku se mi objevila taková boulička, velikosti pecky od třešně,...

Přenos streptokoka


Přenos streptokoka


Vytržení osmiček


Opakovaně krev v moči

Dobrý den,děkuji za odpověď. Byla jsem na cystoskopii a močový měchýř mám v...

Reklama
Zavřít