Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Chlamydiová infekce

Kateřina 17.4.2018

Dobrý den,
chci se s Vámi poradit ohledně výsledků mé krve. Od konce ledna 2018 mě trápí opakované infekce HDC, včetně zvýšených teplot do 38 stupnu. 2x mi je přeléčovali s ATB - cotrimoxazol, Azitromycin. Jelikož to pomohlo vždy jen na týden, dále už mi žádné nenasazovali a jsem teď na léčbě rýmy s kapkami do nosu -Mommox a na imunitu Imunoglukan.
Jelikož jsem se z toho nemohla dostat, byl mi doporučen dlouhodobější klidový režim doma (Aktuálně jsem doma již 3 týdny). Během toho se mi zdravotní stav zlepšuje, infekce se už neopakují. Zůstává však rýma, silná únava, pokašlávání a takové zvlátní stavy na omdlení, které třeba do 15 min přejdou.
V akutní fázi onemocněních jsem měla i bolesti na slezině a játrech, to však nyní už nepocituji.
Výsledky krve jsou takové:
krea 70, bilirubin : 9, ALT: 0,31, ALP: 2,16
Erytrocyty 5,45 (opakovaně je mám v odběrech zvýšené) , Hb 155, HTK 0,47, obj. ery 86, leukocyty 4,7, trombocyty 236.
Dif.: Neutrofily 0,369 - absolutní počet : 1,75 x 10 na 9, monocyty 0,167, eosofily, baso, lymfocyty v normě.
Tsh 4,33 (při prvních odběrech 6,78), nasazen jodid

Poté přišly výsledky serologie- EBV pametové protilátky IgG+, jinak negativní, Chlamydie pneumoniae IgG pozitivní, Mycoplasmata pneumoniae IgG pozitivní.
Antibiotika vzhledem k protilátkám IgG už nenasazeny.

Závěr zněl takto: Dle serologie nelze vyloučit, že mohla v době nemocí prodělat infekci chlamydiemi pn., nebo mycopasmaty pn. Kontrola serologie a KO za 2 týdny. Doporučuji ještě 2 týdny klidový režim v domácím léčení.
Chci se zeptat, co mě může ohrožovat, kdybych chodila do školy mezi lidi? Klidový režim je z důvodu serologie nebo kvůli sníženým neutrofilům a zvýšeným monocytům?
Ráda bych dodržela doporučení lékaře, ale vzhledem k velké absenci mám už problém ve škole - studuji zdrávku - VOŠ, takže zameškávám praxe v nemocnici a školu.
Byla bych rizikem pro pacienty a pro sebe, kdybych začala chodit mezi lidi ve škole a pacienty v nemocnici?
děkuji za odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Kateřino, klidový režim vám byl doporučen z důvodu dlouhodobých potíží a přechodně snížené imunity při léčbě chlamydiové a mycoplasmové infekce. I při léčbě angíny se doporučuje klidový režim ještě 14 dní po ATB terapii. Bohužel spousta lidí klidový režim nedodržuje a proto často odchází k rekurenci obtíží. Pro své okolí infekční nejste. S pozdravem Jana Harnová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Chlamýdiová infekce
Dobrý den paní doktorko, chci se poradit, mé problémy...
Chlamydiová infekce ( pozit.IgG )
pane doktore,mám k Vám prosbu a sice vysvětlit závěr...
Chlamýdiová infekce
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli...
Chlamydiová infekce
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, léčím...
Chlamydiová infekce
Dobrý den, ráda bych se zeptala na chlamydie trachomatis,...
Chlamydiova infekce
Dobrý deň, vážený pán doktor, mala by som na Vás jeden...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydiová infekce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, nedávno mi byly zjištěny chlamydie, měl jsem...

Chlamýdiová infekce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit v těchto bodech:...

Chlamydiová infekce

Dobrý den, ráda bych se zeptala na chlamydie trachomatis, zda je mužů pokládat...

Chlamydiová infekce

Dobrý den, od bývalého přítele jsem se nakazila urogenitální chlamydiovou infekcí....

Chlamydiová infekce

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, léčím se již půl roku antibiotiky...

Chlamydiová infekce

Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat. Je mi dvacet let a ​studuji na UK....

Chlamydiová infekce

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně pohlavně přenosných nemocí....

Chlamydiová infekce

Dobrý den , chtěla bych se zeptat . Minulý týden mi byly potvrzeny testy na...

Chlamydiová infekce

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, že bych se nakazil chlamydií, když...

Chlamydiová infekce

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, zda se chlamydie mohou vrátit i bez...

Chlamydiová infekce

Dobrý den, již čtvrtý měsíc trpím zánětem spojivek, na nějž dosud nezabrali...

Chlamydiová infekce

Dobrý den, chci se zeptat zda jsou antibiotika Zinnat 2x denně na 20 dní vhodné...

Chlamydiová infekce - přenos

Dobrý den, moje partnerka, se kterou jsme teprve asi 3 měsíce, se mi svěřila...

Chlamydiová infekce ( pozit.IgG )

pane doktore,mám k Vám prosbu a sice vysvětlit závěr vyšetření ,který zní :...

Chlamýdiová infekce a masturbace

Dobry den, lecim se s chlamidiemi pripravkem Azitromycin 500. Mam narizenou...

Chlamydiová infekce a neplodnost

Dobrý den chtěla bych se zeptat asi před 8 9 lety jsem prodělala chlamidye v...

Chlamýdiová infekce a neplodnost

Dobry den, dříve jsem mela problem s chlamydiemi, prelecilo se to a ted to mam...

Chlamydiová infekce dýchacích cest

Dobrý den, na základě problémů s kašlem mi byly zjištěny pozitivní protilátky...

Chlamydiová infekce močového traktu

Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně nemoci chlamydie trachomatis. Už jednou...

Chlamydiová Infekce s vedlejším nálezem Ent.Faecalis

Dobrý den, v roce 2013 mi po výtěrech z uretry doktorka diagnostikovala Pozitiva...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlatý stafylokok v nose a očkování miminka

Dobrý den, mám 5 měsíčního chlapečka, který má cca 3 měsíce zadní rýmu. Občas...

RS

Jake vytaminy si mohu pri RS mam uz Thiamin ,magnezium,C,acutil. Dekuji leky...

Panické ataky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co jsou to panické ataky a jak se dají léčit...

Očkování proti rakovině děložního čípku - druh vakcíny

Vážený pane doktore, je mi 24 let a můj gynekolog mi sdělil, že jsem nakažená...

Léky a alkohol

Dobrý den, chci se zeptat dostal jsem od svého lékaře lék Buspiron egis...

Genitálni herpes


Točení hlavy vleže


Velikost malých stydkých pysků

Ahoj, na internetu jsem si prohlížela fotografie intimních partií, které uživatelky...

Ultrazvuk štítné žlázy

Dobrý den. Prosím o přeložení lékařské zprávy,respektive se chci zeptat co mě...

Zápach z úst

Dobrý den, trpím už od malička zápachem z úst..je to velmi nepříjemné a bojuji...

Hiátová hernie...předávkování léky PPI ??

Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu. Mam hyatovou hernii spolecne s GERD....

Hmatná rezistence na hlavy

Dobrý den, dnes jsem si na zadní straně lebky nahmatala výrůstek. Na dotek bolí...

Praskliny zubu?kaz u krčku?

Dobry den mám prasklinu zubu ,viz,foto jeto problém?může dojít ke vzniku kazu,...

Zvýšené svalové enzymy

Dobrý den,chtěl jsem se vás zeptat na zvýšenou hladinu svalových enzymů. Je...

Operace prostaty

Dobrý den, je mi 64, chodím 4 a vícekrát za noc močit. Absolvoval jsem různá...

Tlak v uchu a praskání

Dobrý den, prosím vás měla bych takový dotaz. Již dva roky mi píská v levém...

Helicid v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu v těhotenství brát Helicid 10. Žáha...

Velmi suchá a hrubá kůže na loktech

Dobrý den, Mám na loktech (z vnější strany) zhruba kolečko s cca 2-3 cm průměrem...

Svědění prsů a bradavek

Dobry den, uz skoro tyden me hrozne svedi bradavky i cela prsa. Jsou trochu...

Zvýšené bílé krvinky

Dobrý den, asi před měsícem jsem byla hospitalizována v nemocnici s bolestí...

Zavřít reklamu