Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chtěla bych se zeptat na věc, kterou jsem si sice našla i na internetu

Infekce Radka 2.12.2018

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat na věc, kterou jsem si sice našla i na internetu, ale ráda bych zkušenost - názor někoho "skutečného". Zajímala by mě, zda je možné a jak reálně pravděpodobné, aby event. došlo k přenosu HIV pomocí slin při francouzském polibku. Mám nového přítele, jsme spolu krátce a rád se líbá. Neptala jsem se ho, ale předpokládám, že s HIV "nic nemá", ale přesto by mě to zajímalo. Zjistila jsem teď, že mám v ústech jakoby krvavou mimiskvrnku (možná i aft), jaká vzniká, když se člověk třeba kousne. Nemyslím, že by to vzniklo při líbání s ním, spíš již předtím. Nyní jsem po rozvodu, partnera si hledám a nerada bych před každým polibkem rychle zkoumala svoje ústa a nebo se hned ptala, zda je OK (což by teoreticky ani nemusel vědět). Jsem trochu paranoidní a omlouvám se za to.
A ještě bych se chtěla zeptat, s kým řešit případné poruchy sliznice v ústech (občas mě nyní trápí právě afty nebo něco tomu hodně podobného, což jsem si tam právě našla nyní - útvar jakoby bílé "světlejší" sliznice, nevím, zda jde přesně o aft, možná něco jiného), předpokládám, že se zubní lékařkou.
Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, pravděpodobnost přenosu HIV infekce pomocí slin při francouzském polibku u heterosexuálního páru je minimální. Samozřejmě, je potřeba brát ohled na sexuální minulost partnerů, kontakt s prostitucii, interavenózní užívání drog v anamnéze, pobyt v rozvojových zemích a jiné. Ale pro běžný, heretosexuální vztah v naších podmínkách, je riziko skutečně minimální. Co se afekcí v dutině ústní týče, bez možnosti Vás vyšetřit, či je alespoň vidět na fotografii, nelze hodnotit. Doporučuji navštívit praktického lékaře, ten Vás případně nasměruje ke specialistovi, pokud bude potřeba. Do té doby doporučuji vitamíny skupiny B, lokálně můžete potírat Mundisalem. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Chtěla bych se zeptat,jes...
Chtěla bych se zeptat,jestli je tělo po narkoze náchylnější...
Chtela bych se zeptat zda...
Chtela bych se zeptat zda sou..Prášky lunafem dobré...
Chtěla bych se zeptat kdo...
Chtěla bych se zeptat kdo a jak by měl sledovat ženu...
Dobrý den, chtěla bych se zeptat
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. před 7 dny mě zkončila...
Chtěla bych se zeptat na očkování na TBC.
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na očkování na TBC. Jsem...
Dobrý den, chtěla bych se...
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně očkování proti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chtěla bych se poradit ohledně pigmentové skvrny.

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně pigmentové skvrny, kterou má syn...

Chtěla bych se poradit ohledně svého gynekologického problému.

Dobrý den. Chtěla bych se poradit ohledně svého gynekologického problému. Minulý...

Chtěla bych se poradit ohledně výrůstku na pravém uchu

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně výrůstku na pravém uchu. Jedná se...

Chtěla bych se zeptat ,na problém ,který má můj otec a nechce s ním jít k lékaři

Dobrý den, dotaz se týká mého otce kterému je 43 let . Poslední dva týdny si...

Chtěla bych se zeptat jaký vliv může mít zkažená potravina na kojení miminka?

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jaký vliv může mít zkažená potravina na kojení...

Chtěla bych se zeptat kdo...

Chtěla bych se zeptat kdo a jak by měl sledovat ženu v těhotenství pokud trpí...

Chtela bych se zeptat na castou bolest hlavy

dost často mě bolí hlava nejcasteji kdyz se predklonim tak me tlaci na spánkách...

Chtěla bych se zeptat na nízkodávková lokální vaginální estrogenní léčbu.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nízkodávková lokální vaginální estrogenní...

Chtěla bych se zeptat na očkování na TBC.

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na očkování na TBC. Jsem ročník 1978+ a manžel...

Chtěla bych se zeptat na vývoj svého 20 měsíčního chlapečka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vývoj svého 20 měsíčního chlapečka. Používá...

Chtěla bych se zeptat zda si miminku neutvori důsledkem toho všeho hemagiom nebo-li oheň na obličeji?

Dobry den, jsem 24 týdnu těhotná. V 6-7 tt jsem měla krvácení, to samé v 10...

Chtela bych se zeptat zda...

Chtela bych se zeptat zda sou..Prášky lunafem dobré nebo ne ...Předem dekuji...

Chtěla bych se zeptat,jes...

Chtěla bych se zeptat,jestli je tělo po narkoze náchylnější a jestli je pravděpodobnost...

Chtěla bych vbědět co to pro mě znamená

CT L páteřeL4/5 cirkulární protruze lehká,bez zúžení PK L5/S1 pravostranná paramediální...

Chtela bych vest plnohodnotny zivot bez castych nemoci nebo obtizi

Dobrý den, nedavno jsem dlouho marodila a byl mi diagnostikovan herpes virus...

Chtěla bych vysvětlit nález.

Dobrý den chtěla bych vysvětlit nález,co to znamená a jaká je léčba,předem moc...

Chtěla bych zjistit, jaké...

Chtěla bych zjistit, jaké mám riziko mrtvice. Kde by mně provedli ultrazvuk...

Chtěla bych zkusit homeopatika

Dobrý den, trápí mě dlouhodobě akné od 25 do mých teď 30let. Chtěla bych zkusit...

Chtela bych znat nazor jineho lekare

Dobry den preji.Chtela bych znat nazor jineho lekare jestli nejak resit vysledky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Písek ve žlučníku - operace?


Lupání a křupání v hlavě a krku

Dobrý den, už delší dobu mám problémy s krční páteří - tuhnutí šíje atd.. Poslední...

Koleno, podlamování kolena

Dobrý den, může být příčinou podlamování kolene.. ochabnutí svalstva?? Děkuji

Bolesti podbřišku, vynechání menstruace, těhotenský test negativní

Dobrý den, již měsíc mě trápí bolesti v podbřišku, píchání spojené s občasným...

Nadměrná plynatost

Dobry den,rada bych Vas pozadala o radu. Manzel jiz pres rok trpi nadmernou,nekdy...

Uzel na štitné žlaze

Dobrý den.V oblasti pravého laloku oválný homogenní,isoechogenní uzel o pruměru...

Přenos HPV


Lymfocytoza

Dobrý den, prosím Vás, byla mi diagnostikována lymfocytóza. co to pro mě znamená?...

Bolest na levé straně hrudníku


Podlamování nohou

Dobrý den Mám menší problém na který bych se chtěla tímto způsobem zeptat....

Biseptol a kyselé potraviny


Boule u pupiku po operaci zlucniku

Dobry den pane doktore dnes jste mi uz jednou poradil a proto jdu na radu opet...

Viklavost zubů

Dobrý den bojím se svého zubaře a chtěl bych se zeptat, na dolní části čelisti...

Panický strach ze smrti

Dobrý večer paní doktorko. Píši vám, protože mám v sobě stále zabudovaný problém,...

Bulka na lokti

Dobrý den, cca před pár měsíci se mi udělala celkem velká bulka na lokti. Je...

Bolest úponů stehenního svalu

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí bolest na vnějších stranách stehen, nahoře...

Nežádoucí účinky Cipralexu


Jemná a praskající kůže na penisu

Dobrý den. Již nějaký čas se mi na penisu značně zjemnila a ztenčila svrchní...

Vyšetření Magnetickou rezonancí

Dobrý den, po velkých a vleklých problémech s pravým kolenem jsem po výměně...

Biseptol a kyselé


Reklama