Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Chytila jsem klíště po přeočkování.

Očkování Lucie . 20.3.2012 redakce uLékaře

Byla jsem po 4 letech přočkována proti klíšťové encefalitidě a 4 dny na to jsem chytila klíště. Chtěla bych se zeptat jestli by to mohlo nějak ohrozit mé zdraví?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den Lucie, Vaše zdraví by nijak ohroženo být nemělo. Přeočkování proti klíšťové meningoencefalitidě se provádí za 3-5 let a do té doby je člověk chráněn předchozí dávkou očkování. Můžete být tedy v klidu, ale samozřejmě pokud byste na sobě pozorovala známky onemocnění(např. bolesti hlavy, poruchy vědomí, poruchy hybnosti atd.), neodkládejte návštěvu lékaře.

Související dotazy

Klíště
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zda je možné,že by se...
Klíště
Dobrý den, syn se vrátil z venku a hned se šel sprchovat....
Tetanus, přeočkování
Dobrý den, mám crohnovou nemoc tlustého střeva (už...
Klíště
Dobrý den, dnes jsem měl klíště, ale když jsem ho vyndával...
Klíště
Dobrý den, dnes ze mě odpadlo již nacucane klíště,...
Klíště mezi prsty
Dobrý den, dnes jsem si vytáhl klíště, které se nacházelo...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chybné držení těla

Dobrý den. Mám problém s vadným držením těla, jsem poměrně vysoká (180cm) a...

Chybné určení dávek při CT skenech

Dobrý den, minulý týden jsem na internetu narazil na medicínský článek, který...

Chybné užití antikoncepce

Vážená pani doktorko/pane doktore. Dobrala jsem plato antikoncepce Minisiston...

Chybné zavedení čípku

Dobry den prosim vam dala sem si cipek misto do vaginy do mechyre, a ted porad...

Chybný email

omlouvám se napsala jsem špatnej email

Chyby reči

Dobrý deň, hovorím často chybné slová. Viem, že sa to stáva, ale nie tak nápadne...

Chycení neštovic

Dobrý den,včera jsem byla u kamarádky na návštěvě( u nás v baráku) a dnes mi...

Chyloza

Dobrý den, nechal jsem si provést krevní test PSA. Ve výsledkovém protokolu...

Chylozní sérum

Dobrý den, byla jsem darovat krev a z transfuzní stanice mi přišel dopis,...

Chytání nemocí z koupaliště

Dobrý den, jdou chytit nějaké nemoci při používání nechlorovaného koupaliště,...

Chytrá houba

Dobrý den, už dlouho bojuju proti plísni na nehtech na nohou. Vyzkoušela jsem...

CHŽI

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat byla jsem 10.3.2017 na gynekologické...

CHŽI

Dobrý den, Bolí mě žíly .. Nejvíc při natahování ruky.. Dělá se mi to jednou...

CHŽI

Dobrý večer. Mám takový problém. Dne 12.6. jsem večer objevila na nártu modřinu...

CHŽI

Dobrý den. Poprosila bych Vás i radu. Mám na pravé noze krečovou žílu viz foto....

I

Před měsícem cca jsem se cely rozklepal trvalo cc2-3min. Mel jsem skleněný oči...

I při misionářské poloze mě povadl

Dobrý den, mám menší problém, jen abych upřesnil vážím 140 kg (třeba to má souvislost),...

I.m. podání léků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké hrozií riziko embolie, popřípadě, jak...

I.m. podání léků

Měla jsem na mysli, pokud by jsme při aplikaci aspirovali a ve stříkačce byla...

Ibalgin

dobry den rada bych se zeptala chodim na IVF ted mam zahajenou stimulaci vadi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Časté zvracení, bolesti břicha, průjmy, bolesti hlavy a zad

Dobrý den, vážený pane doktore, moc Vás prosím o radu. Manžel 39 let má obrovské...

Bolest pod pravym rebrom po operacii zlcnika

Dobry den, pred14-timi mesiacmi mi vybrali zlcnik kvoli zlcnikovym kamenom...

MUDr. Alena Cyrusová-Vlasáková

Anesteziologie a léčba bolesti

Kolonoskopie se nemusíte bát

Poslal Vás lékař na kolonoskopické vyšetření a vy nevíte, co od něj můžete očekávat?...

Velikost penisu

Dobrý den, můj otec i starší bratr mají velký penis ale u mě to tak není, chci...

Antikoncepce a Nimesil

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli přípravek na bolest Nimesil ovlivňuje...

Kožní obtíže


Panické ataky

Dobry den, od 18 let se u me projevuje panicka uzkost. Postupne se ataky zintenzovaly...

MUDr. Jan Hoždora

Praktický lékař gynekolog

Prdění vagíny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat je prdění vagíny normální nebo dá se to nák...

MUDr. Jana Klofáčová

Praktický lékař pro dospělé

Diabetes mellitus – problém civilizovaného světa: co zmůže jednotlivec?

Cukrovka neboli diabetes mellitus je metabolická porucha, o které jsou známy...

Opakující se zelená rýma

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám nejpší alergickou rýmu po celý rok vincentka...

Zvýšená teplota před menstruací

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Po vysazení antikoncepce tj. před deseti...

Zavrate a motani hlavy, tlak na oci

Dobry den , chtela bych se zeptat. Pred tydnem jsem se vzbudila silnym motanim...

Kožní projevy na penisu

Zdravíčko, chtěl bych se optat na kožní projevy co se mi objevili na mém penisu....

Cystické léze v bílé hmotě

Dobrý den na MR mi byly diagnostikovány cystické léze v bílé hmotě na levé straně....

Ložisko v prsu

Dobrý den, ráda bych konzultovala postup v následující situaci. Před dvěma měsíci...

Bolest paty a spodního chodidla

Dobrý den, již čtvrtý den mě z ničeho nic bolí pata při došlapu, tahavá bolest...

Bolest při ošetření zubu

Dobrý den, dnes jsem byla se synem 9 let na ošetření zubu, je to šestka vlevo...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×