Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Císařský řez

Gynekologie martina 31.5.2017

dobrý den mam takový dotaz v pondeli jsem měla cisarsky rez se spinalem a před operaci a tři dny po operaci mi pichli něco na ředení krve prý proti vzniku embolie. já rmteda ještě v pondeli večer ve 4hod začala chodit a hýbat se old te doby je vše ok jizva bolí normálně a občas si létám na břicho aby se stahovalo. můj dotaz zní břicho me přijde takové necitlivé jestli se to zpravi a druhy dotaz uz mi injekci nedají na to ředení krve jaka je ještě pravděpodobnost trombozy nebo embolie krev jsem mela v poradku a jsem i darce krve a těm dělají nejake testy na riziko embolie nebo trombozy? diky moc martina

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Milá Martino, císařský řez je poměrně větší zásah do organismu a proces hojení bude dlouhodobější, i citlivost se časem zase navrátí, ale ještě to bude nějaký týden trvat, ale každý žena je jiná a proces hojení probíhá různě dlouho. Pokud nemáte poruchu koagulace, jakou jsou různé trombofilní mutace, a jste již plně mobilní a bez komplikací, pak bude podávání antikoagulancií ve formě injekcí brzo ukončeno, neznám však Váš aktuální stav a výskyt zmíněných faktorů, tak je nemožné posoudit, za jak dlouho bude ukončeno. Ne, žádné testy na riziko embolie nebo trombózy se při darování krve nedělají, odebírá se krev na krevní obraz. Váš dotaz bude ještě zpracovávat naše konzultační ambulance. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, necitlivost v okolí jizvy je normální, pokaždé dojde k přerušení nervovvých vláken, která potřebují čas, aby se obnovila. Některé ženy uvávají po operaci lehce sníženou citlivost v okolí jizvy i po mnoha letech od operace, při změně počasí někdy i bolestivost jizvy, ale to je obecně známá věc. Na srážlivost se v porodnici běžně netestuje, pochybuji, že ve Vašem případě ano, každé oddělení má předem stanovenou délku podávání, obecně na to není jednoznačný názor ani mezi hematology. Riziko embolie má každá nedělka i po spontánním porodu cca 8x vyšší nežli netěhotná žena Císařský řez toto riziko eště zvyšuje 4x, ale vzhledem ke krátké době trvání šestinedělí není k podání prostředků proti srážen krve u žen bez dalšího rizika (trombofilní stav, v minulosti prodělaný zánět žil, embolie,..) důvod. S pozdravem PL.

Související dotazy

Císařský řez
Dobrý den,chci se zeptat kdy se vstřebají stehy na...
Císařský řez
Dobrý den. Kdy se můžeme začít snažit o další miminko,...
Císařský řez
Dobrý den,jsem 13.dní po třetím císařském řezu při...
Akutní císařský řez
Dobrý den, je mi 36 let a pred rokem a pul jsem rodila...
Císařský řez a serom
Dobry den. Je mozne, aby se serom po cisarskem rezu...
Sklivcové zákalky a porod
Dobry den,v obou ocich me trapi sklivcove zakalky,jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Cisarsky rez ve 37.tt

Dobrý den, Obracím se na Vás s dotazem ohledně plánovaného císařského řezu....

Cisarskz rez-schloffer

Dobry den,prosim o radu jsem 6 let po cisari-celkova narkoza,po zhojeni bulka,v...

Císař

Dobrý den,mám za 14.dní termín porodu.Malé je otočené KP a dokonce váha je 4100.Vím,že...

Císař nebo ne?

Dobrý den Rodila jsem círařským řezem zařátkem března. Císař nebyl plánovaný,...

Císař- spinální

Dobrý den, je možnost, aby žena při spinálním umrtvením, tedy umrtvením do zad...

Císař.řez

Dobrý den,moje přítelkyně má za sebou už dva císařské řezy.První v roce 2009...

Císař.řez

Dobrý den, jsem tři měsíce po druhém císařském řezu a chtěla bych začít cvičit....

Císařský řez

Vážená paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, kolik císařských řezů může být...

Císařský řez

Dobrý den, čekáme již čtvrté dítě a předchozí dvě těhotenství skončili "císařem"....

Císařský řez

Dobrý den, mam dotaz mam čtyři děti všechny císařským řezem poslední byl v lednu...

Císařský řez

Dobrý den,nám 2 měsíce od porodu císařským řezem,kontrola na gynde před 5 dny...

Císařský řez

Dobrý den, jsem dnes 7 týdnů po porodu císařským řezem. Trápí mě bolest břicha....

Císařský řez

dobry den. som 10 tyzdnov po sekcii. mozem uz cvicit? ak ano tak co by ste mi...

Císařský řez

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možnost císařského řezu v mém případě. V...

Císařský řez

Dobrý den, před 4 měsíci jsem rodila akutním císařským řezem. chtěla bych se...

Císařský řez

Dobrý den, prodělala jsem císařský řez při porodu. Každý den to několikrát...

Císařský řez

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na váš názor. Je mi 41 let, čekám třetí...

Císařský řez

Dobrý den, chci se zeptat jaká je doporučená doba, kdy mohu znovu otěhotnět...

Císařský řez

Dobrý den,chci se jen zeptat,jaká rizika hrozí u císařského řezu. V mém případě...

Císařský řez

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jsou po císařském řezu nějaká dlouhodobější...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dávkování antibiotik


Paradoxní nespavost

Dobrý den je mi 21 let a už od 16 mám problémy se spaním a přes noc obvykle...

Odběr krve po antibioticích

Dobrý den, zajímalo by mne, za jak dlouho po dobrání antibiotik je vhodné odebrat...

Zvětšená žíla na penisu

Dobrý den asi před týdnem se mi na penisu objevila obrovská žíla,vedoucí od...

Kulička v šourku

Dobrý den, je mi 15 let a už dlouho mám v šourku kuličku velkou cca. jako 1/3...

Červený nos

Dobrý den, mam neustále červeny nos uplně hoři, alkohol jsem nepila dlouho takže...

Bolest zad s prostřelováním do nohy

Před několika měsíci mi při bolesti levé nohy byla diagnostikována /CT/ posunutá...

Ureaplasma urealyticum


Vyšší tep

Dobrý den, Chci se zeptat zda tělesná teplota kolem 35 a zároveň vyšší tep...

Červené tečky na horním patře

Dobrý den, než začnu s tím, co mě momentálně trápí, tak se vám svěřím se svými...

Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


1. IVF bez ET - špatný vývoj embryí s fragmenty

Dobrý den, je mi 29 let, jsem po prvním cyklu IVF bez ET z důvodu špatného...

Biopsie děložního čípku

Dobrý den, 17.2.2017 mám jít na biopsii děložního, chtěla jsem se zeptat co...

Hemoroid

Dobrý den, jsem pracující studentka, která bohužel sedí celý den ve škole...

Antibiotika a paralen


Nález na děložním čípku

Dobrý den, i přes dobré výsledky v předchozích cytilogiich byla má doktorka...

Bolest při vyprazdňování

Dobrý den, poslednich asi 20 dní mám bolesti při stolici. Bolesti se projevují...

Napřímená krční lordosa

mohu požádat o laické vysvětlení diagnózy, která byla vystavena ve Vaší nemocnici...

Krvácení z penisu

Při divočejší souloži dochází u mě ke krvácení z penisu. Krve bývá docela dost....

Nízká hranice trombocytů

Dobrý den, jsem dárce krve a krevní plazmy. Na transf. stanici mi bylo v červnu...

Reklama
Zavřít