Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

CRP a krevní obraz

Endokrinologie Monika 19.1.2012

Dobrý den,
prosím Vás o radu. Před rokem mi bylo zjištěna hodnota CRP 10 ( laboratoř má normu 0-5 ) a zároveň projev mírného zánětu na malém uzlíku v pravém laloku štítné žlázy. Ostatní hodnoty krevního obrazu byly v normě. Po roce jsem byla opět na kontrole - na sonu štítné žlázy ( uzlík se nemění ) a na odběrech, kde mi bylo zjištěno CRP 6 ( laboratoř má normu 0-5 ). Ostatní hodnoty: WBC 7,55 10 9/l, RBC 4,90 10 12/l, HGB 138.0g/l, HCT 0.405 l, MCV 82.7 fl, MCH 28.2pg, MCHC 341.0g/l, RDW 0.129 l, PLT 304.0 10 9/l, Ferritin v normě. Můj lékař mi řekl, že je to v pořádku, že není potřeba dalších vyšetření. Prosím o Váš názor dle výše uvedených zaslaných hodnot. Měl by se uzlík na štítné žláze raději nějak operativně odstranit nebo se jedná dle hodnot o nějaký jiný zánět nebo je to v pořádku? Děkuji.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Moniko,
takto nepatrné zvýšení CRP určitě nesouvisí s uzlíkem ve štítné žláze. Souhlasím s panem doktorem, že není třeba CRP znovu z tothoto důvodu opakovat.
Co se týká ložiska ve štítné žláze, záleží na jeho velikosti, růstové tendenci...pokud je maličký a neroste, pak není operace třeba. Pokud by uzlík začal růst, pak by bylo vhodné doplnit cytologii (do uzlu se píchne tenkou jehlou a nebere se vzorek) a zjistit, zda je uzel zhoubný či ne. Pravděpodobnost zhoubného uzlu ve štítné žláze je ale poměrně dost nízká.

Příjemný den

Související dotazy

Krevní obraz
Dobrý den, synovi 7 let byl proveden krevní obraz,...
Krevní obraz
Dobrý den co znamena vysi hodnota čko.mam se bát ?
Krevní obraz
Dobrý den, v Lednu jsem byl na lékařské prohlídce,...
Krevní obraz
Dobrý den. Před měsícem mi začaly vyskakovat červené...
Krevní obraz a jeho hodnoty
Dobrý deň , bola som na preventívnej prehliadke a vo...
Krevní obraz
Dobry den, Byla jsem hospozalizovana kvůli neustálému...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

CRP + FW při rakovině

Dobrý den, mají pacienti, u kterých byla diagnostikována rakovina, zvýšené hodnoty...

Crp 21

Dobrý den, poslední měsíc mám občas zvýšenou teplotu max do 37,5 a jsem hodně...

CRP 230

Dobrý den, jsme momentálně v Belgii a dcera měla teploty, bolelo jí břicho a...

CRP 9

Dobrý den, manžel měl v srpnu 2016 vážnou autonehodu a teť ho ještě čeká operace...

CRP 9,6 a ASLO 233

Dobry den, pri nastupu k jinemu lekari - alergologovi mi brali odbery krve a...

CRP a bakteriální infekce

Dobrý den, asi 5 dní mám silný kašel, hlavně v noci, po Stoptusinu odkašlávám,...

Crp a bolerioza

Hezký den, prodělala jsem boleriozu a mám hodnoty 1,1 mol z 5.To znamená...

CRP a borelioza

Dobry den,muj tchan mel v lete kliste a udelala se mu i skvrna v miste vpichu....

CRP a koronavirus

Dobrý den, pořádám v létě dětský tábor. Kontaktoval mě rodič jednoho z účastníků,...

CRP a koronavirus

Dobrý den, pomůže CRP diagnostikovat i vir Koronavirus? Lze ze zjištěných...

Crp a rakovina

Manžel mal nádor v nosovej prepážke, niekoľkokrát mu to operovali, vždy po operácii...

CRP a sklerodermie

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mé manželce byla diagnostikována sklerodermie...

Crp a tehotenstvo?

dobry den pan doktor, priatelka dnes rano zacala mat silne bolesti v bruchu...

CRP bylo zvýšeno na 14, nyní na 20

Dobrý den, v květnu 2020 jsem byla na předoperačním vyšetření kvůli pupeční...

CRP hodnota

Dobrý den. V pátek 22.6.2012 jsem byla nucena manželovi opakovaně zavolat RZS....

Crp info

dobry den,poprosila by som vas o informacie o cpr. priatel mal asi crevnu chripku,hnacka,horucky,odpor...

CRP menší než 8

DOBRY DEN RADA BYCH SE VAS JEN ZEPTALA CO ZNAMENA CRP MENSI NEZ 8 . BYLA...

Crp nebo sedimentace

Dobrý den paní doktorko, jsem po angine a mam jit na kontrolu, bylo mi řečeno...

CRP test

Dobrý den. Měl jsem rizikový, ale chráněný sex. Po 5 týdnech mi můj praktický...

CRP test

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je možné, aby byl CRP test nějakým způsobem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bodavá bolest spánku

Dobrý den, zhruba tyden mam bodavou bolest v pravem spanku, zhruba v minutovych...

Tlak na hrudní kosti

Přeji krásný den. Asi dva měsíce cítím lehce, občas až středně silně svíravý...

Hemoroidy a potíže se žaludem

Dobrý den, asi před pátý den už mám na konečníku vřed. První dva až tři dny...

Problém se stopořením penisu

Dobrý den prosím mám problém se stopořením penisu Když se s přítelkyní mazlíme...

Bolest břicha

Dobrý den, asi šest týdnů mě trápí častá bolest během sexu a po sexu, a to...

Isoprinosine

Dobrý den od března se léčím na chlamydie a opakovaně. Brala jsem ATB a nepomoly...

Kombinace antibiotik a Paralenu

Dobrý den, dnes jsem dostal předepsaný ATB Amoksiklav. Ale zapomněl jsem se...

Husí kůže na jedné polovině těla, trnutí v ústech, slabost

Dobrý den, již několik let se mi jednou za dva až tři měsíce zhruba na tři až...

Bolest v krku, pálení žáhy

Dobry den, mam dotaz ohledne bolesti v krku. Je to jako bych mela v krku cizi...

Malý penis

Dobrý den, mám takový problém je mi 16 let měřím 175 cm a vážím asi 97kg. A...

Sraženina po vytržení zubu není v ráně

Dobrý večer, Dnes v poledne mi byl vytržen horní zub. Doktorka mě poučila o...

Návyk na Dexamethazon mast

Dobrý den. Před 35-ti lety mi poprvé naordinovala kožní lékařka Dexamethazon...

Bolesti kloubů, vyrážka.

Dobrý den, můj problém začal minulý rok, kdy mě v září začalo pobolívat koleno,...

Nadměrná sexuální náruživost

DOBRY DEN MAM PROBLEM JA SI ONANUJI 2 x DENNE MAM UMELEJ VIBRATOR TO JSEM...

PSA

Mám zvýšený S-PSA na 4,71, volný PSA 0,61. Ťažkosti mi začali pred 14 rokmi-...

Bolest kloubu

Dobrý den když vybočím palec na noze tak mám ostrou bolest v kloubu a bolest...

Kdy začít brát antikoncepci

Dobrý den, dnes jsem dostala první antikoncepci a nejsem si úplně jistá, kdy...

Vyšetření markerů

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás, kde lze nechat udělat vyšetření krve na...

Svědění a zarudnutí šourku

Dobrý den. Prosím o radu.Jsem muž ,čerstvých 50 a mívám nepříjemné svědění...

Plynatost,bolest zad

Dobrý den paní doktorko.Mám pořád nafouklé břicho trápí mne ukrutná plynatost,nechutenství...

Reklama