Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

CRT

Ondřej . 24.3.2015

Dobrý den, chci se zeptat, jaký benefit představuje resynchronizační léčba v případě těžké sekundární regurgitace AV chlopně, pokud její náhrada není indikována. Znamená to, že "posílení" systémové komory tímto způsobem ji pomůže lépe zvládat objemové přetížení? A jedná se pouze o paliativní léčbu, nebo korekční?

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jedná se o metodu paliativní, nikoliv korekční. Smysl metody je posílit a synchronizovat srdeční stah. Problém s chlopní to nevyřeší. Otázky resynchronizační léčby jsou složité a vždy se posuzují individuálně dle onemocnění, nálezu na UZ srdce, EKG atd.

Související dotazy

VSV CRT
Dobrý den, mám VSV, ccTGA, po Senningově korekci v...
Mykoplazma pneumonie
Dobry den,na atopycky zanet plic jsem bral 2tydny Klacid500...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Crp info

dobry den,poprosila by som vas o informacie o cpr. priatel mal asi crevnu chripku,hnacka,horucky,odpor...

CRP menší než 8

DOBRY DEN RADA BYCH SE VAS JEN ZEPTALA CO ZNAMENA CRP MENSI NEZ 8 . BYLA...

Crp nebo sedimentace

Dobrý den paní doktorko, jsem po angine a mam jit na kontrolu, bylo mi řečeno...

CRP test

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, kdy by měl lékař udělat CRP test a měl by...

CRP test

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je možné, aby byl CRP test nějakým způsobem...

CRP test

Dobrý den. Měl jsem rizikový, ale chráněný sex. Po 5 týdnech mi můj praktický...

CRP v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 10 tt, vyslo mi mirne zvysene CRP (6,1). Prestoze jde o male...

CRP vysoké a kolísavé

Dobrý den.Ma 11-ti měsíční dcera a po 3 týden opět vysoké horečky až 39,7 a...

Crp, sedimentace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak pokračovat, když mi paní doktorka z neurologie...

Crp, sedimentace viz. příloha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat a kam zajít, abych vyloučila,...

Cřipka

Dobrý den, asi před měsícem jsem dostal chřipku. Nemyslím si, že to bylo běžné...

CS

Dobrý večer,mám dotaz ohledně CS,byla sem u lékaře a tvrdil my že vše je v pořádku...

CS

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda již od 17 týdne je normální CS 2 a nehrozí...

CS

Dobrý den,jsem v 36+4tt a v prukazce mi dr napsal do kolonky CS 3.od 25tt jsem...

CS 5 v 19tt

Dobrý den, pane doktore, jsem v 19tt a dnes mi na prohlídce pan doktor sdělil,...

CT

Dobrý večer chtěl bych se vás zeptat co toto znamená?CT-minule patrná cárovité...

CT

Dobrý den, prosím o vysvětlení závěru zprávy z CT vyšetření. Menší ložiska...

CT

Prosím o vysvětlení závěru CT. Protruze disků L2/3,L3/4,L4/5 s kontaktem kořene...

CT

Dobrý den ,pane doktore absolvoval jsem 2 ct břicha během roku může mě to ohrozit...

CT

Dobrý den. Byla jsem na vyšetření CT s páteří L5/S1,kde my našli nález I.v.foramen...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

EKG podrobnosti

Dobry den, pomohli by ste mi prosim vysvetlit EKG nalez, lekar mi len povedal...

Bolest hlavy


Svědění míst modřin

Dobrý den, uz druhý týden se mi dělají modřiny po těle, aniž bych se zranila....

Ztmavnutí kůže a sliznice genitálu v těhotenství

Dobrý den, 5 týdnů po porodu jsem si všimla ztmavnutí kůže okolo pochvy a vnitřní...

Očkování prevenar 13

Dobry den pani doktorka, rada bych vedela, zda je jeste k dostani prevenar 7...

Uzkost, brnenie a tras tela

Dobry den, chcela by som Vas pekne poprosit o radu, resp. informaciu. Popisem...

Zánět u nehtů na nohách

Dobrý den, po porodu (před šesti měsíci) se mi začaly dělat záněty u nehtů na...

Pálení penisu a pálení při močení

Dobrý den, Je mi 15 let. Dneska ráno mě začala nepříjemně pálit špička penisu....

Zalehlé ucho a sluchadla

Paní doktorko, od března letošního roku mám sluchadla v obou uších (nikdy dřív...

Rett syndróm?

Dobrý deň. Mám dcéru 13 mesiacov. Asi 1 týždeň pozorujem, že sa nadýchne, chvíľu...

Svědění

Vážený pane doktore. Před nedávnou dobou mi začalo svědění u zevních pohlavních...

Vyrážka v tříslech

Dobrý den, přes noc po chráněném sexu (kondom) se mi v tříslech udělala vyrážka...

Po operaci kloubu

Dobry den.Jsem po plastice predniho krizoveho vazu.Zajimalo by mne, jak vznika...

MUDr. Daniela Šustrová

Revmatologická ambulance

Bolest oka pri pohledu nahoru

Dobry den, zacalo me bolet oko kdyz jsem se koukla smerem nahoru.. zasla jsem...

Výrustky na pochvě


Desatero pro unavené oči

Dnešní doba, kdy občas jen stěží rozeznáváme den a noc a většinu pracovního...

Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace

Potíže s cévami jsou dnes bezkonkurenčním zabijákem číslo jedna, co se nemocí...

Korunky

Dobry den, pred par dnami mi nasadili dve nové porcelánové korunky na horných...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×